6 Savjeta Kako Brzo Naučiti Engleski Jezik Preko Interneta

Bez obzira želite li naučiti pričati, čitati ili samo unaprijediti engleski jezik, nije teško za shvatiti da je Internet možda najbrži način da lagano svladate sve osnove, a da pri tome ostanete kod kuće.

Učenje engleskog može biti izazovan zadatak. Gramatika, pravilno izgovaranje riječi i vokabular općenito, sve to može izgledati kao velika prepreka, pogotovo za početnike.

Međutim, pozitivna strana je u tome da kada učite samostalno, Internet vam pruža mogućnost da svaki dan nađete dovoljno vremena u udobnosti vašeg doma da se posvetite.

Druga odlična stvar kod učenja engleskog jezika online je to što je potpuno besplatno i postoji niz različitih načina za dobar početak, a mnogi od njih su prilagođeni i za djecu.

Dakle, da bismo vam pomogli u ovom pothvatu, evo nekoliko zabavnih i praktičnih savjeta kako najlakše naučiti engleski jezik preko interneta za kratko vrijeme.

Najbolji načini za online učenje engleskog besplatno

1. Pretplatite se na YouTube lekcije

YouTube je vjerojatno najbolji način od svih ostalih i može poslužiti kao fantastičan asistent za besplatno učenje engleskog jezika preko interneta.

Baš kao što možete pronaći sve zamislive video sadržaje, za vas postoje kanali sa lekcijama engleskog za početnike.

Pretplatite se na nekoliko njih i slušajte i učite dok se vozite na posao ili u školu.

2. Koristite aplikacije za učenje jezika

Mobilne aplikacije za učenje engleskog jezika još su jedan odličan alat za početnike, ali i one naprednije govornike.

Brze su, lako im je pristupiti, zabavne su i besplatne. Gotovo isto kao da imate mini učionicu na telefonu – i možete ju koristiti kad god vam je dosadno ili imate viška vremena.

Sve ove aplikacije nude zanimljive sadržaje za učenje engleskog poput; igara za vokabular i rječnik, lekcije iz gramatike, audio knjiga i zbirke priči namijenjene djeci.

Pa, ako ga već niste preuzeli jednu, što čekate? Evo naših omiljenih besplatnih aplikacija za učenje engleskog jezika!

3. Slušajte engleski radio preko interneta

Slušanje engleskih radio stanica na internetu i razumijevanje izvornih govornika i njihovih naglasaka često je jedan od najtežih dijelova učenja engleskog jezika. Stoga je slušanje engleskih radio stanica na internetu izvrsna vježba, posebno za one naprednije.

Radijski voditelji često govore prilično brzo što ovu vježbu čini prilično teškom; međutim, to će vam pomoći izoštriti vještine slušanja i može biti vrlo dobra praksa..

To je također izvrstan način da pokupite nove riječi i naučite o raznim kulturnim i domaćim temama.

4. Posjetite besplatne web stranice

Ako pokušavate naučiti engleski jezik i tražite dobre web stranice na kojima to možete učiniti besplatno, izbor je ogroman.

Postoje stotine ovakvih web stranica, a koje nude razne aktivnosti engleskog – gramatiku, slušanje i govor. Neke od njih su univerzalne, dok su neke prilagođeni djeci (FredisaLearns) ili usmjerene na određeno područje jezika.

Evo nekoliko besplatnih stranica na kojima možete malo istraživati za početak:

5. Gledajte filmove i televiziju sa engleskim titlovima

Ne samo da Britanija i SAD proizvode neke od najboljih TV emisija i filmova na svijetu, već možete naučiti i jezik dok ih gledate.

Ako se još uvijek hvatate ukoštac sa jezikom na bilo kojoj razini (od početne do srednje), vrijedi staviti engleske titlove kako biste istovremeno mogli čitati i slušati.

Druga ideja bila bi postaviti engleske titlove na filmove ili televizijske programe iz vlastite zemlje, tako da možete zajedno s njima čitati na engleskom i prevoditi dok gledate.

6. Igrajte Scrabble online

Društvene online igre mogu biti zaista zabavan način učenja engleskog jezika, a još bolje ako je igra riječi. Pa koja je najdraža igra riječi na svijetu? Škrabanje naravno!

Da biste igrali Scrabble, morate složiti slova kako biste na ploči napravili riječ. Slova vam daju bodove, a neki kvadratići na ploči daju vam dodatne bodove. Cilj igre je pobijediti protivnika stavljajući najbolje riječi koje možete.

Scrabble je izvrstan za učenje jezika. Testirat ćete svoj engleski rječnik dok se igrate, a nove riječi uvijek možete potražiti u rječniku nakon igre.

Dodatni savjet za vježbanje engleskog jezika kod kuće

Označite stvari engleskim riječima

Za ovu metodu ne morate koristiti Internet, ali je vrlo korisna za učenje. Označavanje svakodnevnih predmeta engleskim riječnima po kući, brz je i besplatan način za poboljšanje znanja.

Sve što trebate je kupiti paket naljepnica, a zatim na njih napisati ime predmeta na engleskom, poput telefona, prozora, ogledala itd.

Svaki put kada upotrijebite ove predmete, pročitate riječ i ugradite ih brže u svoju memoriju. Ova tehnika je izvrsna za početnike i učenike niže razine.

Postavite ciljeve i nađite motivaciju

I za kraj, prije nego što krenete, trebali bi naći svoju motivaciju i postaviti realne ciljeve.

Razumijevanje vaše motivacije, bilo da se radi o kvalificiranju za bolji posao ili samo komunikaciji sa prijateljem iz druge zemlje, pomoći će vam da se pridržavate svog cilja.

Vaš cilj za prvi tjedan može biti savladavanje nekih osnovnih riječi. Nakon toga ćete se možda htjeti pozabaviti važnim gramatičkim pravilima. Ako već imate osnovno razumijevanje engleskog jezika, možete postaviti ciljeve za poboljšanje izgovora ili razumijevanja slušanja.

Uglavnom, morate postaviti barem neke osnovne ciljeve prije nego što počnete kako biste se bolje organizirali i pripremili za učenje.