7 Najboljih Pametnih Satova za Djecu u 2024.

Pametni satovi ne moraju biti samo za odrasle.

Zapravo, na tržištu sada postoji niz modela pametnih satova koji su namjenjeni djeci, a neki smartwatchevi nude igre i razvoj učenja, što može biti izvrstan razlog za ulaganje u neku prijenosnu tehnologiju kada su u pokretu.

Sigurni smo da tijekom ljetnih praznika želite biti sigurni da će vaša djeca ostati aktivna, umjesto da svaki dan provode u krevetu igrajući igrice.

Dakle, ispod su najbolji pametni satovi za djecu u 2023. godini, a tu su i neki pametni fitness trackeri.

Dijete u školskoj klupi gleda na svoj pametni sat
Najbolji Pametni Satovi za Djecu

Kako odabrati najbolji smartwatch za vaše dijete?

Postoji niz različitih značajki koje možete potražiti kada kupujete smartwatch za djecu; neki su isključivo za zabavu, dok neki imaju sjajne vježbe za razvoj učenja, poput LeapFrog LeapBand Activity Tracker ili VTech Kidizoom Smart Watch.

Ako ste aktivna obitelj, Fitbit Ace 2 i Fitbit Ace najnovije su izdanje tvrtke Fitbit koje može pomoći motivirati vašu djecu i pratiti njihove aktivnosti.

Konačno, neki su dječji pametni satovi dizajnirani sa sigurnošću, uključujući GPS tragač koji roditelji mogu nadgledati kako bi sigurni gdje se njihova djeca nalaze u svakom trenutku.

Što god da tražite, naš popis najboljih pametnih satova za djecu u nastavku ima ponešto za svakoga, pročitajte kako biste saznali više.

7 Najboljih dječjih pametnih satova za kupiti online

1. Fitbit Ace 2

Fitbit ace 2 pametni sat za djecu
Fitbit Ace 2

Fitbit Ace 2 osmišljen je kako bi pomogao djeci u dobi od šest i više godina da nauče zdrave navike u ranoj dobi i potiče ih da provode aktivnije vrijeme sa obitelji i prijateljima.

Ace 2 ima dizajn otporan na plivanje s korisnim odbojnikom za zaštitu zaslona tijekom cjelodnevnih aktivnosti povezanih sa djecom.

Ace 2 dostupan je u odabiru zabavnih i odvažnih boja prilagođenih djeci. Na njemu se pojavljuju nova animirana lica sa satom, motivirajući izazovi da se djeca kreću te šareni avatari i naslovne fotografije za personalizaciju njihovih profila u aplikaciji Fitbit.

Uz to, roditelji mogu pratiti aktivnosti svoje djece preko obiteljskog računa Fitbit.

2. Garmin Vivofit Jr 2

Garmin Vivofit Jr 2 dječji pameni sat
Garmin Vivofit Jr 2

Izdržljivi uređaji za praćenje sata i aktivnosti s temom Disneya.

Ovaj Garmin pametni dječji sat ima čitav niz funkcija koje svaki dan mogu učiniti malo avanturom. To je izdržljiv pametni sat na kojem možete dodijeliti bodove za obavljanje svakodnevnih zadataka i poslova.

Ideja je da se oni tada mogu zamijeniti za poslastice, tako da vaša djeca imaju poticaj da operu zube ili se lijepo igraju sa svojom braćom ili sestrama.

Zaslon u boji i remen prilagodljivi su, te je mekan i rastezljiv, dizajniran da bude udoban za nošenje i danju i noću.

VivoFit Jr 2 neće trebati punjenje jer baterija traje ‘do’ godinu dana. Čini se da je zapravo više poput 6-7 mjeseci, ali to nije loše i ovisit će ovisno o uporabi.

3. FitBit Ace

Fitbit Ace najbolji smartwatch za djecu
Fitbit Ace

Smanjeni fitness tracker za malo stariju djecu. U osnovi Fitbit Alta s pojednostavljenom aplikacijom omogućuje roditeljski nadzor, Fitbit Ace je sjajan način da djecu potaknete i motivirate da se pokrenu.

Ovaj tanki pametni sat za djetcu dizajniran je za praćenje dnevnih koraka i za zabavu pružajući nagrade i značke za postizanje određenih ciljeva.

Otporan je na vodu, tako da se ne morate brinuti hoćete li pokvariti svoj novi dio tehnologije na prvi znak kiše, a vijek trajanja baterije je do 5 dana, tako da je savršen za nošenje cijeli tjedan u školi.

Možete imati obiteljski račun ako svi imate Fitbits, tako da možete lako pratiti napredak svoje djece, a oni mogu prilagoditi svoj sat sa 10 funky dizajnova.

4. Vtech Kidizoom pametni sat

VTech Kidizoom smartwatch za djecu
Vtech Kidizoom

Zabavan i funkcionalan pametni sat. VTech kompanija stvorila je ultimativni dječji pametni sat koji ima puno sjajnih karakteristika, a i neće napravit preveliku rupu u vašem novčaniku.

Ovaj sat ima kameru za snimanje fotografija i videozapisa, senzor pokreta za praćenje aktivnosti te niz igara i aplikacija koje možete koristiti.

Postoji više od 50 različitih sučelja sa 3D efektom – digitalnih i analognih, ovisno o vašim željama, a možete prilagoditi sve svoje omiljene igre i aplikacije kako biste prilagodili pametni sat vašem djetetu.

5. Kurio Watch 2.0

Kurio Watch 2.0 dječji pametni sat sa aplikacijama
Kurio Watch 2.0

Djeca mogu ostati povezana s ovim pametnim satom za aplikacije i razmjenu poruka.

Kurio pametni sat za djecu praktički je pametni telefon za zglob. Baš kao i pametni sat za odrasle, sadrži niz aplikacija, kameru za fotografije i video, te mogućnost slanja poruka.

Ostale značajke uključuju media player, tracker aktivnosti i hands-free komplet za upotrebu sa pametnim telefonom.

Kurio Watch 2.0 dolazi sa dvije izmjenjive trake za personalizaciju – od kojih je jedna termalna koja mijenja boju! 256 MB memorije možete proširiti na 32 GB kako biste na ovaj uređaj mogli pohraniti širok raspon aplikacija i medija.

6. LeapFrog LeapBand

LeapFrog LeapBand dječji fitness tracker
LeapFrog LeapBand

Ohrabrujući fitness tracker sa potpunom roditeljskom kontrolom.

Ovaj pametni sat tvrtke LeapFrog pruža vam virtualnog kućnog ljubimca, baš kao i dobri stari Tamagotchi iz 90-ih. Možete hraniti i napajati svog ljubimca potpunim aktivnostima ili vježbanjem da biste osvojili bodove.

Ovaj je pametni sat dizajniran za podučavanje vašeg djeteta osnovnim vještinama uz cjeloviti kurikulum koji će ih naučiti kako steći vrijeme i važnost prehrane.

Postoji niz igara koje ćete igrati, ali roditeljski nadzor omogućit će vam da ograničite vrijeme koje vaša djeca provode igrajući, tako da se mogu usredotočiti tijekom školskog vremena i prije spavanja.

7. Tencent Kids smartwatch

Tencent Kids pametni satovi za klince
Tencent Kids

Funky pametni sat koji roditeljima pruža mir. Za one koji su pomalo zabrinuti zbog toga što će se djeca samostalno odvažiti u mlađim godinama, Tencent Kids dječji pametni sat izvrstan je način da i roditelju i djetetu pruži mir da dodirom gumba mogu ostati u kontaktu.

Umjesto da im dopusti pametni telefon, ovaj smartwatch ima GPS tracker koji će vam omogućiti da brzo i jednostavno locirate gdje se nalaze u svakom trenutku.

Ako postoji određena četvrt ili područje za koje smatrate da ne bi smjeli ići, možete postaviti upozorenje tako da ćete biti obaviješteni ako i kada uđu u određeno područje. Jednostavno je nazvati i poslati poruku, a sat ima i kameru za fotografiranje.