8 Najboljih Besplatnih Klasičnih TETRIS Igrica Online

Igra Tetris prvi je put predstavljena još davne 1984., a stvorio ju je programer Aleksej Pajitnov. Igrica je nastala kao proizvod Aleksejeva iskustva u računalnom programiranju i njegove ljubavi prema zagonetkama.

Međutim, tek nakon što je pokrenut na Nintendo Game Boy – ručnoj igraćoj konzoli, Tetris je krenuo uzlaznom putanjom, te krajem 80-ih i početkom 90-ih. godina prošlog stoljeća postaje jedna od najuspješnijih i najprepoznatljivijih video igara na svijetu, pojavljujući se na gotovo svim dostupnim igraćim platformama.

Ova super zabavna puzzle Igra u suštini od samog je početka klasična, tj. nepromijenjena, ali zbog njene uspješne formule i igrivosti, programeri su ju razvijali u raznim sličnim verzijama i varijacijama.

To postavlja pitanje, koja je najbolja i dali se može igrati besplatno preko interneta u vašem web pregledniku? Krenimo putovanjem memorijskom trakom da istražimo što ova franšiza nudi.

Dakle, evo najbolje klasične Tetris igrice koje možete igrati besplatno online, a dostupne su za gotovo sve postojeće konzole, mobitele, pametne uređaje i operativne sustave.

Najbolje stranice za besplatno igranje Tetrisa preko interneta

1. Tetris.com

Ima li boljeg mjesta za početak od službene internet stranice Tetrisa?

Ova verzija, čiji je domaćin tvrtka Tetris, nudi čistu i jednostavnu verziju igrice. Možete upravljati pomoću tipkovnice ili miša, a igra nudi prilagodljive kontrole i nekoliko opcija za prilagodbu vašeg iskustva.

Nije ništa neobično, ali lijepo je znati da igrate izvornu originalnu verziju Tetrisa umjesto njegovih kopija.

2. Tetris Gems

Službeno web mjesto Tetris također ima dostupnu varijantu klasične igre.

U Tetris Gems započinjete sa nekoliko slojeva stijene na dnu ploče. Kada očistite liniju, umjesto da cijeli redak odjednom nestane, ona se pretvara u 10 pojedinačnih blokova i pada prema dolje.

Ovi komadi mogu očistiti više linija u nastavku, stvarajući ogromne kombinacije. Dok probijate kroz kamen, otkrit ćete dragulje koji vam pružaju korisne bonuse.

Jednostavno je dovoljno različito da obožavateljima Tetrisa pruži nešto svježe za uživanje, a da pritom ne ubije duh originala.

3. Tetris N-BLOX

Ova verzija nudi slično iskustvo kao na službenim stranicama Tetrisa, sa nekoliko malih razlika.

Ne podržava kontrole miša, ne možete držati blokove i možete vidjeti samo jedan nadolazeći tetromino umjesto tri. Osim toga, “zaključavanje” blokova događa se gotovo trenutno, tako da ne možete žonglirati s njim kada stigne do dna.

Sve te razlike čine ga sličnijim klasičnom Tetrisu, poput NES verzije, nego modernijim inačicama.

4. Tetris 3D

Još jedna puzzle igra slična Tetrisu, ali Tetris 3D malo mijenja pravila.

Umjesto 2D ploče, morat ćete se kretati po dijelovima oko kruga. Jednom kada popunite kompletnu liniju od 15 blokova, ona će nestati baš kao u uobičajenom Tetrisu. Za razliku od većine, Tetris 3D počinje sa nekoliko blokova koji su već postavljeni na dno, tako da povećava izazov pri igranju.

Možete birati između klasičnog, vremenskog slijeda i načina izravnavanja. Iako sama igra ne pruža previše, ovdje ćete se definitivno dobro zabaviti.

5. Jstris

Ova web stranica nudi mnogo za ljubitelje Tetrisa. Konkretno, to je jedan od najboljih načina besplatnog igranja Tetrisa za više igrača.

Kada prvi put posjetite web mjesto, automatski vas baca u “Multiplayer” – živu igru ​​sa drugim igračima. Budući da ne postoji sustav rangiranja, mogli biste zaigrati protiv početnika ili pak protiv žestokih stručnjaka.

Ova utakmica za više igrača omogućuje vam slanje “smeća” protivnicima uklanjanjem više linija odjednom. Ako želite igrati drugačiji način, Jstris nudi mnogo toga kako za jednog igrača tako i za više igrača.

6. TenTrix

Ako vam se sviđa ideja Tetrisa, ali više volite nešto sporijeg tempa, TenTrix je za vas!

Umjesto da blokovi padaju automatski, morate povući blokove koji se pojavljuju u skupinama od tri na ploču 10×10. Kompletni će redak nestati kada se popuni, ali ako nigdje ne možete smjestiti blok, onda je igra gotova.

TenTrix sadrži neke dijelove koji se razlikuju od standardnih tetromina, pa ćete morati pametno igrati kako biste izbjegli ispadanje.

7. Mario Tetris

Da, Super Mario Bros pretvoren je u igru ​​tipa Tetris. U njemu se prebacujete između upravljanja Mariom na standardni način i korištenja Lakitua za ispuštanje blokova u postavkama sličnim Tetrisu.

Morat ćete pametno koristiti blokove, kako biste očistili zidove sa Mariovog puta i stvorili platforme za njega. Ipak, budite svjesni, jer neprijatelji i dalje mogu pogoditi Marija dok igrate Tetris!

Nažalost, Mario Tetris je Flash igra. Budući da Flash više nije zastupljen, trebali biste ga manualno omogućiti u vašem web pregledniku.

8. Worldwide Combos

Tražite li konkurentnije iskustvo sa Tetrisom? Ovaj klon Tetrisa zadužuje vas da nastavite “jedan na jedan” igru protiv protivnika. Vaš je cilj nokautirati protivnika (slažući njegove blokove na vrh) više puta negoli vama.

Noviji je od Jstrisa, tako da nema toliko igrača, ali sadrži i sustav rangiranja koji osigurava da igrate protiv ljudi koji su blizu vašeg nivoa vještine.

Morat ćete stvoriti besplatni račun da biste to iskoristili na najbolji način, ali vrijedi ako želite poboljšati vaše Tetris vještine.

Koja je tvoja najbolja Tetris igra?

U ovom smo članku pregledali nekoliko besplatnih inačica Tetrisa koje možete igrati online u dvoje, neke tradicionalne, a neke sasvim različite.

Nažalost, nekada popularni Tetris Friends više ne postoji, a za mnoge igre tipa Tetris potreban je Flash koji je na izlasku iz upotreba. Međutim, gore navedene igre trebale bi moći razveseliti sve ljubitelje klasične zagonetke.

Ciljevi i pravila

Cilj Tetrisa je postići što više bodova uklanjanjem vodoravnih linija od Blokova. Igrač mora okretati, pomicati i ispuštati padajuće Tetriminose unutar Matrice (igralište). Linije se brišu kada se napune blokovima i nemaju praznih prostora.

Kako se linije brišu, razina se povećava, a Tetriminos brže pada, što čini igru sve zahtjevnijom. Ako Blokovi doskoče iznad vrha igračkog polja, igra je gotova.