12 Najboljih Ideja Kako Zaraditi Ekstra Novac Preko Interneta

Zarađivanje dodatnog novca preko interneta zapravo ne mora biti tako komplicirano, ali da bi postigli generiranje prihoda na mreži, moramo vam reći da je ipak potrebno malo posla.

Međutim, postoji nekoliko jasnih staza koje vode naprijed.

Na kraju dana, sve se svodi na to koji su vaši ciljevi i koliko jako želite automatizirati svoju zaradu.

kako zarađivati preko interneta od kuće

Možete li zaraditi dodatnih 200 dolara mjesečno? Naravno. A kako bi bilo ekstra 1000 dolara mjesečno? Kako bi to promijenilo vaš život? Većini bi to bila monumentalna razlika.

Ali što ako govorimo više tisuća mjesečno ili čak desetke tisuća dolara više? Kako bi to moglo promijeniti putanju vašeg života?

Jasno, definitivno možete zaraditi novac online.

Ženska osoba kod kuće radi preko interneta na laptopu

Samo morate odlučiti koliko vrijedi vaše vrijeme. Iako je činjenica da svi imamo viška vremena na raspolaganju, često se ne osjeća tako.

Ali isto tako, nije potrebno previše napora da se napravi malo dodatnog tijesta sa strane.

U nastavku članka pročitajte najbolje biznis ideje kako zarađivati na internetu počevši već danas.

14 najboljih načina za online zaradu

Ovdje ne govorimo o milijunima – već o malim projektima kako biste brzo zaradili vaš novac. A ovisno o vašim vještinama, lako biste mogli zaraditi nekoliko stotina dolara ili čak nekoliko dodatnih tisuća mjesečno.

1. Online podučavanje

Web stranice poput Skooli, Tutor Me i Tutor.com pružaju resurse za ulazak u internetski prostor za podučavanje. Iako ne trebate koristiti platformu poput ove, oni pružaju niže mjesto ulaska trenja na tržište.

Također možete pretraživati internetske svirke za podučavanje na raznim drugim web lokacijama poput Upwork, Freelancer i mnogih drugih.

Koje vrste stvari možete predavati na mreži?

Lako možete podučavati predmete poput matematike ili znanosti, a istovremeno predavati jezik ako ste dvojezični. Možete poučavati i glazbene instrumente poput gitare ili klavira, kao i niz drugih predmeta.

2. Postanite virtualni asistent.

Jedan jednostavan način zaraditi novac od kuće je pomaganje drugima u dovršavanju zadataka kao virtualni pomoćnik.

Ako imate visoko organizacijske vještine i možete pravilno upravljati svojim vremenom, tada vam virtualni asistent predstavlja nisku razinu trenja u industriji digitalnih usluga. Ove funkcije lako možete obavljati preko interneta bez obzira gdje živite.

Pronalaženje posla virtualnog pomoćnika može se lako obaviti putem web lokacija poput Remote.co, Indeed ili Upwork.

Pretražite postojeće objavljene zadatke i kreirajte ponude. Trebat će vam učinkovite komunikacijske vještine, poznavanje engleskog jezika i popularnih web i poslovnih softverskih aplikacija.

3. Prodavanje na eBayu ili Craigslisti.

Veliki podskup našeg društva donosi prihode s punim radnim vremenom prodajom predmeta na Craigslisti i eBayu. To možete učiniti prodajom svojih predmeta, ili možete pomoći u prodaji za druge ljude i uzeti malu proviziju.

Prodaja na eBayu nudi više trenja nego Craigslist i morat ćete uspostaviti solidne kritike prije nego što počnete prodavati predmete sa visokim ulaznicama.

Međutim, eBay prodavačima pruža resurse koji će vam pomoći da se naviknete na prodaju na platformi. Odvojite vrijeme kako biste obavili svoju skrbnost i istraživanje platforme.

Ako posjedujete solidne internetske marketinške vještine, shvatit ćete da će to biti puno lakše nego ako ste potpuni novak u svijetu digitalnog marketinga.

4. Prodaja usluga na Fiverru

Fiverr je značajno porastao od svog osnutka. Danas je to ogromna tržnica na kojoj možete prodavati gotovo svaku uslugu pod suncem.

Ovo je sjajno ako želite zaraditi novac preko interneta kao digitalni nomad ili čak i dok sjedite kod kuće na svom laptopu dok ste u pidžami.

Što konkretno možete prodati na Fiverru?

Sve, od grafičkih i dizajnerskih usluga, do digitalnog marketinga, pisanja i prevoditeljskih usluga, video i animacijskih usluga, glazbe i zvuka, razvoja programa i aplikacija, poslovnih usluga i lifestyle usluga koje uključuju sve, od slavnih osoba do igara.

5. Trgovina kripto valutama.

Kako se digitalni svijet razvija, tako raste i naša valuta. Ono što se činilo kao novost jučer će u konačnici postati preferirani medij za plačanje umjesto novca.

Iako su kripto valute još uvijek relativno nove, ona će na kraju postati standard. Bitcoin i Etherium danas bi mogle biti primarne platforme kriptovaluta, ali američki će dolar na kraju postati digitalni dolar iskorištavanjem blockchaina.

Možete iskoristiti trenutni bum u kripto valuti tako što ćete krenuti sa trgovanjem kriptovalutama putem platformi poput eToro i Kraken, između mnogih drugih.

6. Izgradite prodajne tokove.

Svako uspješno poduzeće ima automatizirani prodajni lijevak, eng. “sales funnel”. Ipak, toliko poduzeća potpuno nije svjesno snage učinkovitog lijevka. Prodajni tokovi osiguravaju automatizaciju u procesu prodaje.

Oni vam pomažu da izgradite odnos sa svojom publikom i razvijete vezu s potrošačem.

Postoji puno alata koji možete koristiti za izgradnju prodajnog lijevka, ali najuspješnije svjetske tvrtke često stvaraju prilagođene tokove.

Profesionalni prodajni tokovi često započinju sa besplatnom ponudom, koja se naziva i vodeći magnet, eng. “lead magnet”. To je kratka email forma koju posjetitelji moraju ispunit u zamjenu za određenu vrijednost koju vi dajete kao poklon na vašoj web stranici.

Besplatnim davanje nekakve vrijednosti, npr. ebook ili video, kroz vodeći magnet, stvarate povjerenje kod potrošača, koji su zapravo vaši potencijalni kupci.

Druga stvar je u tome da kada posjetitelj ostavi svoj email vama, imate mogućnost svojim pretplatnicima periodično slati obavijesti ili ponude i time povećati vašu internet proviziju.

Ovo je vrlo dobra internet marketing strategija, te ako znate šta radite možete zaraditi lijepu svotu novca.

7. Pokrenite web lokaciju za e-trgovinu.

E-trgovina je u procvatu. Dok Amazon zauzima lavovski dio, potrošači kupuju gdje god mogu sakupiti sjajne ponude.

U stvari, neki od vodećih internet prodavača poput Neila Patela i mnogih drugih, koriste elektroničku trgovinu da bi napravili mala bogatstva.

To se vraća na implementaciju prodajnih tokova u vašu e-trgovinu. U stvari, mnogo toga što ljudi misle o tradicionalnim trgovinama da izgradnja e-trgovine traje mjesecima ili čak godinama i da koštaju previše, jednostavno nije istina.

8. Pokrenite vlastiti blog

Blogovi su vrlo vjerojatno jedan od najboljih načina za ostvarenje pasivnog prihoda putem interneta, čak i dok putujete svijetom.

Iako je pokretanje bloga možda jednostavno, morat ćete uložiti svoj posao i trud kako biste iskoristili prednosti. Zasadite sjeme sada da biste kasnije uživali u žetvi.

Međutim, jednom kad blog krene, ostvarivanje prihoda i smanjivanje vašeg opsega posla je jednostavno. Jednostavno proizvedite što više sadržaja i odredite više ponuda.

Kako vaš blog postaje sve popularniji, također ćete moći privući vrhunske talente koji su spremni pisati za vas samo u zamjenu za jednu vrlo moćnu vezu sa vaše na vlastite web stranice.

9. Upravljanje društvenim medijima.

Upravljanje društvenim medijima izvrstan je način za ostvarivanje prihoda od kuće.

S obzirom na širenje društvenih medija, poduzeća se kreću kako bi pronašli svoj put ispred perspektiva. Međutim, većina tvrtki nema pojma kako povećati izloženost.

Izgradnja posla za upravljanje društvenim medijima može zahtijevati i napor i vrijeme, ali to je vrijedno toga.

Možete naplatiti znatnu mjesečnu naknadu za svaku tvrtku kako biste upravljali njihovim društvenim medijima, omogućujući vam zaradu online sa punim radnim vremenom.

10. Affiliate marketing

Affiliate marketing predstavlja vrlo nizak ulaz trenja u prodaju proizvoda na internetu. Iako vam je potrebna neka vrsta publike za prodaju ovih proizvoda ili usluga, možete napraviti značajan novac od kuće dok to radite.

Neki proizvodi ili usluge imaju vrlo visoku zaradu po kliku. To znači da, ako ispravno igrate svoje karte, lako biste mogli ostvariti velik profit od konverzija preusmjeravanjem prometa na određene ponude sve dok ciljate prave interese.

Ponude za udruženi marketing možete pronaći na web lokacijama poput ClickBank, CJ.com i Rakuten LinkShare, među mnogim drugima.

Potražite pravu ponudu i pobrinite se da je predstavite pravoj publici i nemojte spamati ljude s njom. Bavite se marketingom etički.

11. Stvorite internetske tečajeve.

Jedan od najboljih načina kako zaraditi novac od kuće je stvaranje online tečajeva. Ovo sada treba unaprijed uložiti vrijeme.

Ali, kao i bilo koja druga pasivna aktivnost stvaranja prihoda online, posao radite jednom i za to vam se više puta isplaćuje.

Uzmite bilo koju vještinu i pronađite način da izgradite tečaj oko toga. Koristite web mjesta poput Udemy za izgradnju ovih tečajeva, a zatim započnite sa marketingom.

12. Iznajmite svoj dom preko interneta

Interesantan način kako možete zaraditi kod kuće je da zapravo iznajmite svoj dom preko interneta.

AirBnB je izuzeo ogromnu industriju iz najma za odmor. Iako je tržište postojalo prije dolaska AirBnB-a, ono je zasigurno raslo u skokovima i granicama od njegovog dolaska na scenu.