5 Najboljih Namirnica za Jačanje Imuniteta

 Ova stranica koristi partnerske affiliate linkove. Kako to funkcionira

Sada znamo da bakterije i virusi uzrokuju mnoge bolesti. Naše tijelo ima urođenu sposobnost za borbu protiv ovih antigena sa imunološkim sustavom.

Čini se da je imunološki sustav povezan s toliko aspekata našeg života, a jedan nad kojim imate najviše kontrole jest hrana koju jedete.

Evo pet namirnica za koje se zna da pomažu ojačati naš imunološki sustav.

Brorovnice u košaricama

Pet najboljih hrana za jačanje imuniteta

Riba

Riba i, točnije, tuna izvrstan su izvor selena. Jedna unce tune može osigurati oko 30 mcg selena. Selen je moćan antioksidans i jedan je od bitnih minerala za naše zdravlje i imunitet. Preporuka dnevnog unosa je 55 mikrograma selena za odraslu osobu.

Ostale ribe i plodovi mora obično sadrže između 12 mcg i 20 mcg selena po unci. Losos je također odličan izbor za pomoć imunološkom sustavu. Sadrži puno „zdravih masti“ (omega-3), za koje se zna da jačaju imunološki sustav i smanjuju rizik od bolesti srca.

Leća

Ako jedete vegansku ili vegetarijansku dijetu, leća je izvrstan nadomjestak ribama. Jedna šalica leće može osigurati oko šest mcg selena. Oni su također dobar izvor hranjivih sastojaka, vlakana i proteina koji pojačavaju imunološku snagu.

Češnjak

Drugo povrće koje ima sličan učinak na naš imunološki sustav kao cink je češnjak. Prema nekim istraživanjima češnjak ima sposobnost da zadrži hladnoću (a možda i vampire?). Neke studije čak pokazuju da su pojedinci koji su živjeli s rakom mogli povećati svoj imunološki sustav povećavajući unos češnjaka.

Borovnice

Bobice, općenito, prepune su antioksidanata. Borovnice su na vrhu svih voća i povrća po broju antioksidanata koje sadrži. Ne samo da istraživanja pokazuju snagu borovnica na naš imunološki sustav, nego su povezana sa smanjivanjem rizika od stomačnih masnoća, kolesterola, srčanih bolesti i raka.

Sjemenke suncokreta

Sjemenke suncokreta su vrlo bogate vitaminom E. Jedna unce može vam osigurati 76% vašeg dnevnog unosa, što je 15 miligrama. Vitamin E je također moćan antioksidans poput selena, koji pomažu u borbi protiv infekcije, jer jača imunološki sustav.

Ove su namirnice sastojci koje možete dodati jelima, posebno kada se približite sezoni gripe. Možete napraviti salatu od leće i suncokretovih sjemenki sa domaćim preljevom od češnjaka kako biste ojačali svoj imunitet.

Sviđa Vam se Članak?! Podijelite ga s Drugima! #ribizlamagazin