7 Najboljih Besplatnih Aplikacija za Učenje Engleskog Jezika

Učenje jezika jedna je od najvažnijih stvari koju možete učiniti. Postoji puno načina na koje možete naučiti ili poboljšati svoje vještine na određenom jeziku, od pohađanja nastave do samo-učenja.

Ali jeste li znali da možete koristiti vaš pametni telefon za učenje jezika, i to besplatno?

Tako je! Aplikacije za učenje engleskog mogu koristiti i učitelji i učenici za izgradnju ili unaprijeđivanje engleskog znanja u bilo kojem trenutku i bilo gdje na svojim mobilnim uređajima.

Ženska osoba uči engleski jezik na aplikaciji

Kako naučiti engleski jezik uz aplikaciju?

Ako ste početnik ili samo želite poboljšati svoje svakodnevne vještine engleskog, ove su aplikacije najbolji način za brzo učenje pravilnog engleskog izgovora i riječi.

Također, ove mobilne aplikacije preporučuju škole i sveučilišta svojim studentima uz postojeći nastavni plan i program. Mogu se nadograditi na ono što su učenici naučili u razredu i dodijeliti im zadatke da naprave za zadaću izvan učionice.

Sve ove aplikacije za engleski jezik dostupne su na webu i možete ih preuzeti bez plaćanja.

Bilo da ste potpuni početnik ili samo želite poboljšati svoj engleski, evo 10 besplatnih mobilnih aplikacija za učenje engleskog jezika za Android i iOS koje će vam pomoći u tome.

Sedam najboljih mobilnih aplikacija za učenje engleskog

Najbolje aplikacije za učenje engleskog jezika koje su korisne, jednostavne za pristup i zabavne.

1. Duolingo

Duolingo

Duolingo je danas najpopularnija svjetska aplikacija za učenje engleskog jezika i visoko preporučena za početnike. Sa više od 200 milijuna registriranih korisnika, učenje sa ovom besplatnom aplikacijom je zabavno i zarazno.

Lekcije u Duolingu sastoje se od niza aktivnosti i prilagođavaju se načinu učenja korisnika. Gamificirani pristup aplikacije pomaže vam da brzo naučite engleski jezik samo trošeći dvadeset minuta dnevno. Duolingo vježbe skrojene su tako da pomažu korisnicima da učinkovito uče i pregledaju vokabular.

Duolingo je jedna od najboljih besplatnih aplikacija za lekcije engleskog jezika. Ona vam pomaže da savladate nove riječi, izraze i gramatiku sa lekcijama u obliku igre. Učite gramatiku, pravopis, riječi, izraze i razgovorni engleski jezik.

Aplikacija vam pomaže da ostanete motivirani nagradama za završetak lekcija, prati vaš svakodnevni napredak i na kraju svake lekcije dobijate izvještaj o napretku.

Korisnici Duolingo Plusa mogu uvijek spremiti lekcije za gledanje izvanmrežno na mobilnoj aplikaciji Duolingo. Kada ste izvan mreže, značajke praćenja napretka bit će isključene.

2. Improve English

Improve English

Improve English popularna je aplikacija za učenje engleskog jezika. Za one koji uče engleski kao dodatni jezik ili samo poboljšavaju: Igre riječi po satu pomoći će vam u poboljšanju engleskog znanja.

To je jedna od najboljih engleskih aplikacija za izradu vokabulara za učenje novih riječi u pokretu. Platforma funkcionira na znanstvenim algoritmima koji vam pomažu da na učinkovit način naučite i poboljšate engleski jezik.

Zanimljive igre riječi pomoći će vam da naučite nove riječi, gramatiku, pravopisne i frazalne glagole. Aplikacija je dizajnirana za one koji su stekli osnovno znanje engleskog jezika i žele poboljšati svoj vokabular, vještine čitanja, govora i pisanja.

Igre za vježbanje koje prate tečajeve napunjene su odličnim sadržajem. Ovi tečajevi koriste format u obliku kartice koji korisniku predstavlja riječ ili frazu i njezinu definiciju. Svaka “flashcard” kartica također ima zaseban odjeljak za korisnike koji mogu dodavati svoje bilješke.

Kad učenik osjeti da je naučio riječ, može odabrati “naučeno” i izvaditi je iz paketa za učenje.

Pro verzija ima mnoštvo kvalitetnih sadržaja koji će proširiti rječnik korisnika i pružiti izvrsnu praksu. Značajka praćenja bit će korisna za studente kako bi vidjeli njihov napredak i za nastavnike da prate uspješnost učenika.

VEZANE TEME: 6 Savjeta Kako Brzo Naučiti Engleski Jezik Preko Interneta

3. Busuu

Busuu

Busuu je jedna od najboljih aplikacija engleskog jezika koja je danas dostupna i visoko je preporučljiva za početnike. Aplikaciju su osmislili lingvisti i ona kombinira ljudsku interakciju i podučavanje na umjetnoj inteligenciji (AI) kako bi vam pomogla da brže naučite jezik.

Aplikacija pruža tečajeve na 12 jezika na svojoj mobilnoj aplikaciji za više od 90 milijuna učenika širom svijeta. Busuu-ove lekcije obuhvaćaju tipično čitanje, pisanje, govor, pravopis i generiranje jezika koji očekujete na bilo kojem tečaju učenja jezika.

Sa Busuuom možete razgovarati sa izvornim govornicima engleskog jezika kako biste vježbali svoj engleski izgovor. Možete dati povratne informacije osobama koje uče engleski jezik ili dobiti povratne informacije od naprednijih učenika koji uče engleski jezik.

Busuu tečaj učenja engleskog jezika osmišljen je kako bi vam pomogao da poboljšate sve vještine koje su vam potrebne da biste tečno govorili engleski. Busuu je jedna od nekoliko dobrih izvanmrežnih aplikacija za učenje engleskog jezika koja vam omogućuje da preuzmete lekcije i uživate gdje god i kad god želite, bez internetske veze.

Možete vizualno pratiti svoj napredak kroz Busuu tečaj tako što ćete vidjeti povećanje postotka završetka i promatrati boju svake jedinice koju kompletno mijenjate. Uz to, Busuu vam šalje tjedni izvještaj o napretku koji vam govori što ste postigli u posljednjih sedam dana.

4. Vocab Victor

Vocab Victor

Vocab Victor jedna je od najboljih aplikacija za učenje engleskog jezika za mobilne uređaje. Učite igrajući niz integriranih igara sa riječima.

Victor nudi razne igre za podučavanje različitih vrsta poznavanja riječi, prilagođenih vašoj razini učenja. Redovnom igranjem možete naučiti tisuće novih riječi, bez proučavanja dosadnih popisa riječi ili flash kartica.

Aplikacija crpi bazu podataka sa preko 15 000 riječi i preko 130 milijuna odnosa između riječi kako biste stvorili nove igre svaki put kada igrate.

Trenutno je besplatno dostupan za Apple i Android uređaje. Bolje je od flash kartice i puno zabavnije od ostalih jezičnih aplikacija.

5. Sentence Master

Sentence Master

Sentence Master jedna je od zanimljivijih aplikacija za učenje engleskog jezika. To je interaktivna jezična aplikacija koja progresivno vodi korisnika kroz učenje jezika u stvarnim kontekstima.

Ova se igra brzo razvija, ali korisnicima omogućuje malo vremena za razmišljanje. Također potiče vršnjačko učenje, jer će se korisnici usredotočiti na stvaranje rečenica i podudaranje riječi kako bi tvorili rečenicu.

Za igranje igre, korisniku se daje niz riječi koje može razvrstati i oblikovati u cijelu rečenicu u roku sa dodatnim izazovom gubitka vremena kada je odabran pogrešan odgovor.

Aplikacija je podijeljena na 5 različitih razina igre, od početničkih do kompetentnih, profesionalnih i stručnih.

Početnici mogu naučiti novi engleski rječnik u kontekstu ili pregledati pomoću svog SRS-a (Spaced Recharge System). Jedan od najatraktivnijih aspekata aplikacije je činjenica da je na engleskom jeziku može koristiti više različitih ljudi s različitim sposobnostima.

Na primjer, stvarno dobro funkcionira kao aplikacija za mlađu djecu koja već imaju određenu razinu znanja u čitanju i pisanju kako bi poboljšala svoje razumijevanje, ali stariji korisnici također mogu pristupiti aplikaciji na različitoj razini, posebno ako imaju engleski jezik kao dodatni jezik i žele poboljšati svoje znanje.

Može se koristiti i za studente više razine koji opet žele obogaćivati ​​vlastite sposobnosti. Uz čitav dio aplikacije posvećen poslovicama i izrekama, mogla bi je koristiti i odrasla osoba koja se želi malo pozabaviti.

6. Memrise

Memrise

Memrise je jedna od najboljih jezična aplikacija za engleski koja vam pomaže započeti putovanje sa nekim lekcijama za početnike ili ako radite na poboljšanju svog engleskog jezika. Njihov intuitivni sustav učenja jezika osmišljen je kako bi ovaj proces učinio zabavnim, jednostavnim i zaraznim.

Njihov osnovni tečaj engleskog jezika kombinira praktični vokabular, izravnu gramatiku i korisne izraze, tako da možete naučiti razgovorni engleski jezik za primjenu odmah u stvarnom svijetu.

Lekcije engleskog jezika Memrise za početnike uče vas da govorite kao lokalni. Značajka “Uči sa lokalnim stanovnicima” čini najpopularnije iskustvo učenja u osnovnom tečaju engleskog jezika.

Memrise dizajnira lekcije engleskog za početnike kako bi vas natjeralo da što brže i samouvjerenije govorite engleski. To vam omogućuje govornu praksu koja toliko treba. U Memriseu njihov osnovni tečaj engleskog skraćuje učenje na kratke serije koje svakodnevno izvodite, tako da uvijek možete pronaći vremena za neku vježbu, bilo kod kuće ili u pokretu.

Memrise vas vodi korak po korak kroz sve bitne jezike koje morate naučiti kako biste upotrebljavali jezik na smisleni način.

7. Babbel

+ Babbel

Babbel se više fokusira na pomaganju učenicima engleskog jezika u stjecanju osnovnih vještina razgovora. Babbel je sjajna jezična aplikacija koja ima snažni fokus na vokabular. Babbel također omogućuje korisnicima da nauče razumjeti jezik dopunjavanjem i ponavljanjem izraza.

Aplikacija ima četiri različita pristupa – prepoznavanje zvuka, prepoznavanje slike, pravopis i popunjavanje praznina. Babbel se fokusira na kvalitetu vašeg učenja, a ne na količinu.

Babbel također koristi prilagođeni sustav ciljeva koji omogućuje korisnicima da postavljaju mjerila dok uče jezik i da prate njihov napredak. Ako vam je cilj učinkovito naučiti novi vokabular, onda je Babbel aplikacija za vas!

Lekcije su podijeljene u stvarnim temama – naučit ćete kako se predstaviti, naručiti hranu i organizirati putovanja kako bi svaka riječ i izraz koji koristite mogli služiti logističkoj svrsi. To znači, kaže Babbel, osigurati da studenti što prije mogu započeti prave, smislene razgovore.

Mnogi učenici engleskog jezika smatraju da je učenje novih riječi jedna od najtežih stvari. Babbel koristi zajednički europski referentni okvir za jezike za podjelu lekcija po stupnju težine.

Babbel je jezična aplikacija koja će obećati pomoć korisnicima u proširenju njihovih jezičnih horizonta učenjem do 14 različitih jezika.