9 Najboljih Besplatnih Aplikacija za Brojanje Koraka

Pratiti svoju fizičku aktivnost može biti teško bez Fitbita, Apple Watch-a ili drugog uređaja za praćenje vježbanja – posebno za ljude koji hodaju kao njihov glavni oblik vježbanja.

Najjednostavnije rješenje je preuzimanje besplatne aplikacije za brojanje koraka, od kojih neke funkcioniraju pomoću ugrađenog GPS-a na vašem mobitelu.

Aplikacije koje broje vaše korake rade kao pedometri i savršene su za bilo koju razinu fitnessa, bilo da hodate radi mršavljenja ili samo pokušavate doći do 15 000 koraka dnevno.

Ženska osoba gleda na plikaciju koliko koraka je prešla

Mnogi od ovih mobilnih softvera za aktivnosti mogu također pratiti kilometražu, brojati sagorene kalorije, unos hrane i više, tako da možete ostati na tragu kako biste ispunili svoje ciljeve.

Važno je imati na umu da ove aplikacije nisu uvijek točne kao nosači fitnessa i ne mogu pratiti otkucaje srca.

Iako su mnoge od ovih aplikacija besplatne za preuzimanje, većina ih nudi neku vrstu premijum verzije ili pretplatu sa dodatnim značajkama.

Popis najboljih aplikacija za mjerenje koraka

Ovo su najbolje pedometar aplikacije za brojanje koraka koje možete besplatno preuzeti u App Storeu ili Google Playu u 2021. godini:

1. Pacer

Pacer

Aplikacija Pacer je pedometar za hodanje i trčanje za zdravlje i tjelesnu težinu, sinkronizira korake i kalorije uz MyFitnessPal i Fitbit! Pratite svoj korak, hodanje i mršavljenje sa ovim besplatnom zdravstvenom aplikacijom. Izgubite težinu i pratite udaljenost hoda i kalorija sagorjelih koristeći 24/7 korak računajući sa Pacer aplikacije za pedometar, brojač koraka i brojač kalorija.

Preuzmite aplikaciju besplatno i svoj telefon pretvorite u svoje osobni program za zdravlje i mršavljenje!

2. Walk Tracker

Walk Tracker pedometar aplikacija
Walk Tracker

Ovaj pedometar koristi ugrađeni senzor za brojanje vaših koraka. Nema GPS praćenje, pa može izuzetno uštedjeti bateriju. Također prati vaš unos vode. Samo pritisnite gumb za pokretanje i automatski će početi pratiti vaše korake, sagorijevati kalorije, pješačku udaljenost i vrijeme.

Sve ove informacije vizualno će se prikazati grafički. Jednostavan za korištenje!

  • Besplatno preuzmite: Android / iOS

3. Step Counter

Step Counter

Pedometer & Step Counter je aplikacija za hodanje koja precizno broji korake, kako pješačke tako i one kada trčite. Sa ugrađenim senzorom, bez ugrađenog GPS-a, ova aplikacija uvelike će uštedjeti bateriju i preciznije će brojati, pratiti i bilježiti korake, udaljenost i vrijeme itd.

Step Counter aplikacija za hodanje trebala bi biti vaš osobni program za zdravlje koji će biti s vama gdje god bili.

4. Pedometer

Pedometer

Ova pedometar aplikacija koristi ugrađeni senzor za brojanje koraka. Nema GPS praćenje, pa značajno štedi bateriju. Mjere se i potrošene kalorije, prijeđena udaljenost, vrijeme i ostalo. Svi ti podaci bit će jasno prikazani na grafikonima.

Možete postaviti ciljani broj koraka dnevno. Postizanje zadanog cilja tijekom 2 ili više uzastopnih dana započet će niz ostvarenja. Jednostavno možete provjeriti dijagram ostvarivanja cilja radi postizanja motivacije.

5. GoogleFit

GoogleFit

Ovo je jedna od najboljih mjerača brojača koraka za Android jer ju je razvio izravno Google u suradnji sa Američkom udrugom za srce.

Ona prati mnogo više od koraka: prati sve vaše tjelesne aktivnosti i omogućuje vam postavljanje ciljeva fitnessa radeći sa ostalim zdravstvenim aplikacijama koje već imate na telefonu.

6. MyFitnessPal

MyFitenssPal

MyFitnessPal često se smatra jednom od najboljih aplikacija za brojanje kalorija, ali mnogi ljudi ne znaju da ona ima i značajku praćenja koraka. Aplikacija može koristiti senzore za otkrivanje pokreta u vašem telefonu ili vanjskom uređaju, poput Fitbita, na primjer.

Ako ga koristite i za praćenje unosa hrane, dnevna će se kalorija prilagoditi na odgovarajući način, ovisno o tome koliko dnevnih koraka prijavite. Postoji i mogućnost prilagođavanja koračnih ciljeva kako biste ostali motivirani i na putu za gubitak kilograma.

7. MapMyWalk

MapMyWalk

Slično popularnoj aplikaciji za trčanje (obje su iz kategorije Under Armour!), MapMyWalk prati vaš trening i prikazuje vašu rutu na karti. Dok radite, prikazuje vam sve vrste statistika koje prate vašu izvedbu, uključujući udaljenost i broj koraka.

Nešto za imati na umu: budući da koristi značajku praćenja GPS-a vašeg telefona, primijetit ćete da vam baterija opada ako aplikaciju nastavite da radi u pozadini.

8. StepsApp

StepsApp

10+ milijuna korisnika već uživa u StepsApp-u. Ova aplikacija je vrlo jednostavan i lijep brojač koraka.

StepsApp ima elegantno sučelje koje možete prilagoditi jednoj od šest zabavnih boja. Možete prelaziti prstom po svom početnom i zaključanom zaslonu da biste vidjeli widget na aplikaciji – prikladno vam prikazuje koliko koraka ste se napravili.

9. ActivityTracker

Activiti Tracker

Ono što ovu aplikaciju za pedometar doista odvaja od ostalih je mogućnost prebacivanja između različitih pogleda. Svoje korake i aktivnosti možete pratiti u grafikonu po danu, tjednu i mjesecu – čak i do sat vremena.

Ako nadogradite na pro verziju, možete uvoziti i izvoziti podatke, a vi dobivate mogućnost korištenja aplikacije na Apple Watch-u.