5 Najboljih Besplatnih Aplikacija za Mršavljenje

Kada razmišljate o dijeti i mršavljenju, vjerujemo da se osjećate umorno već pri samoj pomisli, a da ne govorimo o brojanju kalorija, strogom režimu vježbanja, svakodnevnom nadziranju napretka i tako dalje.

Međutim, korisnici pametnih telefona imaju pristup raznim uzbudljivim aplikacijama za skidanje suvišnih kilograma koje im mogu pomoći.

Što su mobilne aplikacije za skidanje kilograma?

Aplikacije za mršavljenje su programi koje možete preuzeti na svoj mobilni uređaj, omogućujući jednostavan i brz način praćenja svojih životnih navika, poput unosa kalorija i vježbanja.

Ženska osoba vježba i gleda na telefon aplikaciju za mršavljenje

Neke aplikacije imaju dodatne značajke, kao što su forumi podrške, skeneri barkodova i mogućnost sinkronizacije sa drugim zdravstvenim i fitness aplikacijama ili uređajima. Ove značajke imaju za cilj motivirati vas prema cilju mršavljenja.

Aplikacije za mršavljenje ne samo da su jednostavne za upotrebu, već su mnoge njihove prednosti potkrijepljene znanstvenim dokazima.

Nekoliko studija pokazalo je da samo praćenje može pospješiti gubitak kilograma povećavajući svijest o svojim navikama i napretku.

Mnoge moderne aplikacije pružaju posebnu podršku osobama koje slijede keto dijetu, paleo i vegansku dijetu.

U nastavku članka, za vas smo odabrali 8 najboljih besplatnih aplikacija za mršavljenje u 2020. godini, na temelju njihove visoke kvalitete, pouzdanosti i izvrsnih korisničkih opisa, koje možete instalirati na iPhone i Android uređaje.

Popis najboljih aplikacija za mršavljenje

Svaka od ovih aplikacija postavljena je na potpuno drugačiji način, stoga biste trebali testirati nekoliko njih prije nego što odaberete najbolju za svoje potrebe.

Također, mogu vam dati motivaciju, disciplinu i odgovornost koja vam je potrebna da skinete te kilograme – i zadržite ih podalje zauvijek.

1. Lose it!

lose it
Lose it!

Lose it! je prilagođena aplikacija za mršavljenje usmjerena na brojanje kalorija i praćenje težine. Analizom svoje težine, starosti i zdravstvenih ciljeva ova aplikacija generira vaše dnevne potrebe za kalorijama i personalizirani plan mršavljenja.

Nakon što utvrdite vaš plan, unos hrane možete jednostavno prijaviti u aplikaciju, koja izvlači iz široke baze podataka sa preko 33 milijuna namirnica, restorana i marki.

Uz to možete upotrijebiti skener barkodova aplikacije da biste dodali neke namirnice u svoj zapisnik. U njoj se štede namirnice koje često unosite, tako da ih brzo možete odabrati sa popisa kad god ih pojedete.

Također ćete dobiti izvješća o dnevnom i tjednom unosu kalorija. Ako pomoću aplikacije pratite svoju težinu, ona će prikazati promjene vaše težine na grafikonu.

2. MyFitnessPal

myfitnesspal

Brojanje kalorija može pomoći mnogim ljudima da smršave. MyFitnessPal je popularna aplikacija koja integrira brojanje kalorija u svoju strategiju za podršku mršavljenju.

MyFitnessPal izračunava vaše dnevne potrebe za kalorijama i omogućava vam evidentiranje onoga što jedete tijekom dana iz baze podataka o hranjivim sastojcima od preko 11 milijuna različitih namirnica. To uključuje čak i mnoge restoranske namirnice koje nije uvijek lako pratiti.

Nakon što unesete unos hrane, MyFitnessPal omogućuje raščlanjivanje kalorija i hranjivih sastojaka koje ste potrošili tokom dana.

Aplikacija može generirati nekoliko različitih izvještaja, uključujući grafikon pita koji vam daje pregled ukupne potrošnje masti, ugljikohidrata i proteina.

MyFitnessPal također ima skener barkoda koji olakšava unos podataka o hranjivoj vrijednosti nekih pakiranih namirnica.

Također možete pratiti svoju težinu i tražiti zdrave recepte pomoću MyFitnessPal. Nadalje, on ima oglasnu ploču na kojoj se možete povezati sa drugim korisnicima kako biste podijelili savjete i priče o uspjehu.

3. Fitbit

Fitbit

Jedan od potencijalnih načina za odbacivanje kilograma je praćenje vaših navika vježbanja pomoću nosivog pratilaca aktivnosti.

Fitbiti su nosivi uređaji koji mjere razinu aktivnosti tijekom dana. Oni su izvrstan resurs koji će vam pomoći u praćenju tjelesnih aktivnosti.

Korištenje Fitbita omogućuje vam pristup aplikaciji Fitbit, gdje se sinkroniziraju svi podaci o vašim fizičkim aktivnostima. Također možete pratiti unos hrane i vode, navike spavanja i ciljeve težine.

Fitbit aplikacija može zabilježiti broj koraka, pređenih kilometara i stepenica, te otkucaje srca.

Fitbit također ima snažne značajke u zajednici. Aplikacija vam omogućuje da se povežete sa prijateljima i obitelji koji koriste Fitbit. Možete sudjelovati u raznim izazovima s njima i dijeliti svoj napredak ako želite.

Ovisno o vrsti Fitbita koju imate, možete postaviti alarme kao podsjetnike za ustajanje i vježbanje, a Fitbit će na vaš telefon slati obavijesti kako bi vas obavijestio koliko ste blizu svojim fitness ciljevima za taj dan.

Uz to, dobivate nagrade kad god postignete određeni cilj. Na primjer, kad primite 990 životnih milja, možete dobiti nagradu “Novi Zeland” što znači da ste pješačili cijelom dužinom Novog Zelanda.

Aplikacija Fitbit omogućuje vam i evidentiranje hrane kako biste ostali u granicama kalorija i unosa vode kako biste ostali hidratizirani.

Prije nego što se odlučite, pokušajte usporediti Fitbit sa sličnim uređajima i aplikacijama, kao što su Jawbone UP, Apple Watch i Google Fit.

4. Fooducate

Fooducate

Donošenje zdravih odluka tijekom kupovine namirnica izuzetno je važno za gubitak kilograma, ali može biti neodoljivo.

Upotreba aplikacije poput Fooducate može vam pomoći u boljem kretanju po svim proizvodima u trgovini.

Fooducate je “skener prehrane” koji omogućuje skeniranje barkoda hrane i primanje detaljnih informacija o njima, uključujući činjenice o hranidbi i sastojaka. Omogućuje vam skeniranje preko 250 000 barkodova proizvoda.

Jedinstveni aspekt Fooducateovog skenera prehrane jest taj da vas obavještava o nezdravim sastojcima koji su obično skriveni u proizvodima, kao što su trans masti i visoko fruktozni kukuruzni sirup.

Fooducate ne samo da vam privlači određene karakteristike hrane, već vam daje i popis zdravih alternativa za kupovinu.

Na primjer, ako skenirate određenu vrstu jogurta koji sadrži puno dodanog šećera, aplikacija će vam pokazati neke zdravije jogurte.

5. Carb Manager

Carb Manager®

Bez obzira jeste li sasvim novi u ketogenim dijetama i sa niskim udjelom ugljikohidrata, ili ste iskusni Keto majstor koji se umorio od upotrebe generičkih dijetalnih aplikacija i kalorija koje ne odgovaraju načinu na koji jedete – sa veseljem vam predstavljamo Carb Manager®!

Carb Manager mnogo je više od samo praćenja ugljikohidrata. To je pokret. Zajednica. Životni stil!

Ova aplikacija za praćenje hrane najnapredniji je u industriji, što olakšava prijavu svakog obroka u sekundi. Možete čak i prijaviti obroke fotografirajući ono što ste jeli, pomoću najsuvremenije tehnologije prepoznavanja slika.

Nećete imati problema sa ketozom pomoću “makro kalkulatora”, koji automatski prati vaše ugljikohidrate, masti i bjelančevine uz upozorenja o “prekoračenju”.

No, čak i više od kalkulatora ugljikohidrata, Carb Manager je sveobuhvatno odredište za zdrav način prehrane sa niskim udjelom ugljikohidrata.

Aplikacija vam nudi članke, forume, recepte za pripremu obroka, program za povremeno praćenje posta, premium e-knjigu, zajednicu sa tjednim izazovima kako bi pomogli članovima da zajedno izgube kilograme i još mnogo toga.

Carb Manager uistinu je sveobuhvatna aplikacija za Keto dijetu izgrađena posebno za način života sa niskim udjelom ugljikohidrata.

Preuzmi besplatno: ANDROID / iOS

Aplikacije za mršavljenje mogu biti korisne

Na tržištu su danas brojne korisne aplikacije koje možete koristiti za podršku ciljevima mršavljenja u 2020. godini.

Mnogi od njih koriste alate za praćenje kako bi nadzirali svoju težinu, unos hrane i navike vježbanja. Drugi pružaju smjernice za stvaranje zdravih izbora pri kupovini namirnica ili jedenju.

Uz to, mnoge aplikacije za mršavljenje sadrže komponente kojima je cilj povećati vašu motivaciju, uključujući podršku zajednice, točkaste sustave i alate koji dokumentiraju napredak koji ste postigli tijekom vremena.

Uz toliko dostupnih aplikacija i funkcija, pokušajte eksperimentirati sa nekoliko da biste vidjeli koja vam najbolje odgovara.

NASTAVITE ČITATI: