6 Najboljih Kućnih Aparata za Espresso Kavu u 2024.

Bez obzira jeste li ljubitelj kapučina, makijata, espressa, moche, ristretta ili samo obične crne filtrirane kave, samo najbolji kuhinjski kafe aparati mogu napraviti kavu kakvu poželite s vremena na vrijeme.

Stvar je u tome što odabir dobrog aparata za pravljenje kave ne ovisi samo o vašoj omiljenoj vrsti kave, već i o tome koliko vremena, truda i novca želite uložiti u postupak pripreme.

Iako su početno ulaganje, kvalitetan kafe aparat dugoročno će vam uštedjeti novac. A da i ne spominjemo da možete popiti svoj omiljeni napitak kad god osjetite potrebu.

Aparat za kavu na kuhinjskoj radnoj površini
Najbolji Kućni Aparati za Espresso Kavu

Ako vam je potrebna pomoć u odabiru najboljeg stroja za kavu, ovo je vodič za sve okuse; od jutarnjeg americana do popodnevnog lattea.

U nastavku članka pogledajte naš izbor visoko ocijenjenih aparata za kavu koje možete kupiti odmah.

Naša preporuka od šest najboljih aparata za kavu

1. Nespresso Sage Creatista Uno SNE500BKS

Nespresso Sage Creatista Uno SNE500BKS kafe aparat
Nespresso Sage Creatista Uno SNE500BKS

Najbolji stroj za kavu; jednostavan za upotrebu i čišćenje.

Nespresso Sage zauzima prvo mjesto u našem vodiču za najbolji aparat za kavu i to sa dobrim razlogom; pravi zaista odličnu kavu, super je jednostavan za korištenje i čišćenje, a i dobro izgleda na radnoj ploči.

Ako želite imati kafe aparat sa nastavkom za mljeko i pjenu, ovo je definitivno za vas.

Može proizvesti čak tri vrste mliječne pjene! Još jedna dobra stvar je da vam dostavlja espresso u samo 25 sekundi. Osim toga, jednostavan je za upotrebu i sviđa nam se.

Automatski parni štapić ima na raspolaganju tri temperature mlijeka. Osim toga, parni štapić se nakon uporabe čisti i čišćenje nije problem.

Također, postoje još neka podešavanja: možete kontrolirati i veličinu šalice kave (možete odabrati između tri raličite) i teksturu mlijeka.

Bez obzira volite li dugu ili kratku kavu, ovaj stroj možete prilagoditi prema želji i svaki put će vam napraviti savršenu šalicu.

Unatoč pumpi visokog tlaka (19 bara), ovaj aparat za kavu je tih. A tu je i značajka automatskog isključivanja koja štedi energiju (nakon devet minuta).

2. Melitta Barista Smart TS F85 / 0-102

Melitta Barista Smart TS F85 / 0-102 pametni aparat za kavu
Melitta Barista Smart TS F85 / 0-102

Najbolji aparat za kavu s pametnim značajkama; možete ga kontrolirati i s telefona.

Ako tražite kafe mašinu koja ne ostavlja zrnca kave u šalici, tada biste mogli razmisliti o pametnom aparatu za kavu Melitta Barista.

Zašto? Zbog ovog:

  • ima ugrađen mlinac za kavu
  • pravi odličnu kavu
  • ima integriranu podlogu za mliječne kave
  • možete je kontrolirati sa svog pametnog telefona.

Pustimo za sada pametne funkcije na stranu jer pametni aparat za kavu koji proizvodi lošu kavu nikome nije koristan.

Dakle, važno pitanje: pravi li dobru kavu? Da, naravno!

Zapravo, možete stvoriti 21 recept za kavu. Parni štapić je vrlo jednostavan za korištenje i učinkovit, plus jednostavan za čišćenje, za što se uvijek zalažemo.

Ako volite mljevenu kavu iz zrna, integrirani mlinac je prilično tih tijekom rada; Ipak, postoji mogućnost da, kao i kod većine modela ove vrste, koristite i prethodno mljevenu kavu. Kad govorimo o izboru, spremnik za zrna može sadržavati dvije različite vrste kave, što je idealno ako volite miješati okuse.

Također nam se sviđa koliko je ovaj aparat za kavu jednostavan za korištenje – tu je i jednokračni dizajn sa LCD zaslonom za jasne upute. Čak se i funkcija uklanjanja kamenca vrši jednim pritiskom na tipku. Drugim riječima, možda je to pametno omogućeno, ali nije komplicirano za upotrebu.

Ovo je prilično jednostavna inovacija: preuzimate aplikaciju, a ona vam omogućuje kontrolu aparata za kavu sa vašeg pametnog telefona. Možete spremiti svoje omiljene vrste kave, tako da ćete uvijek dobiti šalicu koju želite, a tu je i nekoliko korisnih savjeta kako izvući najbolje iz svog aparata.

Ovaj stroj ima funkciju My Coffee Memory – štedi postavke kave do osam ljudi i četiri unaprijed programirana klasična specijaliteta: espresso, caffe krema, cappuccino i latte macchiato. Dodatak Milk System ima uklonjivu posudu s mlijekom koja odgovara hladnjaku.

3. De´Longhi Active Line ICM14011 drip

De´Longhi Active Line ICM14011 aparat za filter kavu
De´Longhi Active Line ICM14011 Drip

Aparat za kavu s kompaktnim filterom; dobijte isti okus mljevene kave iz stroja koji štedi prostor.

Ako vam nedostaje prostora i više volite filtriranu kavu, onda vam toplo možemo preporučiti De’Longhi ovaj aparat za kavu.

Jednostavno rečeno, ovaj aparat je vrlo jednostavan za korištenje. Sve što ćete trebati učiniti je naliti vodu u spremnik, dodati kavu i uključiti. Izvrsno je prilagođen samcima i parovima koji žele okus prave kave, umjesto instant.

Radi se o kompaktnom stroju, s ugodnim linijama, koji se mogu podudarati sa tosterima u asortimanu.

De´Longhi Active Line nudi određenu prilagodbu s dvije brzine kuhanja pomoću funkcije “Aroma”. Kava iz ovog stroja također je dobre temperature, a uz stalno zagrijanu ploču ostat će topla do 40 minuta nakon kuhanja, ako treba.

Veličina ovog stroja je prilično kompaktna što ga čini dobrim za male kuhinje. Za veća kućanstva, međutim, ovo neće biti dovoljno za više pića odjednom.

4. Beko CEP5152B

Beko CEP5152B espresso mašina
Beko CEP5152B

Najbolji aparat za kavu za ljubitelje espressa: espresso u samo 20 sekundi

Beko aparat za kavu puno toga nudi: uredno je proporcionalan, ali ipak ima i nekoliko fantastičnih značajki, pravi dobru kavu i stvarno je pristupačan u usporedbi s ostalim našim odabirom. Ali dobivate li ono što plaćate?

Samo jedna kontrola za biranje je bonus za sve (nas) koji mrze komplicirane uređaje bilo koje vrste. S ovom opcijom imate na raspolaganju tri postavke: jedno za kuhanje, jedno za prženje mlijeka, jedno za pripravnost.

Ali sviđaju nam se i jeftini dodaci koje nismo očekivali s ovim aparatom: naime, šalica je toplija; ručni parni štapić za pjenu; dva u jedan filter košarica za svježu ili prethodno mljevenu kavu. Plus, brz je. Pod tim mislimo stvarno brz: samo 20 sekundi za espresso.

Napokon, mislimo da je ovaj stroj suptilno dobrog i profesionalnog izgleda, te tih i jednostavan za korištenje, a s obzirom na njegovu nisku cijenu, iznenađujuće je čvrst.

5. De’Longhi Scultura ECZ351 W

De'Longhi Scultura ECZ351 W stroj za kavu
De’Longhi Scultura ECZ351 W

Najbolji aparat za kavu za višenamjensku upotrebu; skuhajte svaki ukusni napitak za kavu koji možete zamisliti.

Ovo je najbolji aparat za kavu ako želite:

  • a) kvalitetan stroj.
  • b) sposobnost izrade širokog raspona kvalitetnih kava, od single shot i doble shot espressa, americana i flat whitea do lattea, cappuccina ili latte macchiata.
  • c) cijena koja je stvarno razumna.

Bez pretjerivanja, stvarno je dobar za pravljenje kave: izričito, espresso, ali i kapućino i latte, zahvaljujući jednostavnom parnom nastavku.

Možete koristiti svoj izbor kave – mljevene ili u zrnu. Ali kako to radi? Započnimo sa espressom, koji je, naravno, odličan. Držač za mljevenu kavu (možda ste vidjeli barista kako u ovo stavlja mljevenu kavu prije umetanja u stroj) dovoljno je velik za dvije šalice.

Prije nego što se počnete brinuti o nedostatku barista vještina, po našem mišljenju stroj je jednostavan za korištenje. Zatim, tu je i para za pjenu. Vrlo je jednostavan za korištenje i stvarno je učinkovit u pravljenju standardnih kapućina i lattea.

Volimo kako ovaj espresso stroj izgleda – profesionalan i čvrst kako bi se uklopio u tradicionalne i suvremene kuhinje. Kada pričamo o izgledu, dostupan je u nizu boja, uključujući sivu, bijelu, krem i crnu (volimo bijelu).

Uz to, automatsko isključivanje je promišljena značajka koja štedi energiju; vrijeme automatskog isključivanja – postavljeno na 20 minuta – također možete to i promjeniti na kraće ili duže.

Ovaj stroj zahtijeva od vas određeni napor. Naime, voda se ne zaustavlja automatski – to morate vi učiniti. Ali, znate što? Mala cijena za plaćanje izvrsne kave.

6. Lavazza Modo Mio Tiny

Lavazza Modo Mio Tiny

Najbolji aparat za kavu za mali proračun; savršen za kompaktne (malene) prostore ako vam treba espresso u žurbi.

Ako volite espresso ujutro kako biste pokrenuli stvari, uživat ćete u ovom Lavazza Tiny aparatu za kavu. Spreman je za korištenje u 25 sekundi, prilično je tih i nema potrebe kuhati vodu u đezvi da ne biste probudili cijelu kuću ako se rano ustanete.

Sve što trebate učinitije ukloniti podnožje i umetnite kapsule Lavazza A Modo Mio, a zatim kliknuti gumb za uključivanje / isključivanje / kretanje!

Već pri prvom korištenju trebate isprati spremnik sa vodom i napuniti ga sa minimalno 0,5 litara svježe vode. Zatim ga pokrenite bez umetnute podloge za lako čišćenje.

Ako se odlučite za to, ovaj ciklus možete raditi na tjednoj osnovi kako biste ga isprali, u suprotnom ga obrišite toplom i vlažnom krpom. Odvojivi dijelovi su sigurni i u mašini za pranje posuđa.

Ovaj aparat za kavu je kompaktan (maleni) sa ugodnim modernim dizajnom koji će se dobro snaći na kuhinjskom pultu, u vašem kućnom uredu ili vanjskoj kuhinji.

Kako odabrati kvalitetan espresso aparat?

Naši su glavni odabiri gore, ali ako vam prvo treba malo poduke, evo što trebate uzeti u obzir pri kupnji najboljeg aparata za kavu:

Aparati na kapsule

Oni su vrlo popularni jer su brzi i jednostavni za upotrebu i obično imaju prilično dobru vrijednost za novac.

Idealni su ako ste uvijek u žurbi jer se brzo brzo zagrijavaju i prave čitav niz kava i čajeva.

Espresso aparati

Ako volite kavu u stilu bariste, onda je to sigurno aparat za espresso kavu, jer će ponovno stvoriti sve one okuse i mirise na koje ste navikli.

Iako obično dolaze sa višom cijenom, ova vrsta kave dugoročno djeluje jeftinije, a puno je vjerojatnije da će ugoditi zaljubljenicima u kavu svojim rezultatima svježeg okusa.

Uređaj ima ugrađen mlinac i obično se isporučuju sa raznim postavkama, tako da možete napraviti bilo što, espresso, costa, nero ili cappuccino u udobnosti vlastitog doma.

Aparati za filter kavu

Klasičnija i bolja opcija kada ugostite više ljudi, aparat za filter kavu stvorit će jednostavnu, ali predivnu kavu. Ako volite svoju kavu jaku i crnu, tada je ovo bolji izbor nego stroj za podmetače ili zrnca.

Međutim treba im malo duže za pripremu, jer djeluju kapanjem vode kroz filter u vrč, pa će vam trebati malo strpljenja dok ne napravite šalicu kave – ali vrijedi pričekati.

Pjenilice za mlijeko

Ovisi o tome volite li kavu sa savršenom kremom na vrhu ili ne, i koliko ste truda spremni uložiti. Integrirana ili automatska mliječna pjena nesumnjivo će povisiti cijenu vašeg aparata za kavu, ali i brzo će zagrijavati i praviti gustu kremastu pjenu.

Ručne pjenilice mogu se isporučiti s vašim aparatom za kavu, ali pjenu morate napraviti sami. To ne znači da ne možete imati sjajnu kremu, ali znači da morate imati veći budžet.

Koji su najbolji kafe aparati?

Sada ste pročitali sve o njima, ajmo pregledati koji je najbolji aparat za kavu.

Ako tražite aparat za kavu koji je jednostavan za upotrebu, jednostavan za čišćenje i – da – čini zadivljujuću šalicu kave, toplo vam možemo preporučiti da kupite Nespresso by Sage SNE500BKS Creatista Uno.

Ima višestruku raznolikost što ljubitelji kave mogu i očekivati ​​od ovog stroja, sa uključenim vrčem za mlijeko i pjenilicom, tako da možete napraviti najširi asortiman kava bez potrebe za mljevenjem ili mjerenjem.

Ako imate više novca za potrošiti, možemo vam preporučiti kupnju Melitta Barista Smart. Kao što ime sugerira, on ima pametne mogućnosti, tako da možete upravljati njime sa aplikacije svog pametnog telefona, ali je model sa šalicama tako da nudi puno fleksibilnosti za ljude koji stvarno žele prilagoditi svoju mjeru.

A onda, ako imate krupni proračun sa kompaktnim prostorom za rad, preporučujemo kupnju Lavazza Tiny Espresso aparat za kavu.