5 Načina Kako Ubrzati Metabolizam Prirodno

 Ova stranica koristi partnerske affiliate linkove. Kako to funkcionira

Vaš metabolizam je ključ za bilo koji od ciljeva koje želite ispuniti kod mršavljenja.

Jednostavnim povećanjem stope metabolizma na kojoj izgaraju kalorije možete izgubiti težinu.

Ako želite znati kako ubrzati metabolizam tada možete započeti s ovih 5 jednostavnih koraka.

kako ubrzati metabolizam

1.Prestanite sa preskakanjem doručka – Prvi obrok u danu počinje ubrzavati vaš metabolizam i daje vam energiju koja vam je potrebna za vaš prvi dio dana.

Pijenje šalice kave i jedenje krofne se ne računa. Od njih van se može učiniti kako se dobili dodatnu energiju no to brzo prolazi i ostavlja vas uz osjećaj umora i gladi kasnije do podne. 

Trebate za doručak jesti obroke sa više složenih ugljikohidrata, zajedno s nekim proteinima i mastima kako bi vam održao veću razinu energije tokom prijepodneva i samim tim ubrzao metabolizam.- Smoothie napitci su idealan izbor! 

2.Jedite više obroka dnevno – ako jedete male zdrave obroke svaka tri do četiri sata vidjet ćete značajno povećanje metabolizma uz povećanje razine energije.

To se događa zato što vaš metabolizam drži šećer u krvi na konstantnoj razini kroz cijeli dan i čuva vas one večernje gladi. U stvari vaš će metabolizam usporiti kako dan napreduje u cilju očuvanja svoje energetske zalihe.

3.Proteini – Budite sigurni da uključite proteine ​​uz svaki obrok jer proteini pomažu smanjiti apetit tako što se osjećate puni duže vrijeme. Istraživanja su pokazala da jedenje više proteina pomaže da izgubite težinu, bez potrebe da se smanje kalorije.

4.Smanjite grickalice – Kada  se počnemo osjećati umorno prva stvar koju hvatamo je slatko ili gazirani sok. Sve to uzrokuje neočekivane šećere u krvi koji se češće pohranjuju kao mast.

Ako ne možete živjet bez grickalica, napravite si domaće grickalice npr. od suhog voća jer je bogato proteinima i složenim ugljikohidratima za više energije općenito.

5.Jedite dovoljno kalorija– Rezanje previše kalorija može imati poguban učinak i zapravo usporava metabolizam jer se vaše tijelo prebacuje u mod gladovanja te čuva potrošnju kalorija. 

Ključ je konzumirati dovoljno kalorija kako bi zadovoljili svoje tijelo dnevnim energetskim potrebama te jesti zdravu hranu bogatu složenim ugljikohidratima, proteinima, vitaminima i mineralima, vlakanima, i nekim mastima. Izrežite procesuiranu hranu iz svoje prehrane i uskoro ćete vidjeti dobre rezultate.

Svaki dobar program mršavljenja počinje vašim metabolizmom i učenjem kako ubrzati metabolizam i ključ je njegovog uspjeha. Počevši s ovih pet jednostavnih savjeta možete započeti upoznavanje sa svojim ciljevima u mršavljenju.

Sviđa Vam se Članak?! Podijelite ga s Drugima! #ribizlamagazin