3 Najbolje Vježbe za Zategnut i Ravan Trbuh

Jeste li u potrazi za vježbama za ravan i mišićav trbuh na koji možete biti ponosni?

Ako je odgovor potvrdan, onda dopustite sebi malo vremena da pročitate ovaj članak i primijenite sljedeće tri najbolje vježbe za ravnanje vašeg abdomena!

Neke od vježbi koje svakako spadaju u kategoriju “najbolje” su kosi trbušnjaci  i bicikl trbušnjaci.

Ove vježbe su teški kandidati, kada govorimo o dobivanju čvrstog i zategnutog stomaka.

Nasmijana djevojka sa zategnutim i ravnim trbuhom

U nastavku članka pogledajte najbolje vježbe za ravan trbuh koje možete raditi i kod kuće.

Vježbe za ravan i mišićav trbuh

1. Prva vježba su kosi trbušnjaci

Kosi trbušnjaci su fenomenalna vježba za lijep i ravan trbuh.

Ovi trbušnjaci su super za razvoj “ljubavnih” ručki. Prije nego što učinite vježbu, pobrinite se da ste ispravno istegnuti, tako da se ne ozlijedite. Najčešće ozljede koje nastaju tijekom vježbanja su u području abdomena.

Za vježbanje kosih trbušnjaka prvi korak je da legnete na leđa i podignete desno koljeno, dok je vaše desno koljeno savijeno, pomaknite desnu nogu preko lijevog koljena. Stavite lijevu ruku na glavu a desnu ruku na lijevu stranu trbušnih mišića ili na pod pored vašeg bedra.

Za početak pokreta, sklupčati svoje tijelo s uvijanjem pokreta prema gore. Trebali bi podignuti lijevo rame prema vašem desnom koljenu. Polako se spustite nazad na zemlju.

Ponovite 10-15 puta. Dišite na putu prema gore, u na putu prema dolje izdahnite.

Budite sigurni da ponavljate 3-5 setova po 10-15 puta da bi dobili najviše iz ove tjelovježbe. Učinite ovu vježbu za obje strane tijela.

2. Bicikl trbušnjaci

Za izvođenje ove vježbe za ravan trbuh prvi korak je da legnete na leđa s donjeim dijelom leđa prislonjenim na zemlju. Podignite koljena u savijenom položaju, i polako imitirajte gibanje pedala na biciklu.

Dodirujte lijevim laktom svoje desno koljeno, a zatim desnim laktom lijevo koljeno. Držite ovaj pokret sa opuštenim disanjem.

3. Viseći trbušnjaci

Treća vježba za ravan trbuh je viseći trbušnjaci i za ovu vježbu vam je potrebna šipka na koju se možete objesiti rukama.

Objesite se na šipku, držeći ju s dlanovima okrenutim prema naprijed, i podignite koljena tako da vam bedra i torzo čine kut od 90 stupnjeva. Zatim, podignite lijevi kuk prema lijevom ramenu. Koncentrirajte se na pokret da spriječite njihanje, i ponovite na desnoj strani.

Nastavite izmjenjivanjem strana u  20 ponavljanja.

Ovo je jedna od najboljih vježbi za trbuh jer jača cijelu trbušnu jezgru, vi stvarno trebate ove mišiće za sve što radite – čak i hodanje.

=> Više videa sa vježbama za ravan trbuh