7 Načina Kako Zaraditi Novac Kao Dijete Online

Većina djece ima hobije s kojima se zabavlja u slobodno vrijeme, a dobar dio tih hobija danas je na internetu. Također, svi znamo da su klinci vrlo vješti u baratanju sa tehnologijom, pa ne vidimo razlog zašto te vještine ne bi upotrijebili da zarade neku kintu za džeparac.

Internet danas nudi beskrajan niz mogućnosti zarađivanja novca online koje mogu koristiti i djeca. Ovisno o tome kako usmjeravaju svoje interese i talente, klinci mogu generirati pravi pravcati novac radeći nešto što bi ionako radili svaki dan.

Evo nekoliko sjajnih ideja za hobije od kojih djeca mogu zaraditi novac online:

 1. Igranje plaćenih igrica
 2. Streaming video igrica
 3. Testiranje video igara
 4. Korisničko testiranje
 5. Monetizacija društvenih mreža
 6. Bloganje
 7. Plaćene ankete

Nije važno dali vaše dijete ima 13, 15 ili 17 godina – može odmah steći znanje i iskustvo, te osigurati zaradu izvan školskih aktivnosti.

Dakle krenimo:

1. Igranje plaćenih igrica

Djeca zarađuju da igraju video igre? Zvuči ludo, ali zarađivanje novca igranjem igrica postao je održiv izvor prihoda za mnoge u posljednjih nekoliko godina, a čak 20 posto te populacije čine djeca.

Igranje igara se ne isplaćuje u samoj igri, nego je potrebna prijava na platformu, a oni vas tada nagrađuju za prelaženje nivoa ili ispunjavanje određenih zadataka u igri.

To je sjajan način da djeca zarade online sa svojim telefonom ili laptopom. Ako želite da vaše dijete igra plaćene igrice, prvo mjesto na koje predlažemo da se prijavite je Swagbucks web stranica.

Zašto preporučujemo Swagbucks:

 • Mnogo žanrova igara
 • Neke igre ne zahtijevaju kupnju putem aplikacije
 • Plaćanja Amazon darovnom karticom od samo 1 dolar
 • PayPal Cash nagrade počinju od 5 dolara
 • Morate imati samo 13 godina da biste se pridružili Swagbucksu.

2. Streamanje video igrica

Djeca koja imaju najmanje 13 godina i pod nadzorom roditelja ili skrbnika mogu postaviti live streamove na platformi za igranje.

Platforme za dijeljenje videozapisa poput YouTube ili Twitch.tv funkcioniraju tako što instalirate njihov softver za streaming koji olakšava postavljanje streama i emitiranje uživo za nekoliko minuta.

Streameri obično zarađuju prikazivanjem oglasa, putem donacija, affiliate marketinga, sponzorstava i drugih metoda.

3. Testiranje video igara

Jedna od najpopularnijih metoda online zarade među djecom i tinejdžerima je testiranje beta igara.

Svrha testera je testirati igre koje tek trebaju biti objavljene na propuste, greške i bugove koji se mogu pojaviti ili postoje u igrama.

Također, ocjenjuje se igrivost, kvaliteta zvuka i grafike.

Zarađivati kao tester igrica je zanimljivo, pogotovo ako imate dijete koje uživa u videoigrama, ali ovdje ipak postoji puno napornog rada, pored tijesnih rasporeda i rokova koje morate ispuniti.

No svejedno je zabavno ako vaše dijete zarađuje radeći ono što najviše voli.

Ako volite igrati igrice i želite biti plaćeni za testiranje igara, prijavite se na iGameLab.

4. Korisničko testiranje

Korisničko testiranje je oblik usluge koja omogućuje tvrtkama testiranje svojih web stranica, aplikacija, prototipova ili bilo koje druge vrste softvera u stvarnom okruženju, a u tome mogu sudjelovati i djeca.

Platforma omogućuje zaradu za procjenu web stranica, mobilnih aplikacija, softvera za stolna računala, web usluga i više.

Ako želite da vaše dijete bude plaćeno online, na ovaj način može zaraditi testirajući nove proizvode i digitalne usluge tvrtki.

Jedna od najboljih platformi za UX i UI korisničko testiranje je UserTesting.

5. Monetizacija društvenih mreža

Mladi koji žele pokrenuti YouTube kanal moraju imati najmanje 13 godina, ali ga neće moći monetizirati sve dok ne navrše 18 godina. Međutim, njihovi roditelji mogu postaviti YouTube kanal u njihovo ime kako bi mogli početi ranije.

Zarađivanje putem društvenih medija zahtijeva vrijeme, predanost i dosta pratitelja. Ipak, mnogo je djece zaradilo radeći razne stvari poput igranja, plesanja, recenziranja igračaka, davanja uputa i kreiranja raznog drugog sadržaja na popularnim platformama.

TikTok, YouTube i Instagram dopuštaju djeci od 13 i više godina korištenje njihovih usluga.

6. Bloganje

Ako mislite da je vaše dijete talentirano za pisanje? Tada bi bloganje moglo biti dobar izvor zarade online.

Prednosti bloganja za djecu uključuju dijeljenje njihovih interesa i razmišljanja s drugima. Osim toga, to je prilika da ih naučite kako koristiti marketing na društvenim mrežama i druge digitalne marketinške alate.

Prvi korak je odabiranje niše ili teme koja ih zanima. Kao rezultat toga, pisanje sadržaja će im biti mnogo lakše i ugodnije. Smislite dobro i privlačno ime za blog vašeg djeteta i pomozite mu da izgradi web mjesto profesionalnog izgleda.

Osim toga, možete im pomoći u osmišljavanju ideja za postove i povezati ih s robnim markama i tvrtkama koje su zainteresirane za sponzoriranje njihovih postova.

Bloganje može biti izvor online prihoda na sljedeće načine:

 • Oglasi: Koristeći Googlove alate za oglašavanje poput AdSense, kreatori sadržaja mogu ostvariti prihod svaki put kada posjetitelj klikne na njihove oglase.
 • Sponzorirane objave: Pisanje recenzija za tvrtke ili promoviranje njihovih proizvoda može donijeti zaradu.
 • Affiliate marketing: Ako netko kupi proizvod putem linkova koje djelite u objavama, dobivate postotak u proviziji.

7. Plaćene ankete

Ispunjavanje online anketa obično ne zahtijeva vještine ili iskustvo, što može biti dobro za djecu sa viškom slobodnog vremena.

Neka su mjesta, uključujući Swagbucks i MyPoints, otvorena za tinejdžere od 13 godina. Ovo funkcionira tako što ispitanici zarađuju gotovinu, darovne kartice ili druge nagrade za odgovaranje na pitanja i dijeljenje mišljenja o različitim temama.

Ova metoda ipak ima svoje nedostatke. Može biti zatupljujuće, malo se plaća i često zahtijeva da anketari dijele svoje demografske ili druge osobne podatke. Djeca i roditelji trebali bi razmotriti ove aspekte prije nego što nastave.