Odabir Najbolje Dijete Za Mršavljenje

Djevojka razmišlja koju dijetu odabrati

 Ova stranica koristi partnerske affiliate linkove. Kako to funkcionira

Za sve ljude koji su u potrazi za najboljom dijetom za mršavljenje, obično broj dostupnih programa može biti zastrašujuć.

Što je još gore, to se može činiti logično mnogima kao npr. Što je više dijeta ekstremna to bolje, ali to jednostavno nije istina. Iako postoji ponešto žrtvovanja, nije teško kako se čini.

Dijete sa malo ugljikohidrata su popularne, ali dali rade?

Nakon što se Atkinsova dijeta pojavila na svijet su stigle mnoge druge varijacije, a one su kolektivno prozvane kao “low-carb dijete” ili dijete bez ugljikohidrata.  Za neke ljude, ova vrsta prehrane je učinkovita. Za druge, funkcionira do neke točke dok za ostale pak upće ne pomaže.

Problem sa dijetama sa malo ugljikohidrata je da one rješavaju samo dio problema kod mršavljenja. Istina je da su ugljikohidrati su ono što vas deblja, međutim, ne možete potpuno bez njih.

Odgovor leži u tome kakve ugljikohidrate jedete. Pošto ste izbacili šećer i pšenične proizvode trebalo bi ih dopuniti s voćem i povrćem.

Tu je i još jedan problem sa proteinskom dijetom: Kakve proteine uzimati?

Ekološki životinjski protein potiče mršavljenje

Organski životinjski proteini su najbolji proteini za mršavljenje. To može biti loša vijest za vas ako ste vegetarijanac ili ako planirate kupovati hrenovke, hamburgere i svinjske kotlete u supermarketu. Evo zašto.

Protein iz soje vam neće pomoći da izgubite težinu. Razlog je u tome što za razliku od životinjskih proteina, proteini iz soje ne rade ništa kako bi ubrzali vaš metabolizam. Ako vaš metabolizam nije potaknut, nećete sagorijet masnoće u tijelu.

Tofu je jednostavno out, a muškarcima nije lako da se prilagode na njega. Također, dokazano je da tofu povećava razinu estrogena, što u konačnici znači da teže možete izgubiti na težini.

Postoji nekoliko problema s ne-organski uzgojenim mesom. Prije svega, ako životine nisu na livadi neće jesti travu. Ako ne jedu travu, jedu žito. Ako jedu žito, vi ga jedete također. Neto rezultat je da jedete ugljikohidrate koje upravo pokušavate smanjiti.

Osim toga, postoje i drugi problemi sa ne-organskim mesom. Ono vjerovatno sadržava hormone rasta i antibiotike. To je također kontraproduktivno za mršavljenje i za vaše sveukupno zdravlje.

Dijete sa malo masnoća nisu potrebne

Dijete sa malo masnoća se temelje na vjerojatno najstarijoj zabludi u povijesti dijeta. To je, što manje masti konzumirate, manje masnoća nakupljate. To zapravo ne radi na taj način. Ono što konzumirate zajedno sa masnoćama može proširiti vaš struk.

Slanina je izvrstan primjer. Ona ima malo mesa, ali to je uglavnom salo. Sama po sebi, slanina nije problem, nego su to nitrati koji se ubrizgavaju u nju i to može predstavljati problem za vaše zdravlje.

Ako možete nabaviti slaninu da nema kemikalija dodanih u nju, pogodili ste. Možete ubrzati vaš metabolizam bez kemikalija koje bi mogle potkopati vaše ciljeve.

Sviđa Vam se Članak?! Podijelite ga s Drugima! #ribizlamagazin