8 Najboljih Knjiga za Samopomoć i Osobni Razvoj

Jeste li se ikad zapitali postoje li prednosti čitanja knjiga o samopomoći? Pa, kratki je odgovor da.

Iako one možda neće riješiti sve vaše životne probleme odjednom, ali čitajući ih definitivno možete otkriti neke nove vidike za dobar početak.

Budući da nismo rođeni sa uputstvom koje bi nam odmah pokazalo kako živjeti sretan život i postići sve što želimo u životu, neke stvari jednostavno moramo naučiti.

Knjige za osobni razvoj i samopomoć nude razne alate i tehnike koje pomažu ljudima da nauče životne vještine kako bi stvorili pozitivne promjene i poboljšali kvalitetu svog života, bilo na zdravstvenom, emocionalnom, duhovnom, financijskom ili poslovnom planu.

Osoba čita knjige za osobni uspjeh i samopomoć

Ova vrsta literature sadrži brojne psihoanalize, psihologije i filozofije koje mogu biti veoma inspirativne i motivirajuće, te otvara vrata potpuno novom načinu razmišljanja, ponašanja ili gledanja na život.

Dakle, ako vas zanimaju knjige koje mijenjaju život na bolje, ispod su najbolje motivacijske knjige za samopomoć, osobni razvoj i samopouzdanje.

Najbolje motivacijske knjige za rad na sebi

1. 7 Navika Uspješnih Ljudi

Knjiga 7 navika uspješnih ljudi jedna je od najutjecajnijih i najboljih knjiga iz područja psihologije uspjeha na svijetu.

Stephen R. Covey, istaknuti savjetnik i autor svojim stručnim zapažanjima opisuje kako su svi naši postupci rezultat naših dubokih uvjerenja, te kako se primjenom ovih sedam navika možemo osloboditi negativnih navika koje nas sprječavaju da postignemo ono što želimo u profesionalnom i privatnom životu.

Ova knjiga ne pruža brze metode i rješenja, nego put kojim postepeno usvajamo načela pravednosti, osobnog integriteta, poštenja i dostojanstva.

Na taj način stječemo samopouzdanje koje nam daje moć kojom možemo promijeniti svoj osobni i poslovni život, ali i mudrost i sposobnost da iskoristimo sve prilike koje nam se nude.

2. Moć Sadašnjeg Trenutka

Poruka Eckharta Tollea jednostavna je: život u sadašnjosti najispravniji je put do sreće i prosvjetljenja.

I iako se ova poruka možda ne čini zapanjujuće originalnom ili svježom, Tolleov jasan zapis, glas podrške i entuzijazam čine ovaj izvrstan priručnik za svakoga tko se ikad zapitao što točno znači “živjeti u sadašnjem vremenu”

Ako želite čitati knjigu o duhovnosti, ne možete pogriješiti s Tolleovim klasikom.

Ovo nije samo vodič za duhovnu praksu i kako ona može transformirati vaš vlastiti život, nego je i korak po korak vodič za transformiranje svijeta iznutra prema van snagom te prakse.

3. Kako Steći Prijatelje i Naklonost Ljudi

Dale Carnegie napisao je u svoje vrijeme nekoliko sjajnih knjiga o samopomoći, ali kako pridobiti prijatelje i utjecati na ljude lako može biti njegovo najbolje djelo.

Jedan od najvažnijih revolucionarnih i bezvremenskih bestselera svih vremena, uči vas kako kroz komunikaciju pridobiti ljude na vaš način razmišljanja

Carnegie sjajno radi pokazujući da dobra komunikacija zaista nema nikakve veze sa prirodnim talentom ili glatkim riječima, ali poznavanje pravih taktika za interakciju s drugima, nešto je što svatko može učiniti.

Možete ići za poslom koji želite – i dobiti ga! Možete uzeti bilo koju situaciju – i učiniti da vam to uspije! Komunikacija je jedna od najvažnijih vještina na kojoj možete raditi s obzirom na to koliko je neophodna za sve što radimo.

Ako želite ili vjerujete da trebate postati bolji komunikator ili jednostavno želite poboljšati rad s ljudima, pročitajte ovu knjigu.

4. Psiho-kibernetika 2000

Uložite više života u svoj život! Psiho-kibernetika 2000 je jednostavan, znanstveni i revolucionarni program za zdravlje i uspjeh, poznatog liječnika i profesora Maxwella Maltza.

Sreća i uspjeh su navike. Kao i neuspjeh i bijeda. Ali negativne navike se mogu promijeniti – a ova knjiga pokazuje kako!

Dr. Maltz podučava svojim tehnikama “emocionalne kirurgije” – kao putu do postizanja dinamične slike o sebi, samopoštovanja, uspjeha, sreće i ljubavi koje zaslužujete!

Pretvorite sve svoje krize i nesigurnosti u kreativne prilike, dehipnotizirajte se od lažnih uvjerenja i proslavite novu slobodu od straha i krivnje tehnikama za meditaciju i vizualizaciju.

5. Bogati Otac, Siromašni Otac

Bogati tata – Siromašni tata” priča je Roberta T. Kiyosakija o odrastanju sa dva oca – svojim pravim ocem i ocem svog najboljeg prijatelja, svog bogatog oca – i načinima na koje su obojica muškaraca oblikovala njegove misli o novcu i ulaganju.

Knjiga koristi kontrast između dva lika, “siromašnog oca” i “bogatog oca”, kako bi podučavala razne financijske principe, te istražuje mit da trebate steći visoka primanja da biste bili bogati i objašnjava razliku između rada za novac i toga da vaš novac radi za vas.

Ova knjiga je za financijsku pismenost ono što je “Moć sadašnjeg trenutka” za duhovnu praksu i predstavlja cjelovit set zdravih, korisnih principa za bolji i učinkovitiji život kada su u pitanju zarađivanje novaca i osobne financije.

Ako želite poboljšati svoju sposobnost upravljanja financijama, ovaj priručnik savršen je paket prosvjetljujućeg znanja i pouka za djelovanje.

6. Moć Pozitivnog Mišljenja

Klasika dr. Pealea, Moć pozitivnog mišljenja, suštinska je knjiga o samopomoći, jedna je od samo nekoliko ranih knjiga koje su oblikovale cijeli prostor za samopoboljšanje u cjelini.

Iz tog razloga u knjizi ima mnogo tema za koje ćete vidjeti da su odjeknule u mnogim drugim knjigama na ovom popisu.

Međutim, perspektiva ove knjige je malo drugačija i osvježavajuća promjena za razliku od ostalih.

Moć pozitivnog razmišljanja izvrsna je knjiga za svakoga tko se želi vratiti na osnove i naučiti neke od temeljnih lekcija koje su ključne za izgradnju samopouzdanja i optimističnog razmišljanja.

7. Misli i Obogati Se

Knjiga Misli i obogati se nazvana je “Djedom sve motivacijske književnosti”, i jedna je od nekoliko klasika starih škola na ovom popisu i njeno je mjesto zasluženo.

Dvadeset godina autor Napoleon Hill proučavao je najuspješnije ljude svog vremena, uključujući Henryja Forda i Alexandera Grahama Bella, i bilježio ta otkrića u jedan uredan mali paket.

Najpoznatiji od svih učitelja uspjeha potrošio je “bogatstvo i veći dio životnog napora” da stvori filozofiju “Zakona uspjeha” koja je osnova njegovih knjiga i koja je tako snažno sažeta u ovoj.

O čemu se radi? Fokusirana, goruća želja ili snaga izmišljenog uma, odnosno jaka namjera, daje nam moć da postignemo ili steknemo ono što najviše želimo u životu.

Ako tražite uvide kako postići svoj san ili određeni cilj, ovo je klasik bez kojega ne možete!

8. Čarolija Razmišljanja na Veliko

Milijuni čitatelja stekli su tajne uspjeha kroz knjigu Magija velikog razmišljanja.

Doktor David J. Schwartz, kojeg dugo smatraju jednim od najistaknutijih stručnjaka za motivaciju, pomoći će vam da se bolje prodajete, snađete, zaradite više novca i, što je najvažnije od svega, pronađete veću sreću i duševni mir.

Ova knjiga daje vrlo korisne metode i predstavlja pažljivo osmišljen program za izvlačenje maksimuma iz vašeg posla, vašeg braka i obiteljskog života i vaše zajednice.

Dokazuje da ne trebate biti intelektualac ili imati urođeni talent da biste postigli velik uspjeh i zadovoljstvo – ali trebate naučiti i razumjeti zakon privlačenja, naviku razmišljanja i ponašanja na način koji će vas tamo odvesti. Ova vam knjiga daje te tajne!

Postignite sve što ste oduvijek željeli: financijsku neovisnost i sigurnost, moć i utjecaj, idealan posao, zadovoljavajuće veze i nagrađujući, sretan život.

Postavite ciljeve visoko – pa ih premašite!