Posao od Kuće: Google Adsense i Zarada Preko Interneta

Možda već znate, ali za one koji ne znaju, Adsense je affiliate marketing platforma u vlasništvu Googla i fantastičan je alat koji omogućava svakoj osobi zarađivanje novca preko interneta.

Ako već imate ili planirate pokrenuti vlastit blog, ovo je najbolji način da monetizirate svoj web sadržaj.

Google AdSense zarada zapravo uopće nije tako teška, ali morate shvatiti da ona dolazi vremenom i pronalaženje pravih informacija za početak zaista je važan dio procesa.

Ali najviše od svega vaše strpljenje i vaša predanost će odrediti kada i koliko ćete početi zarađivati.

Stoga pročitajte najbolji način kako zaraditi novac online sa Google Adsense bez potrebe za velikim ulaganjem.

Osoba koja radi od kuće na laptopu i stvara Google AdSense zaradu

Također, pogledajte nekoliko savjeta kako da svoju web lokaciju postavite u najboljem obliku kako biste maksimalno iskoristili svoj web sadržaj i povećali svoju zaradu.

Što je Google AdSense zarada i kako funkcionira?

AdSense je potpuno besplatan način za zarađivanje novca online jednostavnim postavljanjem oglasa u sadržaj vašeg bloga.

Ovaj servis posjetiteljima vaše web stranice prikazivati ​​relevantne i privlačne oglase, pa čak i prilagoditi izgled i dojam oglasa kako bi se podudarali sa izgledom vaše web lokacije.

Oglasi koji se prikazuju plaćaju oglašivači raznih marki i brendova koji promoviraju svoje proizvode online.

Budući da ti oglašivači plaćaju različite cijene za prikazane ili posjećene oglase, iznos koji zarađujete može varirati.

Ovo je otprilike AdSense u tri koraka:

 1. Stavite svoj blog oglasima na raspolaganje
 2. Oglasi na vašoj web lokaciji privlače posjetioce
 3. Vi budete plaćeni

Mjesto na kojem želite da se oglasi prikazuju na vašoj stranici birate postavljanjem posebnog koda koji tvori oglasni prostor. Oglašivači nude cijenu za prikazivanje reklama na u stvarnom vremenu, a oglasi koji se najviše plaćaju prikazuju se na vašoj stranici.

Mi ćemo se ovdje baviti procesom kako što više zaraditi od tih oglašavača kako bi bili sigurni da ćete redovno primati Adsense čekove na vašu adresu.

Opširnije informacije: kako funkcionira Google AdSense zarada

=> VIŠE O INTERNET ZARADI

Izgradite uspješan i kontinuiran priljev novca

Činjenica je da možete izgraditi vrlo uspješnu zaradu uz Google Adsense ali prvo morate biti upoznati što točno treba raditi, a što izbjegavati da bi sve funkcioniralo kako treba.

Krenimo redom…

Stvorite unikatan i vrijedan sadržaj

U početku, nakon prijave, može se dogoditi da Google odobri vašu web lokaciju, ali sigurno će ju nakon određenog vremena pregledati još jednom radi osiguranja kvalitete.

Drugim riječima, ako napunite svoj web site bezvrijednim i nekvalitetnim sadržajem da biste dobili 100 indeksiranih stranica sa oglasima, teško da ćete ostvariti bilo kakvu zaradu, a riskirate i trajni gubitak vaše zarade.

Umjesto toga, pronađite neko područje u čemu ste strastveni i stvorite vrstu sadržaja koju bi i drugi ljudi koji dijele tu istu strast sa vama, željeli pročitati.

Google webmaster alati

Ako ste u fazi izrade web stranice, bilo bi najbolje za početak saznati što je Google Webmaster Alat, te kako ga postaviti i učinkovito početi koristiti.

Googleovi alati za webmastere pomažu vlasnicima web stranica da bolje kontroliraju komunikaciju između Googla i njihovih web lokacija. Također pomažu poboljšati indeksiranje i rank na tražilicama.

Za početak je potrebno da se prijavite za alate za webmastere i dodate vaš web sajt. Ako već imate Google račun, možete pristupiti svim tim alatima.

Opširnije informacije: kako upravljati webmaster alatima

Optimizacija stranice za web tražilice (SEO)

Kada postavite nekoliko postova ili članaka na vaš website, tražilice indeksiraju vaše sadržaje, ako im se svidi i stavljaju ih među top linkove rezultatima pretraživanja. Taj proces poznat je kao Optimizacija za tražilice ili eng. “search engine optimization”, skrać. SEO.

Evo nekoliko savjeta za SEO za AdSense koji će vam biti od pomoći bez obzira na vaše iskustvo.

Krenite jednostavno

Neka vaše stranice budu jednostavne! – Uz SEO za AdSense ili bilo koji SEO, tražilice vole vidjeti čisto strukturiranu i jednostavnu stranicu za pregled.

Dakle, neka bude jednostavno. Ako je vaša stranica posvuda prekrivena slikama i videozapisima, tražilicama će možda biti teško odabrati odgovarajuće ključne riječi, a to će utjecati i na oglase koji se prikazuju.

Optimizirajte svaku objavu posebno

Optimizirajte svaku stranicu za jednu ključnu riječ ili temu – to će tražilicama znatno olakšati indeksiranje stranica i indeksirati ih za ključnu riječ na koju želite ciljati.

Oglasi će također biti mnogo više usmjereni na tu ključnu riječ. To je vrlo važno za SEO za AdSense.

Smanjite broj odlaznih poveznica

Ograničite broj veza – Smanjite broj hiperveza na stranici na minimum. Želite imati više dolaznih i internih veza nego veza koje upućuju sa vaše web lokacije.

Isto tako na vašoj stranici nema previše AdSense blokova. 2 ili 3 trebaju biti maks.

Ključne riječi

Upotreba ključne riječi – obavezno upotrijebite ključnu riječ koju ciljate na tu stranicu u naslovu stranice, u URL-u stranice, u prvom i zadnjem odlomku.

Također ključnu riječ pokušajte uvesti u naslove H1, H2 i H3.

Stvorite jedinstven sadržaj

Obavezno objavite na svom web mjestu vlastiti, originalni sadržaj. Nemojte samo kopirati i zalijepiti tuđe djelo.

Najbolji način za to je pisanje o temama koje vas zanimaju ili o kojima imate neko znanje. Ako ne, napravite svoje istraživanje na tu temu i ponovno je napišite na svoj način.

Podešavanje

Ako nakon nekog vremena ustanovite da svoju stranicu ne možete rankirati, pokušajte je malo prilagoditi.

U post dodajte ključnu riječ još nekoliko puta, ponovno napišite naslov, ponovno napišite početne i završne odlomke. Ponekad je to sve što je potrebno za skok na tražilice.

Istražite konkurenciju

Nemojte pokušavati rankirati stranicu po ključnoj riječi koja ima ogromnu konkurenciju sa ogromnih sajtova. Na primjer, nemojte pokušavati ocijeniti ključnu riječ u kojoj je stranica Wikipedia najbolja, nećete ju pobijediti.

Ovo su samo neki jednostavni savjeti da vas putem SEO za AdSense povede na pravi put. Postoji nekoliko alata koji vam mogu pomoći u tome, uključujući i Googleov vlastiti, tako da je to dobro mjesto za početak. Tu može biti puno posla, ali se na kraju definitivno isplati.

Više informacija za optimizaciju tražilice

Istraživanje ključnih riječi

Još jedan kritični aspekt Google AdSense zarade je istraživanje i odabir ključnih riječi za vaše članke ili postove je možda najteži dio izgradnje, jer različite ključne riječi plaćaju različite iznose.

Na primjer, vrijednost za ključnu riječ “google adsense zarada” nije ista kao recimo “zarađivanje preko interneta“.

Ovisno o temi i sadržaju vaše stranice, za jednu ključnu riječ možete dobiti i do 20 eura po kliku, dok za drugu možete dobiti samo 0,01 euro po kliku.

Očito su najplaćenije ključne riječi ujedno i najkonkurentnije. Naš prijedlog je da pokušate pronaći ključne riječi koje imaju razumnu isplatu po kliku (samo vi možete odrediti što je za vas razumno) i još uvijek samo slaba do srednja konkurencija.

Opširnije informacije: planiranje ključnih riječi

Postavljanje i vrste AdSense oglasa

Nacrt za postavljanje Google oglasa na web stranicu

Google dopušta samo tri oglasne jedinice, plus tri jedinice veza na svakoj web lokaciji.

Budući da oglase ne želite posvuda, odlučite gdje na svojoj web lokaciji želite postavljati oglase.

Zapamtite, prema Google-ovim pravilima o zalihama, na svoju stranicu ne smijete postavljati više oglasa nego sadržaja.

Saznajte o vrstama oglasa koje možete koristiti s AdSenseom i što ih razlikuje.

 • Tekstualni oglasi – Tekstualni oglas obično sadrži naslov koji je također vezu na web stranicu, jedan ili dva retka teksta i adresu web stranice prikazanu zelenom bojom. Tekstualni oglasi ponekad su poznati i kao “sponzorirane veze”, jer naslov povezuje na oglašavanu web stranicu.
 • Slikovni oglasi – Slikovni oglasi grafički su oglasi koji se nude u više formata oglasa.
 • Vezne jedinice – Jedinica veze prikazuje popis tema relevantnih za sadržaj vaše web lokacije, a kada korisnici kliknu na jednu od tih tema, dovode se na stranicu Google oglasa povezanih s tom temom.
 • Prilagodljivi oglasi – Jedinice za prilagodljive ili responzivne oglase odgovaraju prema zadanim postavkama. Omogućuju vam podršku širokog spektra uređaja (tj. Računala, telefona, tableta itd.) Tako da automatski prilagođavate veličinu oglasa u skladu s izgledom stranice. Bez obzira koji korisnici uređaja koriste da bi posjetili vašu web lokaciju, oglasne jedinice mogu vam pružiti odličan doživljaj oglasa.
 • HTML oglasi – HTML oglasi interaktivne su prilagođene mini web stranice koje se mogu pojaviti kao Google oglasi na web lokacijama koje koriste AdSense za sadržaj. HTML oglasi vrsta su bogatih medijskih oglasa.
 • Bogati medijski oglasi – Skupina interaktivnih vrsta oglasa koja uključuje HTML, Flash i video oglase. Možete odabrati želite li prikazivati ​​oglase bogatih medija pri stvaranju ili uređivanju oglasne jedinice i također postaviti zadane postavke vrste oglasa za svoj račun.
 • Dinamični slikovni oglasi – Animirani slikovni oglasi grafičke su, dinamične slike koje se mogu pojaviti u vašim oglasnim jedinicama ako ste omogućili slikovne oglase.

Više informacija kako nabaviti oglasni kôd i postaviti ga na svoju stranicu.

“Zarobite” svoje posjetitelje i zaradite od njih

Posjetitelji vašeg bloga možda neće odmah kliknuti na vaše AdSense oglase, ali ako odu nakon što pogledaju samo jednu stranicu, vjerovatno ste ih zauvijek izgubili i potencijalnu zaradu od njih.

Zato morate stvoriti stranicu koja usmjerava putanju vaših posjetitelja. To znači da trebate biti sigurni da svaki posjetitelj koji dođe na vašu web lokaciju želi sve dublje i dublje proći u nju.

Postoji nekoliko načina za to:

 • Za početak, na vrhu stranice postavite jasnu navigaciju kako bi bili sigurni da posjetitelji nađu najbolje dijelove.
 • Zatim provjerite nudi li svaki dio sadržaja još više sadržaja. Na taj način, ako vaš posjetitelj ne uživa na stranici na koju je sletio, umjesto toga, može vidjeti poveznicu do druge teme koja bi ga zanimala.
 • Na kraju, u bočnoj traci ima više linkova. Obavijestite svoje posjetitelje koji je vaš najpopularniji sadržaj ili koji je sadržaj najviše puta podijeljen.

Posjetitelji će biti znatiželjni zašto su upravo ti dijelovi sadržaja toliko popularni i oni će ih tako zadržati na vašoj web stranici još duže. I što se više stranica učitava, više će se oglasa prikazati, što će dovesti do veće potencijalne Google AdSense zarade.

Uključite društvene mreže

Ne dopustite svojim posjetiteljima da zaborave na vaš blog.

Zaglavlje, bočna traka, kraj sadržaja i podnožje idealna su mjesta za implemenntiranje različitih kanala i društvenih mreža koje posjetitelji mogu povezati s vama kako bi vas mogli pratiti.

Trebali biste uključiti opcije kao što su pretplata za e-poštu i društvene mreže. Na taj način, svaki put kada proizvedete ili promovirate novi dio sadržaja, možete podsjetiti ljude da posjete vašu web lokaciju, stvarajući tako veću mogućnost potencijalne Google AdSense zarade.

Optimizirajte web stranicu za veću brzinu

Jedna stvar koja muči mnoge internet i affiliate marketare je korisničko iskustvo.

Možda imate odličan sadržaj i najbolji mogući položaj oglasa, ali ako se vaša web lokacija učitava sporo na mobilnim uređajima, mogli biste izgubiti puno svojih posjetitelja, puno prije nego što dobiju priliku konzumirati vaš sadržaj ili kliknuti na vaše oglase.

Zato je ključno da na web-lokaciji učinite nekoliko stvari. Prvo pokrenite nekoliko jednostavnih testova pomoću Google PageSpeed Insights da biste bili sigurni da vaša web lokacija dobro funkcionira za mobilne korisnike i brzo se učitava.

Ako vaša web lokacija ima problema, oba alata će vam ukazati na njih tako da ih možete riješiti.

Drugo, prijavite se za Google Analytics i Google Search Console ako već niste.

Google Analytics omogućit će vam da pazite na razinu prometa, pa ako primijetite pad, možete to odmah pogledati.

Google Search Console ima širok niz alata koji vam mogu pomoći otkriti ima li vaša web stranica problema s izvedbom ili nekih drugih pogrešaka koje mogu uzrokovati probleme vašim posjetiteljima.

Najbolji dio svih gore navedenih alata: svi su besplatni za poboljšanje korisničkog iskustva vaše web stranice!

AdSense pravila koja morate znati

Izdavači koji odluče koristiti AdSense uslugu moraju se strogo pridržavati programskih pravila. Ako ne postupite u skladu s pravilima, vaš račun može biti isključen u bilo kojem trenutku a samim tim gubite i vašu zaradu.

Iako u mnogim slučajevima AdSense maksimalno pokušava postići usklađenost izdavača sa politikom i pravilima; međutim, zadržava pravo ne prikazivati ​​oglase koji krše ta pravila.

Također, može onemogućiti posluživanje oglasa na stranicama koje krše ta pravila, odbiti plaćanje, pa čak i trajno isključiti račun.

Isto tako, Google zadržava prava da može promijeniti pravila u bilo kojem trenutku, a prema Uvjetima i odredbama, vaša je odgovornost da budete u tijeku i strogo se pridržavate programskih pravila.

Evo nekoliko primjera koji krše Adsense pravila:

 • Poticanje na klikanje oglasa – Izdavačima nije dopušteno da na bilo koji način potiču korisnike da klikaju na Google oglase.
 • Poticanje na slučajne klikove – Budite oprezni pri postavljanju oglasa blizu gumbova za navigaciju izbornika jer mogu dovesti do slučajnih klikova. Čak i ako nenamjerno dovede do slučajnih klikova, izdavači će i dalje dobiti obavijest o kršenju.
 • Neprirodna pažnja na oglase – Izdavačima nije dopušteno nepotrebno ili neprirodno privlačiti pažnju na svoje Google oglase.
 • Obmanjujući sadržaj – Važno je da posjetitelji vaše web stranice ni na koji način ne budu zavedeni i da mogu lako razlikovati sadržaj od Google prikazivačkih oglasa.
 • Bilo kakvo navođenje korisnika na klikove

Više informacija o Google AdSense uvjetima i odredbama

Google AdSense zarada je najbolji pasivni prihod online

Uživate u pisanju? Želite unovčiti vaš blog pružanjem vrijednosti vašim čitateljima i posjetiteljima? Pokušajte Google AdSense zaradu, to je skoro pa novac za ništa.

Google AdSense pruža podjelu prihoda svim web lokacijama koje postavljaju oglase za robu i usluge.

Ovi oglasi su relevantni uz sadržaj na web stranici i usmjereni na korisnike. Određeni iznos se isplaćuje vlasniku stranice kada netko od čitaoca klikne na oglas.

Pogledajte ovaj kratki videozapis da biste saznali kako AdSense može vam pomoći da zaradite novac na svojoj web lokaciji.

Ovdje se prijavite za AdSense račun → https://goo.gle/WelcometoAdSense

Pretplatite se na Google AdSense YouTube kanal za vodiče, tehničke savjete i najbolje postupke s proizvodima.