7 Prirodnih Napitaka za Skidanje Sala sa Stomaka i Struka

Vrlo je lako nakupiti masne naslage oko struka, ali izgubiti ih može biti noćna mora, pa čak i izazovnije od onoga što možda mislite.

Stoga je važno znati i razumjeti da je skidanje sala sa stomaka postupan proces koji zahtijeva ispravnu kombinaciju vježbanja i prehrane.

Iako se ništa ne postiže preko noći, svakako je moguće izgubiti svu tu trbušnu masnoću sa jednostavnim promjenama stila života.

Naravno, dobro uravnotežena prehrana i hrana bogata vlaknima su ono što vam je najviše potrebno.

napitak za skidanje trbušne masnoće

Ali ne smijete zaboraviti i na važnost nekih napitaka koji mogu pomoći ubrzati metabolizam, boriti se protiv abdominalnog sala i pomoći vam općenito u postizanju vaših ciljeva za mršavljenje.

Zato smo vam u nastavku priredili 7 prirodnih napitaka za efikasnije skidanje nakupljenog masnog tkiva u području oko struka.

7 Napitaka za brže topljenje sala sa trbuha

Sve ove namirnice možete nabaviti u obližnjem dućanu.

1. Zeleni čaj

Na vrhu popisa nalazi se zeleni čaj koji je prepun antioksidanata poznatih kao katehini za koje se vjeruje da se bore protiv tvrdokornih masnih naslaga.

Mnogo je studija pokazalo da redovito pijenje zelenog čaja pomaže u smanjivanju trbuha.

Katehini povećavaju oslobađanje masnoće iz masnih stanica u trbuhu i također ubrzavaju sposobnost sagorijevanja jetre.

2. Med – cimet napitak

Cimet ubrzava vaš metabolizam što ubrzava proces mršavljenja. Također pomaže metabolizirati šećer koji se pretvara u masti i obično se nakuplja oko trbuha ako ga tijelo ne koristi pravilno.

Pomiješajte oko 1 žličicu cimeta s toplom vodom i medom i pijte svako jutro.

3. Jabučni ocat sa toplom vodom

Često se preporučuje započeti svoj dan jabučnim ocatom za glatku probavu tokom dana.

Jabučni ocat djeluje odlično stimulirajući žuč i održava razinu pH u želucu uravnoteženom što vam može pomoći riješiti se sala sa trbuha.

Jabučni ocat poznat je po tome što povećava sitost i smanjuje vaš apetit. Svako jutro na prazan želudac trebali biste popiti žličicu jabučnog octa s toplom vodom.

4. Sok od ananasa

Smatra se da je sok od ananasa sjajan lijek za masnoće u trbuhu.

Važan enzim nazvan bromelain koji se nalazi u soku ananasa pomaže u metaboliziranju proteina i sagorijeva suvišne želučane masnoće.

5. Čaj od mente

Menta pomaže u brzoj i pravilnoj probavi vaše hrane što sprečava nakupljanje masti.

Pomaže u ublažavanju nadimanja što može prouzročiti nakupljanje masti u području trbuha, jer se hrana ne probavlja pravilno.

Menta posebno pomaže u preradi masti u vašem želucu.

6. Sok od celera

Kao i čaj od mente, sok od celera također pomaže u ublažavanju nadimanja što može dovesti do stvaranja masnoće u trbuhu.

Djeluje kao prirodni diuretik i na taj način sprečava zadržavanje vode pomažući vašem tijelu da se riješi viška vode (još jedan uzrok trbušne masnoće i nadimanja).

Dodajte malo korijena đumbira svom soku zbog njegovog svojstva sagorijevanja masti. Đumbir je tople prirode i postavlja proces termogeneze gdje tijelo sagorijeva kalorije kako bi ga iskoristilo.

7. Proteinski shake

Proteinski shake je dodatni način da napravite napitak koji može ubrzati topljenje sala sa struka. Šejkovi od proteina u prahu mogu potaknuti rad vašeg metabolizma a samim time i pospiješiti izgaranje masnoća.

Više o proteinskim napitcima: Kako proteinski shake može pomoći u skidanju kilograma

Pijte ove napitke za skidanje sala

Iako svaki od ovih napitaka zaista pomažu u skidanju sala sa stomaka, najjeftiniji i najbolji sagorjevač masti je možda voda.

Voda pomaže u uklanjanju neželjenih toksina i kontrolira vaš apetit. Vaše tijelo ponekad zbunjuje glad i žeđ, izuzetno je važno da u svakom trenutku budete dovoljno hidrirani.