6 Najboljih Besplatnih Offline Navigacija za Android u 2024.

Već znamo da postoji puno sjajnih Android aplikacija za navigaciju kada imate vezu podatkovnog prometa na vašem pametnom telefonu.

Ali, što ako vam je potrebna GPS lokacija kada ste bez interneta?
 
Offline navigacija od vitalnog je značaja za bilo koju aplikaciju za karte. Upotrijebit ćete ga ako istražujete strani grad i imate isključen roaming podataka ili ako se zaputite u mrtvu zonu tijekom cestovnog putovanja.

Većina vas ste sigurno već čuli za Google Maps i Waze navigacije, i znate da su to navigacijski GPS servisi koji su dostupni za Android aplikacije.

Ali na raspolaganju je još nekoliko navigacijskih aplikacija, a neke su od njih i stvarno dobre.

Offline navigacija na mobitelu u autu
Najbolje Besplatne Offline Navigacije za Smartphone

Pogledajte u nastavku najbolje besplatne offline navigacije za Android.

6 najboljih Android aplikacija za navigaciju bez interneta

Ovdje su najbolje besplatne offline navigacije za Android. Isto kao što su dobro funkcionirale u ranijih godina, ove GPS aplikacije još su uvijek jednako dobre i danas.

1. Google navigacija

Google Maps Go aplikacija za prometnu navigaciju
Google Maps Go

Google karte nude način preuzimanja i spremanja regionalnih karata za izvanmrežnu upotrebu – samo se morate malo pripremiti prije nego što krenete iz kuće.

Da biste preuzeli kartu, dodirnite izbornik Više (tri vodoravne crte) u gornjem lijevom kutu, a zatim odaberite Offline Karte. Google će vam preporučiti neke karte za preuzimanje na temelju kuće i učestalih lokacija.

Maksimalna veličina karte koju možete preuzeti je 2 GB, što otprilike iznosi 200 x 120 km. Aplikacija automatski briše sve preuzete karte nakon 30 dana bez internetske veze.

2. Sygic GPS navigacija i offline karte

Sygic GPS navigacija i offline karte
Sygic GPS

Sygic je najviše instalirana izvanmrežna GPS aplikacija u Google Play Storeu. Tvrtka ima ugovor s TomTom-om, omogućavajući joj pružanje izvanmrežnih karata za sve zemlje svijeta.

Ostale značajne značajke uključuju besplatna ažuriranja karata, glasovnu GPS navigaciju i pješačku GPS navigaciju za vrijeme pješačenja.

Aplikacija vam može čak pomoći uštedjeti novac. Ako imate internetsku vezu, automatski će vas upozoriti na najjeftinija obližnja parkirališta i benzinske stanice, kao i pružiti informacije o nadolazećim kamerama za brzinu.

Sygic nudi i besplatnu i plaćenu verziju. Možete isprobati plaćenu verziju na sedam dana kada prvi put preuzmete aplikaciju.

3. Waze aplikacija

Waze navigacijska aplikacija za android
Waze

Uvijek znamo što se događa na putu s Wazeom. Čak i ako znate sve, Waze vam odmah govori o prometu, radovima, policiji, padovima, i još mnogo toga. Ako je promet na vašoj ruti loš, Waze će ga promijeniti radi uštede vremena.

Zašto Waze?

  • Znajte sve što se događa – Upozorenja u prometu, policiji, opasnostima i više o vašoj vožnji.
  • Brže dođite na odredište – trenutnim promjenama usmjeravanja kako biste izbjegli promet i uštedjeli vrijeme.
  • Jednostavno slušajte glazbu – reproducirajte svoje omiljene aplikacije za glazbu, podcaste i još više izravno od Wazea.
  • Znajte kada stižete – vrijeme dolaska temelji se na podacima o prometu uživo.
  • Plaćajte manje za gorivo – pronađite najjeftinije gorivo uz vašu rutu.
  • Vozite se Apple CarPlay-om – koristite Waze na zaslonu vašeg automobila.
  • Uvijek pronađite put – izaberite jedan od raznih glasova koji će vas voditi dok vozite.

4. OsmAnd navigacija

OsmAnd besplatni app za navigaciju bez interneta
OsmAnd

OsmAnd je još jedna popularna aplikacija za karte koja radi izvan mreže. Postoji i mrežni način za slučajeve kada imate pouzdanu podatkovnu vezu.

GPS dio aplikacije ima niz ključnih značajki. Uključuju glasovno navođenje, vođenje trakama, procijenjeno vrijeme dolaska uživo, način dnevnog / noćnog zaslona, rute za vožnju u letu za vrijeme kada skrenete pogrešno i specijalne biciklističke rute.

U nekim se zemljama izvanmrežna karta može pohvaliti značajkama kao što su radno vrijeme i prihvaćeni načini plaćanja trgovina. I na kraju, to je aplikacija koju bi trebali imati skijaši. Postoji plaćeni dodatak koji prikazuje karte ruta za mnoga svjetska odmarališta.

5. HERE WeGo

HERE WeGo app za promet i rute izvan mreže
HERE WeGo

HERE WeGo je još jedna aplikacija koja je specijalizirana za offline GPS navigaciju. Nudi offline karte za više od 100 zemalja. Karte izvan mreže uključuju upute, cijene karata za javni prijevoz, cijene dijeljenja automobila i vozni red i vozni red.

Kada uđete na svoju rutu, aplikacija će usporediti rute automobila, bicikla, pješaka, taksija i javnog prijevoza kako bi pronašao najbrži i najisplativiji način za putovanje. Čak će vam reći i je li vaše putovanje pretežno uzbrdo ili nizbrdo.

Informacije o javnom prijevozu možete pristupiti u više od 1300 gradova širom svijeta, uključujući većinu Sjeverne Amerike i Europe.

6. MapFactor Navigator GPS

MapFactor besplatna offline GPS aplikacija
MapFactor Navigator

MapFactor je još jedna sjajna besplatna GPS aplikacija za Android. Kada prvi put pokrenete aplikaciju, bit će vam zatraženo da preuzmete karte za izvanmrežnu upotrebu. To je zato što ovdje nema funkcije mrežne karte.

Umjesto toga, aplikacija nudi više od 200 samostalnih karata koje možete odabrati, uključujući 56 u Europi i 53 u Americi. Karte su organizirane po državama, ali gusto naseljena područja imaju dostupne podregije.

Također možete pronaći karte brzih kamera u određenim područjima. Svaka karta povlači svoje podatke iz OpenStreetMap-a.