5 Prirodnih i Brzih Načina Kako Smršaviti u Licu

Ako želite saznati postoje li metode kako smršaviti u licu, ovaj članak iznosi nekoliko laganih savjeta koji će vam pomoći da stanjite lice.

Tehnički gledano, nije sasvim moguće smršaviti isključivo na jednom dijelu tijela – mršavljenje se događa na cijelom tijelu istovremeno.

Ali srećom, postoje metode koje možete poduzeti kako bi vaše lice izgledalo mršavije.

U nastavku članka saznajte nekoliko jednostavnih savjeta kako smršaviti lice na prirodan način.

Ženska osoba sa mršavim licem

Gubitak cjelokupne težine čini vaše lice mršavijim

Ako imate višak kilograma, možete smršaviti u licu gubljenjem težine generalno. Obično, višak masnog tkiva nestaje prvo s lica a potom sa drugih dijelova tijela.

Ako se pitate kako smršaviti u licu, a imate višak tjelesne masti, najbolja stvar koju možete učiniti je da se bacite na posao i da sagorite višak masnoće.

Jedite zdravo, uključite neku od dijeta u vašu prehranu i radite puno aerobnih vježbi.

=> Pročitajte VIŠE O MRŠAVLJENJU

5 savjeta kako smršaviti u licu

1. Reducirajte konzumiranje šećera i soli

Mnogi nutricionisti vjeruju da je debljanje u licu posljedica zadržavanja vode, a ne masnog tkiva na području lica.

Industrijski šećer i sol u prehrani pridonose zadržavanju vode u tijelu, i može djelovati da vaše lice izgleda deblje. 

Smršavite u licu izbacivanjem soli i rafiniranih šećera iz svoje prehrane. Jedite namirnice koje sadržavaju malo soli, nemasno meso, voće, povrće i cjelovite žitarice.

2. Pijte puno vode

Ako ne pijete dovoljno vode, više je vjerojatno da će vaše tijelo zadržavati vodu.

To se događa zato što vaše tijelo može povjerovati da nema dovoljno vode dostupne vašim potrebama tekućine, pa očajnički pohranjuje višak vode da bi odbilo dehidraciju.

Većina zadržane vode ostaje na licu, čineći vaše obraze, podbradak i oči napuhano i debelo. Pijte najmanje 1,5l vode dnevno kako bi se spriječilo zadržavanje vode zbog dehidracije.

Ako imate problema sa pijenjem puno vode, jedite što više voća i povrća. Voće i povrće sadrži vodu, kako bi vam pomoglo ostati hidratizirani.

Oni također sadrže važne vitamine i minerale za dobro zdravlje.

Vlakna u voću i povrću pomažu kod zadržavanja osjećaja sitosti duže, čineći podnošljivije smanjenje slane, masne i slatke hrane.

3. Provjerite svoje lijekove

Mnogi lijekovi mogu pridonijeti zadržavanju vode u licu. 

Ako pokušate smršaviti u licu, smanjite ili potpuno eliminirajte korištenje prekomjernih lijekova koji mogu pridonijeti zadržavanju vode u licu.

Ako uzimate lijekove na recept, razgovarajte sa svojim liječnikom o mogućnosti recepta koji neće uzrokovati zadržavanje vode i natečenost lica.

Naravno, trebate uzimati lijekove ako vaš liječnik smatra da su potrebni, čak i ako oni uzrokuju zadržavanje vode.

4. Izbjegavajte alkohol

Alkohol je još jedan čest krivac, kada je u pitanju debljanje u licu. Alkohol doprinosi dehidraciji, a time i zadržavanju vode i natečenost lica.

Alkohol također sadrži puno praznih kalorija, uglavnom iz šećera, pa ako pokušavate smršaviti u licu, odnosno u ostatku tijela, izbjegavajte konzumiranje alkohola.

5. Vježbanje

Trening i vježbanje s utezima povećava gustoću mišića i učvršćuje ih.

To potiče vaš metabolizam, jer to znači da vaši mišići trebaju više energije da bi funkcionirali, čak i kada ih ne koristite.

Trening snage će vam pomoći da izgubite težinu i ostanete na tome. One mogu čak i ojačati i ton vaših mišića na licu, čak i bez da ih se izravno uključuje.