Kako Voljeti Sebe: 15 Savjeta za Razvoj Ljubavi Prema Sebi

Mislite li da je voljeti sebe sebično? Mnogi od nas su naučeni da je najprije za vlastite potrebe pogrešno.

Istina je da naučiti voljeti sebe nije sebično, u stvari, to je ključ slobodnog i sretnog života.

Želite li otkriti kako njegovati dubok osjećaj ljubavi prema sebi? Da li žudite za zračenjem povjerenja i sigurnosti u svoj život?

Tako je lako upasti u zamku niskog samopouzdanja, odugovlačenja i negativnosti. Jednom kada se počnemo uspoređivati ​​sa drugima, postaje još teže pronaći ljubav prema sebi.

Ženska osoba radi oblik srca sa rukama iz ljubavi prema sebi

U nastavku članka naučite zašto je važno razviti ljubav prema sebi, te pročitajte 15 odličnih savjeta kako početi voljeti same sebe i vratiti svoj život na put sreće, ozdravljenja i ljubavi.

Zašto je važno razvijati ljubav prema sebi?

Mnogi ljudi ne shvaćaju koliko su zakon privlačenja i samoljublje blisko povezani.

Dali znate da vi nalazite u oceanu pokreta, energije i vibracija u ovom svemiru, pa zar nema smisla da kroz ljubav struji čista energija?

Kad se unutar sebe osjećate dobro, osjećate se dobro i za sve ostalo. Sve je odraz vaših percepcija, uvjerenja i vibracija.

“Ako hoćete shvatiti svemir, razmišljajte u obliku zvuka i vibracija.” – Nikola Tesla

Nije sebično voljeti sebe, to je najvažnije. Tu ne govorimo o arogantnosti i egu, govorimo o prihvaćanju sebe na dubokoj ljudskoj razini i tretiranju sebe s poštovanjem.

Kad volite sebe, stvarate samopouzdanje, samovrijednost i samilost.

Jedan od najvećih problema sa kojim se svi susrećemo u ovom dobu Instagrama i Facebooka je u tome da vrednujemo i uvažavamo same sebe kroz odobrenje drugih.

Kad neprestano uspoređujemo svoj život sa drugim narodima ili se vrijedno vezujemo u njihovim mišljenjima o nama, mi se postavljamo u bijedu.

Odgovor na to je da vas ništa što netko može reći ili učiniti ne može izbiti iz vašeg saznanja o tome tko ste i koliko vrijedite. To duboko mjesto samoljublja početno je mjesto za sva čuda!

Pokazat ćemo vam nekoliko jednostavnih načina kako u svoj život uključiti ljubav prema sebi i povećati samopoštovanje za sretan život.

Kada naučite kako voljeti sebe, zakon privlačnosti odjednom će vam se činiti da djeluje u vašu korist mnogo više.

To je zato što kad sagorijevate svoje želje s optimizmom (jer 100% znate da ste vrijedni!), dopuštate pozitivnim stvarima da vam doteku u život sa puno više lakoće.

15 savjeta za razvoj ljubavi prema sebi

1. Tretirajte sebe pozitivno

Svakodnevno zapišite 3 pozitivne stvari o sebi. To može biti bilo što, od dostignuća u životu do prijateljstava koje cijenite ili fizičkih / karakternih osobina kojima se u njima divite.

Razlog zbog kojeg to pomaže je taj što vas uvježbava da tražite i cijenite ono pozitivno nad negativnim u vašem životu. Zamislite kakav bi bio osjećaj pohvaliti se umjesto sebe kritizirati!

2. Odvedite sebe negdje u novo

Umjesto da čekate pravi trenutak ili neku osobu da idete zajedno, zašto jednostavno ne otići u kino ili probati novi restoran sami?

Kad se možete probiti kroz nesigurnosti koje imate u vezi s tim solo stvarima, produbljujete tu vezu sa svojim pravim ja. Otkrivate onaj dio koji vas voli bezuslovno.

3. Putujte

Polazak na putovanje je divan način njegovanja ljubavi prema sebi i upoznavanja sebe. Još je bolje ako se upuštate u novu kulturu ili nepoznato odredište, jer ćete biti prisiljeni da uklonite sve predrasude koje imate o drugima i o sebi.

Baciti se u nepoznato hrabro je i treba vam samopouzdanje, na dubokoj ćete razini saznati puno toga o sebi.

4. Vodite dnevnik

Pisanje je dokazani terapeutski način oslobađanja napetosti i negativnosti. Nevjerojatno je putem dnevnika obraditi svoje osjećaje i osjećaje o sebi i svom životu.

Možete se vratiti i vidjeti kako ste prošli kroz izazove i što ste naučili iz bilo kakvih loših iskustava.

5. Upotrijebite ogledalo

Svakog jutra idite do ogledala i pogledajte se ravno u oči i recite sebi naglas; “Volim te, baš kao što jesi i želim biti tvoj prijatelj.”

Možete, naravno, odabrati vlastite riječi, ali učinak toga je nevjerojatno moćan. Nekima će to u početku biti vrlo izazovno, ali nastavite sa tim i osjetite sve veće i veće samopouzdanje.

6. Napravite ploču sa vizijama

Kad ne volite sebe, ne vjerujete da u životu možete imati ono što želite. Stvaranje osobne ploče za viziju svega o čemu sanjate divan je način da se uzbudite u svojoj budućnosti. Zašto ne uvrstite slike stvari koje već imate, a koje volite i na koje ste ponosni?

Ovo vam može pomoći da se poistovjetite sa svojom vizijom i ne vidite je kao samo nedostižan san.

7. Meditirajte svaki dan

Redovito meditiranje je poput hrane za um i dušu. Svi to već znamo, ali koliko nas zapravo može reći da to radimo dovoljno?

Kad uđete u zdravu praksu meditiranja i smirivanja uma, počinjete osjećati tko ste zapravo na dubokoj razini i kako se povezujete sa svime ostalim na svijetu.

8. Slušajte svoj instinkt

Još jedna korist od meditacije je mogućnost prepoznavanja vaših instinkta prema onome što oni jesu i slušanje istih.

Kada razvijate sposobnost vjerovanja vlastitoj intuiciji, potičete ljubav prema sebi. Znati kako vjerovati svom “želudcu” znači stajati u vlastitoj moći i posjedovati ga.

9. Redovna briga o sebi

Ljubav prema sebi mnogo je više od lijepe frizure, no preporučuje se uzimanje vremena da se poštuje i počasti vaše fizičko tijelo ljubavnim gestama zbog kojih se osjećate dobro.

Povjerenje i ljepota počinju iznutra, ali ponekad dobar izgled može vam pomoći da se osjećate bolje iznutra kada se borite sa samopoštovanjem.

10. Navedite svoja dostignuća

Nemojte se previše sramežljivo priuštiti sebi malo kredita gdje treba platiti.

Napišite popis svega na što ste ponosni, bilo da se radi o obrazovnom ili radnom uspjehu ili jednostavno naučite novi recept ili odlučite ovladati položajem joge.

Velika i mala postignuća su vrijedna pohvale, bez obzira na to.

11. Prakticirajte oproštenje

Oproštenje je od vitalne važnosti za vaše mentalno i emocionalno zdravlje.

Čekanje na ljutnju prema drugima dugoročno vas samo šteti. Jednako tako, odredite gdje se prebijate zbog izbora zbog kojih žalite ili što god to otrovno mislite o svojoj prošlosti, a zatim odlučite da ih pustite.

Recite sebi da ste samo još jedan čovjek na životnom putovanju i da volite sebe kroz sve svoje pogreške.

12. Ne bojte se reći “ne”

Može se izbjeći veliki stres ako shvatite da je ponekad u redu reći ne. Ako ne želite da izađete ili se osjećate preplavljeno, poslušajte to i uzmite to kao znak da ponovo provedete neko vrijeme sami prizemljujući se.

Ne možete svima ugoditi i prvo morate biti sigurni da ste vjerni sebi.

13. Napustite zonu udobnosti

Na stranu gornje točke recite da povremeno, kad obično kažete ne. Možete reći (ako slušate vaš stomak) da li vaše ‘ne’ dolazi iz mjesta straha ili iskrene želje da ne učinite nešto.

Pokušajte reći da nečemu neobičnom za vas i pogledajte kakav je osjećaj izazivati ​​sebe na nove načine.

14. Navedi pozitivne osobine u svim svojim prijateljima

Ovo je zabava za napraviti u paru ili sa prijateljem. Sjednite zajedno 5 minuta i nabrojite snažne kvalitete i pozitivne aspekte koje u svakom identificirate.

To može biti zadivljujući način vezanja u vezama, a također ima učinak podizanja vlastitog samopoštovanja.

15. Budite dječji

Nađite fotografiju sebe kao djeteta i stvarno je proučite.

Pokušajte se sjetiti o čemu je ta mala osoba sanjala, u što su vjerovali i željeli. Vidite nevinost i svjetlost u svojim mladim očima i pronađite to mjesto u vama sada, to mjesto čistoće i razigranosti.

Ljubav prema sebi nikad nije nestala, samo je gurnuta u stranu. Kad se sjetite djetetove nevinosti, brige nestaju.

Završna riječ

Neki će vam se prijedlozi u početku naći zastrašujući. Možda se odvratite od nekih naših savjeta jer ugrožavaju vaš normalan način razmišljanja i ponašanja.

Donja crta je da ćete se u svom životu osjećati toliko sretnije i pozitivnije ako radite na razvijanju ljubavi prema sebi.

Jednom kada ovladate nekim od načina stvaranja ljubavi prema sebi, shvatit ćete koliko je ključno posjedovati tko ste i obasjati izvornu svjetlost u svijetu.

Bonus savjet – pokušajte koristiti ljubav da biste stvorili stvari koje želite.

Na primjer, recite sebi da ćete se voljeti u svojoj najboljoj verziji. Želiš veću kuću? Srodna duša? Novi posao? Odmor iz snova? Volite ih sve kao da već postoji.

Možete ih crtati, pisati o njima, sanjati o njima, što god odlučite, sve dok kad pomislite na njih osjetite da vam vibracija ljubavi ne nedostaje. Volite život kakav želite u svom postojanju sa svojim nepokolebljivim vjerovanjem u svoju veličanstvenost.