5 Najboljih Besplatnih Aplikacija za Brojanje Kalorija

Svi već dobro znamo da se uspješno mršavljenje može dogoditi jedino kada jedemo na razuman, prikladan način, i kontinuirano.

Stoga, ako započinjete vaš plan skidanja kilograma, ali ustanovili ste da imate problema sa kontroliranjem količine kalorija koje unosite u tijelo, jedan od najboljih načina koji će vam pomoći da lakše pregurate ovu prepreku je da instalirate besplatnu mobilnu aplikaciju za brojanje kalorija na vaš pametni telefon.

Zašto je dobro imati brojač kalorija na telefonu?

Svatko tko se ikad uključio u postupak mršavljenja vjerojatno se susreo sa brojnim problemima koji se posebno odnose na prehranu.

Priznajmo, jedan od najčešćih razloga gomilanja kilograma je manjak kontrole u prehrani.

Zbog toga, kada se proces mršavljenja razbije na postotke, 70% uspjeha će se odnositi na prehranu, a ostalih 30% na vrstu vježbanja ili aktivnosti koje osoba redovito obavlja.

Ono što ove aplikacije pružaju jest mogućnost svakodnevnog praćenja vrsta hrane i pića koju konzumirate, kao i njihov specifični nutritivni sadržaj.

Ne trebate brinuti ako trenutno ne znate koja je vaša specifična dnevna količina kalorija.

Nakon što odlučite koju aplikaciju želite koristiti, nakon što odgovorite na nekoliko pitanja prilikom stvaranja novog profila, dobit ćete vašu preporučenu dnevnu količinu kalorija.

Ovaj je broj presudan za znati, jer to je broj kalorija kojem ćete težiti svakodnevno ukoliko želite smanjiti opseg struka.

To je razlog zašto su ove besplatne mobilne aplikacije za računanje kalorija toliko neprocjenjive. One pomažu u sprječavanju ovakvih scenarija i omogućuju vam više zdravstveno osviještenih izbora.

Aplikacije za računanje kalorija imaju još neke prednosti, a to su:

  • skener barkodova koji prepoznaje milijune prehrambenih proizvoda
  • značajka zapisivanja jela iz popularnih restorana
  • uvoznik recepata tako da možete uvesti podatke o prehrani iz vlastitih recepata
  • i, što je možda najbolje, automatsko brojanje kalorija koje sastavlja vaš unos kalorija iz sve hrane koje želite pojesti.

Pet najboljih aplikacije za brojanje kalorija

1. MyFitnessPal

MyFitnessPal aplikacija logo
MyFitnessPal

Zagovornici zdravlja i fitnesa i profesionalci najavljuju MyFitnessPal kao jednu od najboljih aplikacija za zdravi život na tržištu.

I to sa dobrim razlogom: MyFitnessPal olakšava evidentiranje hrane i brojanje kalorija jednostavnim sučeljem i bazom podataka o hrani sa više od 11 milijuna prehrambenih artikala (daleko jedna od najvećih dostupnih – većina aplikacija za brojanje kalorija ima baze podataka od 10 milijuna ili manje).

Uz MyFitnessPal možete precizno pratiti hranjive tvari i brojati kalorije na bilo kojoj dijeti, zahvaljujući personaliziranom profilu prehrane i fleksibilnosti koju pruža aplikacija.

Kako biste proslavili svoj uspjeh, provjerite grafikone težine i uvide o prehrani. I ne zaboravite prenijeti fotografije napretka!

Preuzmi besplatno: Android / iOS

2. Fooducate

Fooducate ikona
Fooducate

Znate li kako pročitati oznaku hranjive tvari i što sve te informacije znače? Ne? Pa, to je u redu, jer će vam Fooducate pomoći.

Dok Fooducate radi na glavnim stvarima poput praćenja skidanja kilograma, vježbanju i brojanju kalorija, on se također nešto ne razlikuje od ostalih aplikacija za brojanje kalorija: pomaže vam u ispitivanju vrijednosti svih kalorija koje pojedete.

Primanje ovih informacija pomoći će vam u pozornosti kod zdravijeg izbora hrane, što znači da ćete imati zdraviju prehranu i izgubiti više kilograma.

Ovaj prijatelj za mršavljenje prilično je precizan u pružanju podataka o prehrani za više od 250.000 predmeta.

Pa kako to radi? Pomoću kamere pametnog telefona skenirajte bar kod hrane. Potom, na skali od A do D, Fooducate toj hrani daje ocjenu. Stupanj se određuje u količini masti, ugljikohidrata, bjelančevina i kalorija u hrani; “A” predstavlja najzdraviju hranu za mršavljenje, dok “D” označava izbor najzdravije hrane.

Preuzmi besplatno: Android / iOS

3. Lifesum

Lifesum logo
Lifesum

Ova je aplikacija osvojila mnoge zaslužene nagrade i poput osobnog je trenera – uči vas kako jesti na vrijeme uz to da se zdravo hranite i budete fit. Lifesum ima atraktivno sučelje i prati koliko često vježbate i šta konzumirate svaki dan.

Kada skenirate hranu skenerom barkoda, ona se razgrađuje kako biste lako vidjeli broj proteina, ugljikohidrata i masti koje ste pojeli; također možete dobiti sveobuhvatne detalje, poput kalija, vlakana i zasićenih masti. Lifesum automatski izračunava i unesene kalorije.

Aplikacija na glavnom izborniku prikazuje koliko kalorija trebate unositi tijekom dana; ako ste imali dobar dan, krug će postati zelen.

Prekrasna značajka ove aplikacije je da vam omogućuje razvoj zdravstvenog profila na kojem možete spremiti osobne podatke i podatke o prehrani. Nakon što unesete podatke o dijeti, Lifesum će ponuditi prijedloge obroka.

Ne može biti lakše! Možete čak i pratiti svoja mjerenja, uključujući ruke, prsa i struk.

Preuzmi besplatno: Android / iOS

4. Lose it!

Lose it! ikona aplikacije
Lose it!

Naziv ove aplikacije koja pomaže u skidanju kilograma govori sam o sebi jer je ovo dobar alat za praćenje zdravlja sa dnevnikom vježbanja i dnevnikom hrane prilagođene hrani.

Lose it! aplikacija daje vam prilagođeni prijedlog za unos kalorija koji se određuje na vašoj visini, ciljevima, težini i dobi. Tada će se na početnoj stranici prikazati potrošene kalorije. Kako gubite kilograme, promjene su prikazane na grafikonu; možete pregledati svoje ukupne podatke u tjednim ili dnevnim karticama.

Postoji velika baza podataka o hrani, kao i popis prodavaonica prehrambenih proizvoda i popularnih restorana. Svaka je hrana jednostavna za unos i predstavljena je slatkom malom ikonom.

Bilo kakva hrana koju jedete redovito se pohranjuje, pa će se brzo brzo prijaviti. Ako unosite pakiranu hranu, možete upotrijebiti zgodan skener barkoda.

Zaboravite li često jesti ili piti vode? Nema problema, ova aplikacija vam omogućuje postavljanje podsjetnika! LoseIt! ima i sjajne premium značajke. Jedan je da sadrži detalje o vašoj hidrataciji, ciklusima spavanja, masnoći u tijelu i još mnogo toga.

Još jedna premium značajka je da možete postaviti cilj za mršavljenje; tada daje procijenjeni cilj određen težinom koju želite izgubiti tjedno. Tada možete početi unositi hranu i promatrati svoje statuse.

Preuzmi besplatno: Android / iOS

5. My Diet Coach

My Diet Coach aplikacija za računanje kalorija
My Diet Coach

Kako se osjećate prema sebi dok pokušavate smršaviti igra veliku ulogu u vašem uspjehu. My Diet Coach je inovativna aplikacija koja pomaže ljudima da se nose sa mentalnim preprekama gubitka kilograma.

Kako bi vam pomoglo da ostanete vođeni, postoji obilje fotografija, savjeta i nagrada. Najbolji dio ove aplikacije je što vas ona tjera da poduzmete malene korake u promjeni svog stila života, tako da, ako pogriješite, nećete se osjećati strašno zbog sebe.

Postoje neke ključne značajke kao što su traker napretka, brojač kalorija, podsjetnici za piti vodu ili jesti i izazovi za izvođenje. Pro verzija nudi vam gumb za paniku koji je spasitelj života kada imate žudnju za hranom!

Još jedna Pro značajka je grafikon težine koji vam omogućuje da vidite ogroman napredak koji postižete.

Preuzmi besplatno: Android / iOS

Zaključak

Imajte na umu da će se uspješno mršavljenje dogoditi kada jedete na razuman, primjeren način, a možda će vam upravo ove jednostavne aplikacije koje paze na broj kalorija koji unosite pomoći da se usredotočite i savladate svoju dnevnu prehrambenu rutinu.

Jednom kad to sve spustite do točke u kojoj se više ne borite sa vrstama i količinama hrane koju jedete, imat ćete mnogo zdraviji meni koji vas vodi kroz svaki dan.