9 Najboljih Besplatnih Aplikacija za Vremensku Prognozu

U posljednjih nekoliko decenija vremenske promjene sve više dolaze neočekivano i bez mnogo znakova obavijesti.

Od iznenadnih kišnih pljuskova i olujnih udara, do užarenih vrućina i ciklona, ​​pouzdana aplikacija za prognoziranje vremena na vašem pametnom telefonu jednostavno može biti napraviti razliku. Svaki puta kada se sprema ​nevrijeme, vi ćete dobiti obavijest o tome!

Temeljitim pregledom na Google Playu ili iOS-u Apple trgovini, za vas smo istražili nekoliko najboljih izbora različitih vremenskih aplikacija za najtočnije prognoze, vremenske obrasce, preglede uz pomoć satelita i radara, te mnoge druge funkcije.

Dakle, pogledajte najtočnije besplatne aplikacije za vremensku prognozu na koje se možete osloniti u 2021. godini, dostupnih za Android i iPhone mobilne uređaje.

Ženska osoba u žutoj kabanici i sa žutim kišobranom gleda u aplikaciju za vremensku prognozu

Najbolje besplatne aplikacije za prognozu vremena

1. WeatherBug

Besplatan i jednostavan za upotrebu, WeatherBug isporučuje brza upozorenja i pruža pouzdane prognoze u stvarnom vremenu od sadašnjeg trenutka do deset dana unaprijed, koristeći lokalizirane GPS podatke.

Najbolja stvar u vezi ove aplikacije je što ćete moći vizualizirati vrijeme sa 18 različitih karata, uključujući Doppler radar, munje, vjetar, temperaturu, tlak i vlagu. Ako ste u područjima pogođenim uraganima, jakim zimama i munjama, primit ćete upozorenja o oluji u stvarnom vremenu.

Povrh svega, aplikacija će vas informirati kako vrijeme može utjecati na vaše sportove, treninge, alergije, bol i još mnogo toga. Mjerenja jedinstvena za WeatherBug uključuju indeks topline, broj peludi i UV indeks.

WeatherBug ima predviđanja za preko 2,6 milijuna lokacija širom svijeta i Europe, tako da ćete prema tome moći planirati sva svoja međunarodna putovanja.

2. Weather Radar App

Weather Radar app je točna i jednostavna meteorološka radarska stanica izravno na vašem pametnom telefonu!

Bez obzira trebate li radarske karte, vremenska upozorenja, praćenje oluje ili samo za provjeru vremenske prognoze, ova aplikacija je za vas!

Temelji se na vašoj lokaciji i pruža odlične mogućnosti kontrole, a neke od istaknutih značajki su animirane snimke i karte u stvarnom vremenu sa upozorenjima za oborine, brzinu i smjer vjetra, temperaturu, tlak i relativnu vlažnost zraka i vremenske uvjete ​​na dnevnoj bazi i za ostatak tjedna.

Weather Radar je jednostavna i lijepo dizajnirana aplikacija koja će vas pouzdano čuvati od svih budućih vremenskih nepogoda.

3. AccuWeather

Ako tražite detaljne informacije, voljet ćete besplatnu aplikaciju Accuweather koja sadrži temeljita vremenska izvješća koja vas upozoravaju na uvjete, brzinu vjetra i točke rose po satima.

Programeri su ga upakovali sa grafikonima, informacijama i video predviđanjima za vaše mjesto. Moći ćete planirati što odjenuti za nadolazeća putovanja, kao i za trenutne šetnje ili bicikliranje.

Pomoću aplikacije možete pogledati lokalne i globalne prognoze za naredna dva tjedna. Ako se pred vama nađe ozbiljno nevrijeme, možete ga pratiti animiranom radarskom kartom.

Postoji čak i značajka koja predviđa padaline iz minute u minutu kako ne biste izlazili bez kišobrana ili zaštitne opreme za kišu. Dakle, trebate li trenutnu vremensku prognozu ili za sljedeća dva tjedna, AccuWeather je tu za vas.

4. The Weather Channel

Naravno, na ovaj smo popis morali uvrstiti aplikaciju The Weather Channel, jer je to najpreuzimanija aplikacija za vremensku prognozu na tržištu.

Pružit će vam sve što trebate znati o vremenu i to bez ikakvih troškova. Moći ćete primati izvješća o prognozama 15 dana unaprijed, a podatke ćete dobiti po satu za dva dana u budućnosti.

Aplikacija pokriva osnove, poput temperature, brzine vjetra i izvješća o oluji.

Pripazite na grmljavinske oluje i uragane pomoću izvještaja o jakim vremenskim prilikama u stvarnom vremenu i radarskih karata uživo. Upozorenja pružaju korisne podatke za praktično i sigurno putovanje.

Aplikacija Weather Channel često se ažurira i čita recenzije korisnika, tako da se neprestano razvija.

5. NOAA Radar

NOAA Weather Radar Live omogućuje vam praćenje više lokacija odjednom, tako da ćete znati gdje se nalaze vaši prijatelji i obitelj dok pratite vremenske nepogode u kojima se nalazite.

Aplikacija omogućuje pretraživanje detaljnih podataka o lokaciji tako što ćete je odrediti na karti ili potražiti po imenu. Koristi animirane radarske slike u stvarnom vremenu koje prikazuju kišu, snijeg, oborine i oblake.

Osim radarskih karata, tu su i osnovne najave, kao što su tlak, vlaga, brzina vjetra, vidljivost, zalazak i izlazak sunca te točka rose. Pomoću aplikacije moći ćete gledati unaprijed sedam dana u budućnost gdje god želite.

Premium verzija uklanja oglase i uključuje upozorenja za ozbiljne vremenske uvjete za neograničen broj spremljenih lokacija. Uz to, sadrži i uređaje za praćenje grmljavinskih udara i uragana.

6. AirVisual

U vrijeme sve većeg onečišćenja, poznavanje kvalitete zraka koji udišete još je važnije od znanja hoće li padati kiša.

Sviđa nam se aplikacija AirVisual Air Quality Forecast zbog privlačnog načina na koji predstavlja vitalne podatke o kvaliteti zraka gdje god se nalazili, kao i širom svijeta.

Aplikacija obećava detaljne informacije o zagađivačima i indeksu kvalitete zraka za više od 10.000 lokacija u više od 100 zemalja. Na raspolaganju vam je karta za gledanje kvalitete zraka – 2D karta sa bojom ili 3D verzija nalik Google Earthu.

AirVisual također radi u 7-dnevnim prognozama, tako da možete unaprijed planirati svoje aktivnosti na otvorenom kako biste bili sigurni da izlazite na zdrav zrak.

Ako imate iQAirove monitore kvalitete zraka u svom domu, možete ih sinkronizirati sa aplikacijom da biste dobili i mobilno očitanje o kvaliteti zraka u zatvorenom.

7. Weather Underground

Weather Underground prikazuje precizne hiperlokalne prognoze, dolazi sa interaktivnim radarom, satelitskim kartama i upozorenjima za ozbiljne vremenske uvjete.

Ažuriranja možete primati po satu do deset dana unaprijed. Aplikacija koristi mrežu od više od 250 000 meteoroloških stanica, prikupljajući podatke o vašem određenom mjestu. Svaka stanica ima instrumente za mjerenje brojeva temperature, vlažnosti, tlaka, kiše, brzine vjetra i smjera.

Značajka izvještavanja također vam omogućuje potvrdu uvjeta i objavljivanje vlastitih ažuriranja.

Ljubitelji vanjskih aktivnosti cijenit će obavijesti aplikacije za prvo i posljednje svjetlo, za razliku od izlaska i zalaska sunca. Pomoću ovih podataka možete znati hoćete li imati dovoljno vidljivosti za planinarenje ili vožnju biciklom.

Aplikacija je besplatna, ali uključuje prikazivanje oglasa koje možete isključiti na godinu dana uz plaćanje 1,99 dolara.

8. Yahoo Weather

Yahoo Weather je još jedna točna vremenska aplikacija u stvarnom vremenu u kojoj je sučelje upečatljivo i informativno.

Pomoću ove aplikacije možete odlučiti pogledati detaljne vremenske prognoze, satelitske karte ili interaktivni radar.

Atraktivno i informativno sučelje čisto je i uvijek sažeto predstavljeno, što ga čini jednostavnim za upotrebu i svakodnevnom aplikacijom.

Preuzmite ovu lijepu aplikaciju bez ikakvih troškova na Google Playu ili u App Storeu. Većina korisnika ju je ocijenila od 4,0 do 5,0.

9. MyRadar Weather Radar

Aplikacija MyRadar Weather Radar prikazuje vam vremenske radare tako da možete vidjeti kakvo je vrijeme tamo gdje se nalazite i što možete očekivati, ostavljajući vam da planirate dnevnu prognozu, a ne da se nadate i pogađate.

Radari se mogu povećavati i smanjivati ​​kako bi vam pomogli da se uhvatite u koštac s onim što se događa i gdje se možete prijaviti u druge dijelove svijeta kako biste znali kakvo je vrijeme kamo god krenuli.

Ako stvarno želite, također možete pogledati oblak i slijediti plan leta odabranog zrakoplova. Super kada čekate nekoga na aerodromu!

Ova aplikacija nudi godišnji plan koji otključava niz drugih opcija kao što su; dijeleći vremenske fotografije, upozorenja za teške vremenske uvjete, pa čak i tragač za olujom da biste vidjeli kamo vodi oluja.

Vrijedno je nadogradnje ako su vam potrebne detaljne vremenske statistike za planiranje aktivnosti, ali u suprotnom, besplatna verzija je jednako dobra i održavat će vas u toku s događajima.

Sve gore navedene aplikacije precizno mjere vremenske promjene, kompatibilne su sa svim prijenosnim uređajima i preuzimanje je besplatno.

Također, pokrivaju mape i najtočnije prognoze vremena za većinu zemalja poput Njemačke, Austrije, Švicarske, Švedske, Norveške, Srbije, Hrvatske, Bosne, Irske, UK, SAD itd.