14 Najunosnijih Samostalnih Online Biznis Ideja za Početnike

Zanima vas pokretanje biznisa preko interneta?

Ako ste početnik u svijetu Internet poslovanja, u ovom članku pročitajte najbolje ideje kako uspješno pokrenuti samostalni biznis online i zaraditi novac od kuće.

Budući da u današnjoj sve više rastućoj internetskoj trgovini na raspolaganju stoji toliko različitih mogućnosti, važno je razumjeti koje biznis ideje primijeniti kako bi što brže krenuli ostvarivati ​​prihod online.

Pokretanje online biznisa jednostavnije je nego ikad. To možete učiniti iz udobnosti svog doma samo pomoću računala i brze internetske veze, a za početak nije potrebno ulagati ogromne količine novca.

Osoba sjedi za laptopom i piše bilješke za online biznis ideje u blok
Samostalne Online Biznis Ideje za Početnike

Ako vam netko kaže da možete ili trebate uložiti mnogo novca i brzo krenuti prečacem, tj. brzo se obogatiti, onda je to vjerojatno prijevara. Ne nasjedajte na to!

Ideje koje dijelimo u ovom članku odnose se na pokretanje i izgradnju legitimnog, samostalnog i dugoročnog poslovanja preko interneta.

S obzirom na to, pogledajmo neke od dokazanih i jednostavnih online biznis ideja za početnike koje zapravo donose novac radeći od kuće.

Najbolje ideje za pokretanje samostalnog biznisa online

1. Započnite blog i zaradite

Blogovi su jedan od najuspješnijih načina za pokretanje online biznisa od kuće. Postoje tisuće blogera koji vode vrlo uspješne blogove kao svoje puno radno vrijeme na internetu.

Pokretanje bloga vrlo je jednostavno, a na njemu postoji mnogo načina kako zaraditi novac. Jedan od najpopularnijih načina unovčavanja vašeg bloga je pomoću Google AdSense zarade prikazivanjem oglasa.

Iako blog možete pokrenuti za manje od 30 minuta, morat ćete poraditi na njemu kako biste uspjeli. Morat ćete redovito nuditi korisne, zabavne i zanimljive sadržaje svojoj publici.

Srećom, postoji mnoštvo ideja za postove na blogu koje možete koristiti za dosljedno stvaranje sadržaja.

Kako vaš blog raste, moći ćete ga unovčavati i koristeći druge strategije. Također ćete ga moći koristiti i koristiti kao platformu za pokretanje drugih malih online biznisa.

2. Postanite Affiliate prodavač

Affiliate prodaja odlična je biznis ideja za početnike gdje trgovci daju provizije za prodaju preporučujući tuđe proizvode ili usluge.

Većina affiliate prodavača preporučuje te proizvode i usluge vodeći vlastite blogove kao platformu za promoviranje.

Ako se odlučite za ovu metodu, morate naučiti različite marketinške strategije poput SEO-a i marketinga sadržaja kako bi izgradili publiku kojoj ćete prodavati robu.

3. Postanite SEO Specialist

SEO ili optimizacija za pretraživače pomaže vlasnicima web stranica da privuku više posjetitelja sa web preglednika.

To je vještina koja zahtijeva kontinuirano učenje i praćenje najnovijih trendova. SEO stručnjaci mogu voditi vlastite agencije, raditi kao slobodnjaci ili se pridružiti tvrtki kao stalno zaposleni.

Možete postati SEO stručnjak pokretanjem vlastitih uspješnih web stranica ili stjecanjem certifikata na mreži. Klijente možete pronaći na freelancing web mjestima kao što su UpWork i Freelancer.com.

SEO je vrlo konkurentna industrija i morat ćete maksimalno iskoristiti najbolje SEO alate dostupne na tržištu.

Također biste trebali naučiti osnovne WordPress SEO tehnike, alate za istraživanje ključnih riječi i alate za marketing sadržaja.

Saznaj više o SEO optimizaciji web tražilica.

4. Pokretanje bloga o hrani ili receptima

Blogovi sa hranom i receptima unosno su blogersko područje i izvrsna ideja kako pokrenuti mali biznis online.

Blogovi sa hranom i receptima koriste se raznim tehnikama za stvaranje prihoda, poput korištenja Google AdSensea, pridruženog marketinga ili prodaje knjiga s receptima.

Morat ćete biti strastveni prema hrani i kuhanju. To je konkurentsko područje, pa ćete morati razmisliti o načinima kako svoj prehrambeni blog učiniti jedinstvenim i zanimljivijim.

5. Postanite WordPress programer

WordPress je najpopularniji graditelj web stranica na svijetu. Omogućuje više od 30% svih web mjesta na internetu. To znači da milijuni tvrtki širom svijeta koriste ovu platformu.

Ova masovna upotreba znači da na tržištu postoji velika potražnja za WordPress programerima. WordPress je softver otvorenog koda, što znači da svatko može napisati kod za njega, stvoriti teme i izraditi dodatke za WordPress.

Kao programer za WordPress možete se pridružiti vodećim WordPress tvrtkama, velikim robnim markama koristeći WordPress ili pokrenuti vlastitu razvojnu agenciju za WordPress.

Morat ćete naučiti PHP, JavaScript, CSS i HTML. Postoji mnogo knjiga, WordPress video vodiča, online tečajeva i WordPress tutorijala koji će vam pomoći ako ste početnik.

6. Stvaranje i prodaja online tečajeva

Ako ste u nečemu posebno dobri, pada li vam na pamet da biste mogli podučavati druge i od toga napravili karijeru? Prodaja Internet tečajeva još je jedna popularna ideja za pokretanje biznisa online.

Mnogi korisnici radije brzo stječu vještine i znanja pridružujući se online tečajevima. Stvaranje internetskog tečaja postalo je puno lakše uz pomoć LMS softvera.

Te platforme omogućuju stvaranje interaktivnih tečajeva sa alatima za nastavu, materijalima za tečajeve i mnogim drugim alatima kojima se lako upravlja.

7. Upišite grafički dizajn

Grafički dizajneri zarađuju stvaranjem slika, poslovnih logotipa, dizajna web stranica, prodajnih stranica i još mnogo toga. Ovo je masivna industrija sa mnoštvom prilika za biznis i karijeru.

Da biste postali grafički dizajner, morat ćete naučiti kako se koristiti profesionalnim alatima za dizajn, kao što su Adobe Illustrator, Photoshop itd.

Postoji mnogo škola strukovnog obrazovanja, fakulteta i sveučilišta koja nude tečajeve koji će vam pomoći da započnete.

Da biste promovirali svoju karijeru grafičkog dizajna, morat ćete napraviti portfelj kako biste prikazali svoj rad i vještine.

8. Info blog o trendovima je super ideja

Zanimaju li vas najnoviji trendovi i vijesti? Zašto ih onda ne biste koristili za stvaranje modnog ili informativnog bloga i zaradili online.

Takvi blogovi privlače mnoštvo oglašivača, vodećih robnih marki i promotora.

Oni ne samo da vam omogućuju zarađivanje ekstra novca online, već možete postati influencer i dobiti druge pogodnosti poput besplatne odjeće, poziva na ekskluzivne predstave i još mnogo toga.

9. Postanite prodavač sadržaja

Prodavači sadržaja pomažu tvrtkama da promoviraju svoje proizvode i usluge stvaranjem korisnog i vrlo zanimljivog sadržaja. Sve tvrtke trebaju kvalitetan tekstualni sadržaj kako bi privukle kupce.

Kreatori sadržaja, pored toga što dobro pišu, specijalizirani su za pronalaženje ideja o sadržaju koje će dovesti više posjetitelja i potencijalnih kupaca na web mjesto.

10. Postanite PPC stručnjak

PPC ili “Pay Per Click” je sistem oglašavanja gdje oglašavači plaćaju za prikazivanje svojih oglasnih jedinica na internetu, poput bannera i tekstualnih oglasa.

Međutim, ne znaju svi vlasnici tvrtki kako učinkovito voditi ove kampanje kako bi postigli maksimalnu korist.

PPC stručnjaci pomažu tvrtkama u vođenju reklamnih kampanja na platformama poput Google AdWordsa. Oni pomažu u pronalaženju pravih ključnih riječi i atributa kako bi se maksimalizirao povrat uloženog novca.

PPC možete naučiti pokretanjem vlastitih reklamnih kampanja i čitanjem materijala dostupnih na Internetu. Postoje mrežni programi certificiranja kojima možete pokazati svoje vještine.

Da biste pronašli PPC poslove, možete koristiti popularne freelancing web stranice na kojima tvrtke aktivno traže stručnjake za PPC.

11. Video podcasti su dobar biznis

Podcast je serija audio datoteka u epizodama na koje se korisnici mogu besplatno pretplatiti za gledanje, slušanje ili preuzimanje.

Online podcasti su izvrsna ideja za uspješno pokretanje biznisa putem Interneta sa mnogo prilika za rast.

Podcasti zarađuju novac putem reklama, sponzorstava, partnerstava i udruženog marketinga. Morat ćete pronaći temu za svoj podcast koja je zanimljiva, tako da ga možete učiniti jedinstvenim.

12. Izgradite Ecommerce trgovinu

Prodaja stvari putem interneta nikada nije bila lakša. Svatko može lako stvoriti internetsku trgovinu u nekoliko minuta i započeti prodaju proizvoda.

Ti proizvodi mogu biti fizička roba (stvari koje trebaju dostavu) ili digitalna preuzimanja poput e-knjiga, glazbe, softvera i još mnogo toga.

Najlakši način za početnike je korištenje Shopify ili WooCommerce. Oboje su izvrsne platforme.

13. Izradite web stranicu za članstvo

Web stranice sa članstvom zarađuju prodajom pretplata pristupanja premium sadržajima i značajkama zajednice.

Umjesto da se oslanjate na prihod od oglašavanja, možete dopustiti svojim korisnicima da izravno podržavaju vaše web mjesto plaćenim članstvima.

Postoji mnogo vrsta web stranica za članstvo. Na primjer, neke svojim korisnicima omogućuju pristup ekskluzivnom sadržaju samo za članove. Drugi korisnicima daju pristup značajkama zajednice kao što su forum ili Facebook grupa.

Postoji puno softvera za članstvo koji vam može pomoći da lako izgradite bilo koju vrstu mrežne zajednice. Možete odabrati različite modele pretplate, upravljati korisnicima, primati mrežne uplate i još mnogo toga.

14. Izradite stranicu za mikro-posao

Web stranica sa mikro poslom omogućuje vam zaradu povezivanjem poslodavaca sa slobodnim izvođačima. To vam omogućuje zaradu na temelju ukupne cijene navedenog posla.

Popularne web stranice za objavljivanje mikro poslova poput Fiverr, PeoplePerHour, UpWork i druge generiraju milijune dolara prihoda svake godine.

U osnovi, ponašat ćete se kao agent između poslodavaca i freelancera. Poslodavci će vam platiti za svaki novi posao, a nakon što preuzmete proviziju, vi ćete platiti freelancera koji je napravio posao.

Zašto započeti samostalni online biznis od kuće?

Za ubijanje tradicionalnih poduzeća i poslova često se krivi tehnologija.

Međutim, istodobno, ove nove tehnologije stvaraju mnoštvo novih radnih mjesta i poslovnih prilika spremnih za početnike.

Dakle, ako ste spremni, sada imate neke ideje kako samostalno pokrenuti privatni Internet biznis od kuće koji će vam omogućiti pristojnu dodatnu zaradu online bez puno ulaganja.