5 Najskupljih Parfema na Svijetu u 2023. Godini

Svi vole divno mirisati i svojim parfemom ostaviti dojam i biti zapamćeni. Mnogo je više u odabiranju skupog parfema nego voljeti isključivo njegov miris i luksuzno pakiranje.

To je „san“ koji potiču reklame atraktivne žene koja trči na surfanju, pleše na mjesečini s muškarcem ili je popularno poput slavne osobe koja drži parfem.

Podsvjesno, osoba koja želi određeni parfem vjeruje da bi ona mogla biti ta žena / muškarac sa reklame, te da nošenje tog određenog mirisa može promijeniti njihov život.

Na tržištu postoji puno prekrasnih parfema – s raznovrsnim oznakama cijena, no prvih pet na svijetu upravo su toliko posebni da su im troškovi nevjerojatni!

Najskuplja boca parfema ikada bila je miris DKNY Golden Delicious Million Dollar koji je zaista koštao milijun dolara.

Zašto neki parfemi toliko koštaju?

Tri su ključna elementa koji mogu prekrasan parfem učiniti zaista skupim:

  1. upotreba rijetkih sastojaka
  2. luksuzno pakiranje
  3. vrhunska marketinška kampanja.

Zaista dragocjeni sastojci

Jedan od glavnih razloga zašto su neki parfemi ekstra posebni jest taj što su ekskluzivni i napravljeni su od rijetkih i skupih sastojaka od životinja, drveća i cvijeća.

Takvi sastojci uključuju mošus prikupljen od rijetkih životinja i ambergris koji dolazi iz probavnog sustava kitova. Sastojci iz cvijeća obično su esencijalna ulja koja se pažljivo sakupljaju iz tisuća cvjetova.

Parfem Joy Jean Patoua, na primjer, sadrži esencijalno ulje prikupljeno iz 10 000 cvjetova jasmina ručno ubranih u Grasseu, gradu na francuskoj rivijeri. Taj broj cvjetova daje samo 35 grama esencijalnog ulja.

Oud je izuzetno rijedak sastojak koji se koristi kao jedan od osnovnih nota u mnogim vrhunskim parfemima. Oud je smola koju proizvode samo najstarija stabla divljih agara, pa je vrlo oskudna.

Luksuzno pakiranje

Pakiranje parfema igra ključnu ulogu u njegovoj prodaji. Bočica parfema je luksuzni predmet i za mnoge žene, senzualni dizajn bočice i upotreba luksuznih ukrasnih dodira daju parfemu ‘vau’ faktor!

Sa najluksuznijim parfemima na svijetu, ambalaža se podiže na novu razinu poput Baccarata koja koristi prekrasne kristalne bočice za parfeme i druge marke sa zlatnim ukrasom, pa čak i dijamantnim listićima.

Najskuplja boca parfema ikada bila je miris DKNY Golden Delicious Million Dollar koji je zaista koštao milijun dolara.

Parfem je predstavljen u nevjerojatno lijepoj bočici ukrašenoj 2.909 dragocjenog kamenja, uključujući 2.700 dijamanata i 7.18-karatni ovalni kabochon safir. Bilo je potrebno 1.500 sati da se dizajn dovrši na bočici parfema, što je bila dramatična reprodukcija njujorškog obrisa.

Prestižna reklamna kampanja.

Učinkovita marketinška kampanja vrhunskog dizajnerskog parfema je izuzetno skupa.

Često označeni na sličan način kao i vrhunska vina, vrhunski parfem će biti lansiran kao ograničeno izdanje jer to stvara ekskluzivnost i mnogi bogati kupci spremni su platiti ogromnu cijenu samo kako bi mogli uživati u osjećaju posjedovanja takvog posebnog parfema i naravno svima reći da kupe isti.

Često kako bi se osigurala da je reklamna kampanja učinkovita, tvrtka parfema će prići vrhunskoj slavnoj ličnosti kako bi se uključila u promidžbu i podržala parfem i nepotrebno je spominjati da će veliki troškovi ovog proizvoda pomoći da cijena parfema poraste.

Evo 5 najskupljih parfema na svijetu

U nastavku pogledajte pet najluksuznijih i najskupljih parfema na svijetu u 2023. godini.

1. Clive Christian No 1 Imperial Majesty

Clive Christian No 1 Imperial Majesty najskuplji parfem na svijetu

Ovaj prestižni parfem kreirao je jedan od najboljih svjetskih proizvođača parfema i košta 10.370 funti (12.725 američkih dolara) jer je izrađen odličnim i vrlo sastojcima poput tahitske vanilije, đurđevka, kardamoma i roza centafolisa. Ova ruža pripisuje se terapijskom učinku na kožu i njenom omekšavanju.

Bočica parfema vrlo je posebna jer je dizajnirana u ručno izrađenom kristalu, a vrat je od 24 karatnog zlata na srebru i ukrašen je pasijansom.

Postoje dvije verzije ovog parfema – za žene postoji jedna sa biljnim notama, a za muškarce sa orijentalnim mirisom.

2. Baccarat Les Larmes Sacrees de Thebes

Baccarat Les Larmes Sacrees de Thebes skupi parfem

Ovaj divan parfem košta 5.550 funti za 30 ml., i jedan je od tri mirisa Baccarat ograničenog izdanja. Ime mu, Les Larmes Sacrees de Thebes, nagovješćuje koliko je dragocjen, jer je prijevod “Tvoje Svete Suze”.

Baccarat je odavno poznat po svom kristalu, a parfeme je počeo proizvoditi tek 1990-ih. Ovaj parfem predstavljen je u neobičnoj piramidi od čistog kristala koja je obložena kristalom boje ametista.

Unutar piramide je zlatni kristalni mjehurić i parfem je pohranjen u ovome. Parfem sadrži dva vrlo rijetka sastojka iz povijesnih vremena -frankincense i mirtu – kao što su mošus, sandalovina i amber, sa cvjetnim notama.

3. Chanel Grand Exposite

Chanel Grand Exposite bočica skupog parfema

Ime Chanel odavno je povezano sa fenomenalnim parfemima i vjerojatno je najpoznatije ime parfema na svijetu.

Prvi parfem Chanel No 5 napravljen je 1921. Chanel Grand Exgether zaista je traženi parfem jer je uistinu ženstven i miriše na najljepši buket cvijeća.

Cijena od 3.425 američkih dolara 30 ml, ovaj poseban Chanel parfem predstavljen je u bočici koja je sama po sebi komad klasične elegancije i vrlo prepoznatljiv.

4. Hermès 24 Fabourg

Hermès 24 Fabourg parfem boćica i kutija

Ovaj je parfem posebno dragocjen jer je napravljeno samo 1.000 boćica, a to se odražava i na njegovoj cijeni – 1.250 funti (1.500 američkih dolara) za 30ml.

Stvoren od poznatog pariškog parfemera Hermès, ovaj jedinstveni miris uključuje cvijet naranče, jasmina, cvijet tiare, pačuli, ylang-ylang i vaniliju, a rezultat je ljupki lagani ženstveni miris koji je predstavljen u elegantno stiliziranoj bočici napravljenoj od kristala St Louis sa vrhom od satenskog zlata.

Parfem je dobio ime po adresi glavne Hermesove trgovine u Parizu.

5. Caron Poivre

Caron Poivre parfem u pakovanju

Ovaj vrlo osebujan miris stvoren je 1954. godine kako bi obilježio 50. godišnjicu parfemske kuće Caron.

Ovaj parfem je podebljan, prepoznatljiv i nezaboravan jer je i začaran i začinjen (riječ ‘poivre’ je francuska za ‘biber’). Parfem košta 815 funti za 30 ml. (1000 američkih dolara) i uniseks je.

Parfem je u kristalnoj bočici Baccarat sa ovratnikom od bijelog zlata ukrašenim kristalima.

Bočica je izložena u prekrasnoj kutiji od svile s vratima koja se otvaraju kako bi otkrila parfem koji stoji na malom postolju.