10 Najboljih Aplikacija za Čitanje Knjiga na Mobitelu

Digitalno doba revolucioniralo je sve aspekte naših života. Baš kao što nam mobilne aplikacije pomažu u obavljanju raznih dnevnih aktivnosti, one mogu koristiti i za čitanje knjiga.

Iako smatramo da je čitanje tiskanih knjiga (onih sa papirom i koricama) još uvijek najomiljeniji medij za redovne čitače.

Ipak, neke od prednosti ovih aplikacija su te da ako želite počet čitati novu literaturu, ne morate svaki puta posjetiti biblioteku i nositi uokolo torbu punu knjiga.

Možete to učiniti gdje god se nalazili – kod kuće, u kafiću ili na putu – i to besplatno!

Dakle, ako želite pročitati neko zanimljivo štivo online, ispod su najbolje besplatne mobilne aplikacije za čitanje knjiga dostupnih za Android i iOS operativni sustav.

1. NOOK

Barnes and Noble nudi vlastitu aplikaciju za čitanje e-knjiga koja sadrži više od dva milijuna knjiga, časopisa, dječjih knjiga i novina.

NOOK nudi nekoliko značajki koje čitanje čine lakim i ugodnim. Aplikacija nudi značajku sinkronizacije koja automatski sinkronizira zadnju pročitanu stranicu na svim uređajima, pružajući neometano iskustvo čitanja.

Također možete prilagoditi svjetlinu za čitanje pri slabom osvjetljenju tijekom noći. Aplikacija NOOK dostupna je na Androidu, iTunesu i Windowsima.

2. Amazon Kindle

Kindle nudi širok izbor knjiga, časopisa i novina, što ga čini jednom od najpopularnijih aplikacija za čitanje e-knjiga za pametne telefone i tablete.

Ne morate posjedovati uređaj Kindle da biste uživali u knjigama putem aplikacije Kindle, dostupan je i na Android i iOS uređajima.

Kindle pokreće Amazonova tehnologija koja vam omogućuje sinkronizaciju zadnje pročitane stranice, oznaka, istaknutih dijelova i bilješki na svim uređajima. Također uključuje ugrađeni rječnik koji olakšava traženje novih riječi tijekom čitanja.

Aplikacija omogućuje pristup Google pretraživanju i Wikipediji, značajkama koje poboljšavaju vaše zadovoljstvo čitanjem.

3. Cool Reader

Cool Reader nudi potpuno prilagodljivu paletu, oblikovanje teksta za bilo koju veličinu fonta i izuzetno glatko pomicanje koje čitanje čini ugodnom aktivnošću.

Cool Reader jedina je aplikacija za e-čitač koja pruža pretvaranje teksta u govor besplatno. Također nudi danonoćni preklopnik koji prikazuje dva seta boja, pozadinu i razinu pozadinskog osvjetljenja za praktično čitanje.

Cool Reader pruža informacije o broju stranica, postotku čitanja i oznakama poglavlja na vrhu zaslona. Podržava širok raspon formata datoteka, kao što su ePub, fb2, html, rtf, txt i drugi.

4. FBReader

FBReader je vrlo prilagodljiv čitač e-knjiga za sve vrste uređaja. Možete odabrati boje, lice fonta, veličinu, animacije, oznake itd. Koji odgovaraju vašem stilu čitanja.

Organizira vašu biblioteku po autorima i naslovima pružajući jednostavan pogled. Podržava nekoliko formata e-knjiga i izravno čitanje iz zip arhiva, a lokaliziran je za 29 jezika!

FBReader dolazi u paketu od osam mrežnih kataloga koji pružaju pristup velikom broju e-knjiga. Integriran je sa popularnim rječnicima kao što su SlovoEd, Fora i ColorDict.

5. Aldiko Book Reader

Aldiko Book Reader izvrsna je alternativa nekim poznatijim aplikacijama za čitanje e-knjiga. Savršen je e-čitač za knjige u PDF i ePub formatima.

Aldiko Book Reader ne sprema automatski knjigu i stoga ne zauzima memoriju. Međutim, ako želite da aplikacija spremi vaše seanse čitanja, morat ćete uvesti knjigu koja će knjigu staviti na virtualnu policu.

Aldiko nudi nekoliko mogućnosti za prilagođavanje veličine fonta, lica i postavki pozadine u skladu sa potrebama čitatelja. Također, Aldiko nudi veliko iskustvo čitanja svojim opsežnim značajkama.

6. Google Play Books

Ovo je još jedna popularna aplikacija koja je zadana za android telefone. Ovu je aplikaciju, kao što i samo ime govori, razvio Google.

Aplikacija omogućuje prilagodbu različitog izgleda čitanja. Možete se igrati sa veličinom i bojom fonta. I ne samo to, ako ne možete shvatiti značenje bilo koje riječi, imate i značajku jednostavnog pretraživanja rječnika.

Najbolja stvar kod Google playa je činjenica da knjige možete jednostavno besplatno preuzeti i brzo izvršiti kupnju.

7. Moon+ Reader

Moon+ čitač nudi jedinstveni užitak čitanja pružajući finu kontrolu nad postavkama zaslona.

Aplikacija ima statusnu traku koja prikazuje napredak čitanja. Također pruža informacije o vašem napretku u čitanju unutar trenutnog poglavlja, osim cijele knjige.

Aplikacija je dostupna besplatno, iako profesionalna verzija aplikacije pruža dodatne statistike, poput broja knjiga na vašoj polici, okrenutih stranica i sati čitanja.

Sveukupno, Moon + Reader izvrsna je aplikacija za e-knjige za strastvenog čitatelja.

8. Kobo

Čitač e-knjiga Kobo predstavlja posebnu značajku pod nazivom “Čitajući život” koja će vas uvesti u novi svijet društvenog čitanja.

Možete dijeliti citate, bilješke i raspravljati o knjigama na društvenim mrežama sa integriranom Facebook značajkom.

Pomoću Koboa možete čitati bilo kada i bilo gdje iz kataloga sa preko četiri milijuna naslova. Koboova ogromna baza zanimljivih naslova zadovoljit će interese svih vrsta čitatelja.

Aplikacija Kobo dostupna je na iOS, Android, Blackberry 10 i Windows 8.

9. Foxit PDF Reader

Foxit je jedna od najpopularnijih aplikacija za čitanje PDF-a. Dobra je mješavina produktivnosti i čitanja.

Aplikacija podržava u osnovi sve vrste PDF datoteka. Uz to nudi značajke bilješki, značajke ispunjavanja obrazaca i ConnectedPDF za privatnost. Za čitanje može čitati PDF-ove naglas, a podržava i audio i video sadržaje.

Ima vjerojatno najbolju podršku za više platformi u bilo kojoj aplikaciji eReader ili PDF. Foxit možete pronaći na sustavima Windows, Linux, Mac, iOS i Android. To je velika petica!

10. Wattpad

Wattpad je jednostavan čitač e-knjiga sa prijateljskim korisničkim sučeljem. Dobivanje e-knjige s ovom je aplikacijom jednostavno: knjigu možete pronaći putem internog preglednika aplikacije ili unesite kôd knjige.

Wattpad vam omogućuje promjenu boje pozadine i teksta prema vašim željama. Također možete prilagoditi veličinu fonta tako da bude ugodna dok čitate. Ako vam nedostaje prostora, knjige možete preuzeti u dijelovima.

Wattpad je jednostavna aplikacija za čitanje e-knjiga koja je prikladna za sve ljubitelje čitanja.