10 Hrana Koje Najbrže Tope Abdominalnu Masnoću

Ako ste spremni započeti svoj plan za mršavljenje vašeg struka, jedna stvar u koju trebate biti sigurni jest da jedete najbolju hranu za topljenje masnih naslaga na trbuhu.

Takva prehrana ne samo da će obaviti sjajan posao očuvanja mišićne mase, nego će također održavati manji unos kalorija kako bi tijelo pretvorilo tjelesne masti kao izvor goriva.

U nastavku smo vam pripremili popis od top 10 namirnica koje najefikasnije tope masnoću u području oko trbuha.

Saznajte više: >> Kako prirodno skinuti salo sa stomaka za 10 dana

Popis namirnica koje skidaju salo sa stomaka

Sve ove namirnice su vrlo lako dostupne i možete ih nabaviti u skoro svakom obližnjem šoping centru. Pa krenimo:

1. Avokado

Avokado sadrži visoku razinu mono zasićenih masti, što može pomoći usporiti oslobađanje šećera u krvotok, pomažući smanjiti razinu šećera u krvi. To zauzvrat pomaže tijelu da razgrađuje masne naslage.

Istraživanje pokazuje da hrana koja smanjuje razinu šećera u krvi prisiljava tijelo da sagorijeva masti kako bi ih se pretvorilo u energiju.

2. Šumsko voće

Bobićasto voće je bogato antioksidansima i poznato je da pomaže u sagorijevanju masti. Bobice su također prepune vlakana i vode, što vam može pomoći da se duže osjećate siti.

Borovnice reguliraju sagorijevanje masnoća i skladištenje masti, pomažući pri tome smanjiti trbušno salo, dok su maline prepune dijetalnih vlakana koja pomažu u poboljšanju rada crijeva.

3. Kurkuma

Ovaj žuti začin može smanjiti upale u tijelu. To uključuje i same masne stanice koje se također mogu upaliti.

Jedan od aktivnih sastojaka kurkume je kurkumin, a istraživanja pokazuju da ako konzumirate kurkumin, možete izgubiti težinu i smanjiti postotak tjelesne masti.

4. Ananas

Ananas sadrži spoj zvan bromelain, koji djeluje s drugim enzimima kako bi pomogao tijelu da razgradi i probavi masti.

Postoje i istraživanja koja pokazuju da bromelain može pomoći u suzbijanju apetita i da može pojačati topljenje masnoća sa stomaka.

5. Bademi

Nedavno su provedena istraživanja koja pokazuju da, pored svih već poznatih prehrambenih blagodati, bademi mogu biti dobri i za vaš struk.

Nova studija pokazala je da konzumiranjem 42g badema svaki dan, ne samo da smanjuje „loš“ i ukupni kolesterol, već smanjuje i trbušne masti i opseg struka.

6. Losos

Losos je sjajan izvor visokokvalitetnih bjelančevina, što je korisno za gubitak masnoće, jer tijelo mora napornije raditi kako bi ih probavilo.

Također se možete duže osjećati popunjeno. Uz to, losos je sjajan izvor omega-3 masnih kiselina, za koje je dokazano da smanjuju upalu i potiču sagorijevanje masti.

Studije pokazuju da dodatak od ribljeg ulja može pomoći u smanjenju masti u trbuhu, kao i hormon stresa kortizol, koji je također povezan sa skladištenjem masti.

7. Jaja

Jaja sadrže velike količine proteina i malo kalorija, što ih čini odličnom opcijom za sagorijevanje masti.

Sadrže i aminokiselinu zvanu leucin, koja djeluje kao katalizator u vašem tijelu za sagorijevanje masti i održavanje mišićne mase.

8. Kokosovo ulje

Masnoća je demonizirana, ali dijeta bogata prirodnim mastima može zapravo pomoći mršavljenju, a istovremeno ima ogromne zdravstvene koristi.

Kad jedemo dijetu bogatu prirodnim mastima, bez šećera i rafiniranih ugljikohidrata, s umjerenim odabirom proteina, dulje ostajemo puniji i reguliramo šećer u krvi.

MOŽDA VAS ZANIMA: >> 8 Zdravstvenih prednosti konzumiranja kokosove kode

Naša su tijela tada u mogućnosti sagorjeti masti daleko lakše, bez potrebe za gladovanjem.

Kokosovo ulje i ostali proizvodi od kokosa su prirodna hrana koja potiče metabolizam i sadrži zasićene masti, nazvane zasićene masti srednjeg lanca, koje se, kad se pojedu, odmah probavljaju, oslobađajući energiju i ubrzavajući metabolizam.

9. Čili papričice

Čili se često može naći u proizvodima za mršavljenje jer može pomoći u poticanju metabolizma koji ima termogeni učinak.

Ovaj sastojak možete koristiti i izravno na svojoj koži u obliku kvalitetnog čili ulja. To može pomoći pojačati cirkulaciju, smanjiti celulit i povećati sagorijevanje masti.

10. Bijeli grah

Bijeli grah djeluje kao inhibitor alfa amilaze, što u osnovi znači da može usporiti apsorpciju ugljikohidrata blokirajući enzime potrebne za njihovu probavu.

To znači da nakon jela ne dobijete skok šećera u krvi, što bi u suprotnom rezultiralo skladištenjem masnih naslaga.

I za kraj…

Ovih deset namirnica uistinu jesu hrana od koje se mršavi.

Sastavite svoj plan prehrane i uključite sve ove namirnice kako bi što prije krenuli sa topljenjem masnih naslaga sa vašeg trbuha.