6 Brzih Koraka Kako Instalirati Google Chrome na Vaš Uređaj

 Ova stranica koristi partnerske affiliate linkove. Kako to funkcionira

Google Chrome lagan je preglednik koji besplatno možete preuzeti za Windows, Mac OS X, Linux, Android i iOS operativne sustave.

Slijedite ovaj vodič kako biste saznali zašto je Google Chrome najbolji internet pretraživač, te naučili kako ga preuzeti i instalirati na svoj odabrani sustav.

  • Google Chrome jedan je od najpopularnijih dostupnih preglednika, ali ne dolazi unaprijed učitan na većini uređaja.
  • Preuzimanje Google Chrome aplikacije jednostavno je i brzo. Ovisno o vašoj brzini internet veze i računala, to je gotovo za manje od pet minuta.
  • Ako preuzmete Chrome na svoje računalo, tablet i mobitel, povijest i favoriti preglednika sinkronizirat će se na sva tri uređaja.
Instaliranje Google Chromea na zaslonu ekrana

Zašto odabrati Google Chrome preglednik?

Google Chrome smatra se jednim od najboljih web preglednika iz brojnih razloga.

Poznat je po brzim performansama, stabilnosti i učinkovitosti, kao i vrhunskoj sigurnosti. A ako je vaš pružatelj e-mail usluga Gmail po izboru, Google Chrome neprimjetan je prijelaz sa provjere e-pošte na surfanje Internetom.

Još jedna prednost Google Chromea je ako ga imate na laptopu, tabletu i telefonu, sinkronizirat će vaše oznake i povijest pregledavanja na sva tri uređaja.

To znači da ako ste otvorili recept na prijenosnom računalu, ali ste ga zaboravili sačuvati prije odlaska u trgovinu, možete jednostavno otvoriti Google Chrome na svom mobitelu i on će biti tamo u vašoj povijesti.

Za razliku od Chromebooka i Android telefona – koji koriste Googleov operativni sustav i koji imaju Google Chrome kao zadani preglednik – većina drugih uređaja nije opremljena Google Chromeom.

Stoga ga morate sami preuzeti i instalirati.

Kako preuzeti i instalirati Chrome u 6 koraka

Pomoću ovih jednostavnih 6 koraka možete brzo preuzeti i instalirati Google Chrome na vaše računalo, smart TV ili android uređaj:

Korak 1: Idite na Google Chrome web stranicu

Za preuzimanje preglednika Google Chrome možete koristiti bilo koji web preglednik.

Ako niste instalirali preglednik, možete upotrijebiti unaprijed instalirani web preglednik vašeg operativnog sustava (Internet Explorer za Windows i Safari za Mac OS X).


Korak 2: Preuzmite aplikaciju

Ovo je glavna stranica Google Chromea, i ako malo istražite, naći ćete razne pogodnosti i ponude koje ova aplikacija nudi. Za sada samo kliknite plavo dugme “Preuzmite Chrome“.


Korak 3: Odaberite verziju za vaš uređaj

U trećem koraku otvorit će vam se novi prozor sa zahvalom dobrodošlice, te dvije ponuđene mogućnosti preuzimanja Chrome aplikacije:

  1. Prva opcija (plavo dugme na slici ispod) nudi preuzimanje verzije za laptop ili računalo.
  2. Druga mogućnost je da preuzmete aplikaciju u Google Play trgovini ukoliko želite instalirati Chrome na vaš telefon ili smart TV uređaj.
  • Također, možete preuzeti aplikaciju ovdje.

Korak 4: Prihvaćanje uvjeta i instaliranje Chromea

Prije nego što krenete dalje, od vas će se zahtijevati da prihvatite Googleove uvijete pružanja usluge i korištenja.

  • Označite ako želite Chrome kao svoj zadani preglednik. Ako ga postavite kao zadani preglednik, otvorit će se kad god se klikne veza za web stranicu u nekom drugom programu, poput email adrese.

Nakon što pročitate Uvjete pružanja usluge dovoljno je samo kliknuti plavo dugme “Prihvati i instaliraj“.

Instalacijski program pokrenut će se i instalirati Google Chrome nakon završetka. Ovisno o postavkama preglednika, možda ćete trebati dopustiti pokretanje programa.


Korak 5: Prijavite se u Chrome

Ovo je ujedno i zadnji korak. Nakon završetka instalacije možete se prijaviti preko svog Google računa za sinkronizaciju oznaka, postavki i povijesti pregledavanja.


Korak 6: Preuzmite Chrome izvanmrežni instalacijski program (izborno)

Ovi su koraci namijenjeni instaliranju Chromea na računalo sa aktivnom internetskom vezom.

Ako želite preuzeti izvanmrežni instalacijski program koji će se koristiti na računalu bez aktivne veze, potražite “Chrome offline installer” na svojoj omiljenoj tražilici i slijedite prvu vezu do Chromeove web lokacije za podršku. Sa ove stranice moći ćete preuzeti izvanmrežne aplikacije.

Donja linija

Postoji jedan instalacijski program za pojedine korisnike i jedan za sve korisnike na računalu. Obavezno preuzmite odgovarajući instalacijski program.

Nakon što se program za instalaciju preuzme, prenesite ga na računalo na koje ga želite instalirati i pokrenite za instaliranje Chromea slično kao i bilo koji preuzeti program.

Obavezno se prijavite na svoj Google račun kako biste započeli sinkronizaciju vašeg sadržaja.

Sviđa Vam se Članak?! Podijelite ga s Drugima! #ribizlamagazin