5 Brzih Savjeta Kako Smršaviti u Trbuhu na Prirodan Način

U očajničkom pokušaju želite saznati kako smršaviti u trbuhu? Ovdje pronađite jednostavne savjete kako postići ravan trbuh brzo i prirodno.

Održavanje mršavog trbuha ne čini samo da izgledate sjajno – može vam pomoći i da živite dulje.

Širi strukovi povezani su s većim rizikom od srčanih bolesti, dijabetesa, pa čak i raka. Gubitak težine, osobito trbušne masti, također poboljšava rad krvnih žila i poboljšava kvalitetu sna.

Premda je nemoguće ciljati posebno trbušnu masnoću kada ste na dijeti. No sveukupno smanjenje tjelesne težine pomoći će smanjiti vaš struk.

Što je još važnije, pomoći će u smanjenju opasnog sloja visceralne masti, vrste masti u trbušnoj šupljini koju ne vidite, ali povećava zdravstvene rizike.

U nastavku članka saznajte nekoliko najboljih načina kako brzo smršaviti u trbuhu prirodnim putem.

Osoba drži metar za mjerenje oko mršavog trbuha

Najbolji prirodni načini kako smršaviti u trbuhu

1. Izbacite junk hranu

Sada je ključno saznati kako smršaviti u trbuhu – izbacivanjem loše hrane iz vašeg jelovnika.

Poboljšavanje načina na koji jedete je glavni ključ za postizanje ravnog trbuha. A najbolji način za to je – smanjiti količinu junk i brze hrane koju jedete.

Krenite sa postupnim ukidanjem loše hrane i zamjenite ju sa prijateljskijim namirnicama koje vas duže drže sitim i daju gorivo vašem tijelu.

=> ČITAJTE VIŠE O MRŠAVLJENJU

2. Planirajte svoju prehranu

Jedan od jednostavnih načina kako skinuti salo sa stomaka je da ponovo isplanirate svoj tanjur.

Promijenite ravnotežu onoga što jedete ispunjavanjem pola tanjura za vrijeme ručka i večere sa namirnicama koje ne sadržavaju škrob, kao što su salata, krastavac, rajčica i bilo koje zeleno lisnato povrće kao što su brokula, klice, cvjetača, špinat i kupus.

Drugu polovicu tanjura popunite čistim proteinima (očišćeno meso, riba, tofu ili nemasni mliječni proizvodi) i niskim GI ugljikohidratima (kao što je integralna tjestenina ili slatki krumpir) za mršavljenje i pun trbuh.

Zamjenjivanjem samo pola šalice škroba ili proteina svaki dan sa povrćem, možete izgubiti i do 3 kg masti kroz godinu dana!

3. Razmislite o smrznutim namirnicama

Svježe nije uvijek najbolje. Istraživanja su pokazala da smrznuti, konzervirani i sušeni proizvodi mogu sadržavati više hranjivih tvari od ‘svježih’ proizvoda koji mogu stajati u kamionu ili u hladnjači danima, ili čak tjedanima.

Dakle, sljedeći put kada se uputite u dućan razmislite o zamrznutoj hrani – na taj način, uvijek ćete imati benificiju od hranjivog jela.

4. Povećajte unos voća i povrća

Trebali bi konzumirati najmanje 2 porcije voća i 5 porcija povrća dnevno kako bi podigli razinu vlakana u organizmu.

Visoki unos vlakana je odličan način za kontrolu vaše žudnje za hranom, a opet, hrana bogata vlaknima je stvarno dobra za mršavljenje u trbuhu.

5. Izgradite mišiće

Ako želite brže smanjiti volumen struka – izgradite mišiće.

Rad mišića jednostavno smanjuje masne naslage na tijelu. Mišići sagorijevaju kalorije, tako da zapravo možete jesti više hrane, bez dobivanja težine, a trening snage je jedini način da to učinite.

Morate dizati utege ili koristiti drugu opremu koja prisiljava mišiće na otpor, tako da mišići rade teže nego što ste navikli.

Ne morate provoditi sate radeći na povećanju mišićne mase – 30 minuta po 3 puta tjedno će biti sasvim dovoljno.

Ako vam je posjećivanje teretane problem, možete raditi vježbe i kod kuće na prostirki.

Pokušajte raditi vježbe za trbuh i ostale vježbe kao što su sklekovi, čučnjevi i iskorak.

Koristite ove savjete da smršavite u trbuhu prirodno

Dakle ovo su bili neki od načina kako smršaviti u trbuhu i možete ih početi primjenjivati već danas.

Napravite dobar plan prehrane, zapišite svoje ciljeve, odredite vremenski rok i bacite se na posao. Što prije počnete, prije ćete imati ravan trbuh kakav želite imati.