8 Ideja Kako Zaraditi Dodatni Novac Preko Interneta

Zarađivanje dodatnog novca preko interneta zapravo uopće nije tako komplicirano, ali da bi nešto postigli, moramo vam reći da je ipak potrebno malo posla.

Međutim, postoji nekoliko jasnih smjernica koje vam mogu pomoći da napravite prve korake i krenete čak i ako ste totalni početnik.

U nastavku članka saznajte najbolje načine zarade dostupnih preko interneta od kojih su neki potpuno besplatni, dok vam za neke treba minimalni ulog.

Možemo krenuti redom:

1. Pokrenite vlastiti blog

Blogovi su vjerojatno jedan od najboljih i najjednostavnijih načina za ostvarenje zarade putem interneta ako ste početnik. Iako je pokretanje bloga možda jednostavno, morat ćete uložiti nešto truda kako biste iskoristili sve mogućnosti.

  • Bloganje omogućuje širok raspon prihoda.
  • Blogom možete zaraditi čak i ako niste profesionalni pisac.
  • Moguće je koristiti više od jedne strategije za zaradu sa svojim blogom.
  • Većina uspješnih blogera zarađuju koristeći iste ili slične strategije.
  • Ako mislite da je bloganje za vas, naučite više o toj temi ovdje.

2. Affiliate marketing

Affiliate marketing relativno je jednostavan izvor dodatne zarade preko interneta, a u suštini znači da zarađujete promoviranjem raznih proizvoda za naknadu.

To uključuje dodavanje i dijeljenje linkova od različitih proizvoda ili usluga unutar članaka na vašem blogu ili na društvenim mrežama. Kada posjetitelji kliknu na te linkove i obave kupnju, vi ćete zaraditi postotak provizije od te prodaje.

Neki proizvodi ili usluge imaju vrlo visoku zaradu po kliku. To znači da, ako sve ispravno radite, lako biste mogli ostvariti dobru zaradu.

Na web lokacijama poput ClickBank, CJ.com ili Rakuten možete pronaći bezbroj ponuda za razne proizvode koje isto tako možete početi dijeliti.

Affiliate marketing učinkovita je strategija i za profesionalne i za osobne blogove, stoga odvojite vrijeme i isprobajte nekoliko različitih platformi kako biste pronašli ono što vam najbolje odgovara.

3. Pokrenite YouTube kanal

Postoji mnogo načina za dodatnu zaradu na internetu putem YouTube kanala. Najpopularniji način je dodavanje AdSense oglasa u vaše videozapise. Svaki put kada netko klikne na vaš oglas, vi zarađujete.

Također možete promovirati proizvode u svojim videozapisima na YouTubeu tako da nosite ili koristite određene proizvode u svojim videozapisima. Dodajte poveznicu na svoju internetsku trgovinu kako biste potaknuli ljude da posjete vašu trgovinu i kupe vaše artikle ili sklopite ugovor s tvrtkama treće strane za promociju njihovih proizvoda. Samo se pobrinite da imate uvjerljivu ponudu za svoje gledatelje.

Drugi način zarade na vašem YouTube kanalu je stvaranje sponzoriranog sadržaja. Na taj način možete ostvariti zaradu podržavanjem robnih marki proizvoda ili stvaranjem videozapisa za sadržajni marketing.

4. Postanite influencer

Influenceri su ljudi koji pomažu u uvjeravanju potencijalnih kupaca promoviranjem ili preporukom proizvoda na društvenim medijima ili YouTubeu.

Ako se vidite u ovom, počnite razmišljati o tome koja bi mogla biti vaša grana industrije, odnosno niša.

Možda ste zainteresirani za modu ili putovanja. Možda znate puno o tehnologiji ili fitness opremi. Razmotrite u čemu ste dobri i odaberite nišu koja vam omogućuje da pokažete vaše znanje.

Nakon što odaberete svoju nišu, vrijeme je da nađete svoju publiku. To možete učiniti s blogom ili na platformama društvenih mreža. Nakon što počnete graditi svoju publiku, možete joj početi prodavati.

Ako postanete popularni, mogli biste dobiti priliku predstavljati određene robne marke i zaraditi promovirajući njihove proizvode.

5. Sudjelujte u Internet anketama

Vjerovali ili ne, možete zaraditi na internetu ispunjavanjem anketa.

Postoje internetske stranice sa anketama na kojima možete ispunjavati ankete u svoje slobodno vrijeme i zaraditi darovne kartice ili gotovinu. Samo imajte na umu da su neka mjesta za plaćene ankete bolja od drugih.

Branded Surveys je jedna od najboljih stranica na internetu za ispunjavanje anketa, a mnogima je također i omiljena. Imaju bonus za prijavu, natjecanja, program vjernosti i konkurentne isplate.

Možete zaraditi do 5 eura za svaku anketu koju ispunite.

6. Pružajte podučavanje preko interneta

Ako vam dobro ide engleski jezik, web stranice poput Skooli, Tutor Me i Tutor.com pružaju resurse i alate za podučavanje.

Također možete pretraživati ponude za podučavanje na drugim web lokacijama poput Upwork, Freelancer i mnogih drugih.

Na ovim platformama lako možete podučavati školske predmete poput matematike ili kemije, ili čak predavati jezike. Možete poučavati i glazbene instrumente poput gitare ili klavira, kao i niz drugih predmeta.

7. Postanite virtualni asistent.

Još jedan jednostavan način za zaraditi preko interneta je pomaganje drugima u dovršavanju zadataka kao virtualni pomoćnik.

Ako imate visoko organizacijske vještine i možete pravilno upravljati svojim vremenom, tada vam posao virtualnog asistenta može donijeti zaradu u industriji digitalnih usluga. Ove funkcije lako možete obavljati preko interneta bez obzira gdje živite.

Pronalaženje posla virtualnog pomoćnika može se lako obaviti putem web lokacija poput Remote.co, Indeed ili Upwork.

Pretražite postojeće objavljene zadatke i kreirajte ponude. Trebat će vam učinkovite komunikacijske vještine, poznavanje engleskog jezika i popularnih web i poslovnih softverskih aplikacija.

8. Zaradite na internetskim tečajevima

Jedan od najboljih načina za zaradu preko interneta je stvaranje online tečajeva. U ovom slučaju trebate unaprijed uložiti vaše vrijeme.

Uzmite bilo koju vještinu i pronađite način da izgradite tečaj oko toga. Koristite web mjesta poput Udemy za izgradnju ovih tečajeva, a zatim započnite sa marketingom.