13 Savjeta Kako Napraviti Dobar Instagram Reels

Stvaranje Instagram Reelsa može biti jedan od najboljih načina da proširite svoj doseg, dobijete više pratioca i angažmana ili izgradite zajednicu za vaš brend ili tvrtku.

Zapravo, oni su trenutno najpopularniji alat koje koriste influenceri, umjetnici ili brendovi za rast bilo kakvog biznisa!

Međutim, stvaranje Reelsa na Instagramu zahtijeva vrijeme, vještinu i trud.

U nastavku dijelimo najbolje savjete kako napraviti dobar Instagram Reels koji će zajamčeno učiniti da se vaši videozapisi ističu u gomili.

Što je Instagram Reels?

Instagram Reel je značajka Instagrama koja korisnicima omogućuje snimanje ili prijenos video isječaka u trajanju od 15 do 60 sekundi koje mogu uređivati, presnimiti ili dodavati efekte, i još mnogo toga prije dijeljenja u aplikaciji.

Slično kao kod TikTok-a, Reelsi se prikazuju u okomitom formatu za koji se može skrolati u beskonačnom feedu.

Ovi kratki videoisječci omogućuju korisnicima objavljivanje kreativnog sadržaja, pokazivanje osobnosti, tržišne marke ili samo zabavu.

Kako napraviti dobar Reels na Instagramu

Evo kako napraviti Instagram Reels u 13 laganih koraka:

Osmislite vlastiti koncept sadržaja

Prije nego što počnete probajte razmisliti o ovim pitanjima kako biste započeli:

  • Koja bi tema imala najviše smisla za vaš posao ili brend – moda i stil? Recepti? Fitness savjeti?
  • Kako će vaš Reels sadržaj biti povezan s vašim objavama ili pričama na Instagramu?
  • Koja je vaša ciljana publika i kojom vrstom sadržaja ćete im se obratiti?

Nakon toga provedite vrijeme pregledavajući aplikaciju i pregledajte vizualne elemente, tekst, trendove i estetiku iz kojih biste mogli posuditi inspiraciju.

Nakon što osmislite dobar koncept i razumijevanje svog smjera, napravite scenarij za svoj sadržaj raščlanjivanjem isječaka koje trebate snimiti kako bi koncept funkcionirao.

Na taj ćete način steći vizualni uvid u to kako će vaši Reelsi ispasti, i imati jasan plan prema kojem ćete raditi!

Budite kreativni i originalni

Ako se želite pojaviti Instagram Reelsu, stvaranje dobrog i originalnog sadržaja je ključno.

Sa bezbroj kreatora koji svakodnevno dijele na Instagram Reelsu, smišljanje originalnih ideja može biti težak zadatak.

Srećom, ne morate potpuno izmišljati kada je u pitanju planiranje vaših Instagram Reelsa. Glavna stvar je stvoriti sadržaj koji je edukativan ili zabavan, uz vlastiti jedinstveni štih.

Dodavanjem vlastite perspektive, možete uzeti bilo koju postojeću ideju i stvoriti nešto svježe i privlačno iz nje.

Instagram je potvrdio da daje prioritet videozapisima koji nisu vidljivo reciklirani iz aplikacija trećih strana, tako da stvaranje originalnog sadržaja u uređivaču Reels također može pomoći u povećanju vaše vidljivosti.

Stvaranje originalnog sadržaja može zahtijevati malo vremena i truda, ali to je jedan od najboljih načina da “zeznete” algoritam i izdvojite se u svojoj niši.

Uključite tekst na zaslonu i titlove

Znamo da se 85% videozapisa na Instagramu gleda bez zvuka, tako da je dodavanje teksta na ekranu i titlova vašim videozapisima jednostavna ideja kada je u pitanju dopiranje do više korisnika.

Osim toga, ne samo da su titlovi sjajni za ljude koji gledaju bez zvuka, nego su neprocjenjivi za one s poteškoćama sa sluhom.

Savjetujemo vam da se pobrinite da vaši titlovi budu vidljivi u svakom dijelu aplikacije Instagram tako što ćete ih postaviti u središte zaslona.

Optimizirajte položaj teksta na zaslonu

Bez obzira na to dodajete li titlove ili dodatni tekst, mjesto na kojem ćete staviti tekst na zaslonu iznimno je važno.

Ako vaša publika ne može lako vidjeti tekst, vjerojatno će samo proći pokraj vašeg videozapisa, što može biti glavni problem kod angažmana.

Kada dodajete tekst, pazite da je unutar dimenzija 4:5, posebno ako ga dijelite na svom feedu. Na taj način, kada korisnik klikne na vaš Reel in-feed, tekst će biti vidljiv.

Iako ovo ne zvuči kao velika stvar, pažljivo određivanje položaja teksta čini ga mnogo ugodnijim iskustvom za vašu publika.

Uključite 3-6 hashtagova

Uključivanje 3-6 hashtagova može biti odličan način da pomognete Instagram algoritmu da bolje razumije vaš sadržaj i posluži ga relevantnoj publici.

Na primjer, korištenje hashtagova kao što su #umjetnost će algoritmu Instagram Reels pokazati da je vaš sadržaj o umjetnosti, što može povećati vjerojatnost da će biti poslužen korisnicima koji se aktivno bave sličnim sadržajem.

Osim toga, sada kada je Instagram uveo pretraživanje po ključnim riječima u nekoliko zemalja, korisnici koji traže srodne teme moći će otkriti vaš sadržaj.

  • Zanima vas kupovina Instagram followera? Pogledajte najpouzdanije stranice za kupnju instagram pratioca ovdje.

Promovirajte poveznicu u bio opisu

Ako imate web stranicu, najbolji način privlačenja prometa s Reelsa na vašu stranicu je uključivanje jasnog poziva na radnju (CTA) koji potiče ljude da se upute na vašu poveznicu u biografiji.

To može biti s postavljanjem teksta na zaslonu, verbalnim pozivom, u opisu vašeg videozapisa ili svim gore navedenim.

Možete upotrijebiti vezu u alatu za biografiju za izradu mini odredišne ​​stranice s višestrukim gumbima za veze i slikama koje je moguće kliknuti:

Ovo je sjajan način da dobijete veću vrijednost od svoje poveznice u biografiji, a postavljanje traje samo nekoliko minuta.

Izbjegavajte TikTok vodeni žig

Instagram je potvrdio da daje prioritet Reelsima koji nisu vidljivo reciklirani iz drugih aplikacija, što znači da je manja vjerojatnost da će se pojaviti na Instagram stranici za istraživanje i kartici Reels.

Imajući to na umu, najbolja strategija je kreirati sadržaj izravno na Instagramu, čak i ako koristite iste neobrađene snimke u obje aplikacije.

Ako ništa drugo ne uspije, možete upotrijebiti aplikaciju za uklanjanje vodenog žiga kako biste uklonili vodeni žig sa svog videa, ali znajte da aplikacije trećih strana mogu ugroziti kvalitetu snimke.

Dodatni savjeti kako napraviti dobar Reels na Instagramu

Brzo uskočite u trendove

Slično TikToku, Reelsi dolaze i odlaze prilično brzo.

Kako biste se uključili u trend prije nego što postane stara vijest, odvojite nekoliko minuta svako jutro za listanje po kartici Instagram Reels i profilima drugih kreatora kako biste vidjeli što dijele.

Postoji li nešto što se stalno pojavljuje poput određene pjesme ili audio zapisa ili plesnog trenda?

Ako je tako, kliknite na glazbu da biste vidjeli koliko je drugih kreatora koristilo zvuk. Pomičite se kroz videozapise da biste dobili ideju o tome koji je trend. Ili označite ovaj izvor trendova Reels koji se ažurira svaki tjedan.

Osigurajte vrijednost i podijelite obrazovni sadržaj

Ako ste mislili da su Reels samo za najnovije plesne trendove, razmislite ponovno. Postoji mnoštvo kreatora koji postaju viralni dijeleći informativni sadržaj.

Stvaranje obrazovnog sadržaja pruža vrijednu uslugu vašoj publici i pomaže vam da se pozicionirate kao stručnjak za određenu temu.

Koristite Instagram knjižnice ili stvorite vlastiti audio zapis

Korištenje glazbe iz Instagram glazbene biblioteke ili stvaranje vlastitog originalnog zvuka jedan je od Instagramovih najboljih savjeta kako da vaš Instagram Reel vidi više korisnika.

Pronalaženje prave glazbe za vaš video može biti izazov, ali na sreću Instagram ima pozamašnu Instagram glazbenu biblioteku koju možete izabrati.

Možete pregledavati glazbu odabranu samo za vas, pjesme u trendu, kategorije ili koristiti traku za pretraživanje da pronađete određenu pjesmu.

Podijelite Instagram Reelse na svom feedu

Ako niste znali, dijeljenje Reelsa na vašem Instagram feedu jedan je od najboljih načina da povećate broj pregleda i šanse da postanu viralni.

Dakle, imajući ovo na umu, svakako odlučite podijeliti svoje Reelse izravno na svom Instagram feedu. U suprotnom, postoji šansa da vaša zajednica neće vidjeti vaš Reel.

Ako se brinete da ćete narušiti svoju estetiku na Instagramu, možete prenijeti naslovnu sliku za Instagram Reel kako bi se lijepo uklopila s ostatkom vašeg sadržaja.

Podijelite Reels u svoju Instagram priču

Posljednje, ali ne manje važno, ne zaboravite podijeliti svoje Instagram Reelove na svojim Instagram pričama.

Ako želite povećati svoj doseg, dobra je ideja podijeliti svoj Reel na što više mjesta.

Osim toga, uvijek možete pokriti dio svog Instagram Reela GIF-om ili slikom kako biste potaknuli publiku da klikne i pogleda cijeli video.

Stvaranje Instagram Reelsa trenutno je jedna od najboljih taktika za povećanje broja pratitelja.

Dosljedno objavljujte

Jedan od najboljih načina za postizanje viralnosti na Instagram Reelsu je dosljedno objavljivanje.

Postoji toliko mnogo korisnika Instagrama sa širokim rasponom interesa i hobija. Bez obzira čime se bavi vaš brend ili posao, postoji niša za vas!

Pa čak i ako vaših prvih nekoliko valjaka ne privuče puno pažnje ili predanosti, nastavite! Kao i sve drugo na društvenim mrežama, sve se svodi na pokušaje i pogreške.

Ostanite dosljedni planiranjem unaprijed i rasporedom svojih Reela.

Prihvaćanje gore navedenih savjeta je najbolji način kako napraviti dobar Instagram Reels koji će vam pomoći izdvojiti se od konkurencije, izgraditi nišu i dosegnuti novu publiku.