Top 8 Besplatnih Aplikacija za Skeniranje Dokumenata Mobitelom

Želite saznati kako se skenira mobilnim telefonom? Ovdje nađite najbolje besplatne aplikacije za skeniranje dokumenata mobitelom za iPhone i Android.

Od sada možete imati skener u vašem stražnjem džepu – nema više gomilanja papira i računa i traženja fotokopirnice uokolo kad vam je hitno.

Besplatne mobilne aplikacije rade na vašem mobilnom uređaju kao skener za fotografije i dokumente koji stvara PDF-ove i automatski prepoznaje tekst.

Danas praktički svi pametni telefoni imaju nevjerojatno dobre kamere koje olakšavaju skeniranje bilo kojeg dokumenta, njihovo uređivanje i printanje za dijeljenje.

Nekoliko prednosti uključuje preuzimanje dokumenata u oblaku, alate za uređivanje PDF-a i OCR tehnologiju.

U ovom ćemo članku predstaviti najbolje besplatne aplikacije za skeniranje za Android, neke čak i bez pretplate.

osoba skenira dokument mobitelom preko aplikacije
Najbolje besplatne aplikacije za skeniranje mobitelom

Kako skenirati dokument mobitelom

Možete skenirati bilo koji dokument izravno iz svoje aplikacije kamere ako imate novije mobitele poput Samsung Galaxy One UI 2 ili Google Pixel sa kamerom 7.2.

Ako koristite druge mobitele, ne brinite, evo brze i jednostavne metode:

Brzi odgovor:

  • Za skeniranje dokumenta na mobitelu preuzmite i otvorite Google Drive.
  • Zatim dodirnite “Stvori novo” i odaberite “Skeniraj”.
  • Usmjerite kameru ravno na dokument ili sliku i pritisnite središnji gumb.
  • Nakon toga možete prilagoditi sve pojedinosti skeniranog dokumenta.

U nastavku članka pročitajte naš izbor za najbolje aplikacije za skeniranje dokumenata mobitelom besplatno za Android i iPhone.

Najbolje besplatne aplikacije za skeniranje slika i dokumenata mobitelom

1. Google Drive

Mogućnost skeniranja dokumenata mobitelom ugrađena je u Google Drive potpuno besplatno. Jednostavno upotrijebite aplikaciju Google Drive na svom telefonu da biste krenuli.

Možete bez napora skenirati papire, račune i bilješke samo dodirivanjem gumba +. Značajke otkrivanja rubova i obrezivanja također su dostupne na Google disku, zajedno sa jednostavnim uređivačem slika.

Ostala nevjerojatna poboljšanja aplikacije uključuju: mijenjanje fontova, boja i orijentacije ćelija u uređivaču proračunskih tablica.

Osim toga, možete ispisivati datoteke sa Google diska na pisače koji podržavaju Google Cloud Print.

Ova aplikacija nema toliko značajki kao neke druge profesionalne aplikacije za skeniranje u svojoj kategoriji, ali je potpuno besplatna i nudi osnovnu mogućnost skeniranja i prijenosa i mogla bi biti korisna onima koji traže jednostavan alat za skeniranje mobitelom.

Preuzmi:

2. Fast Scanner

Fast Scanner jedna je od najčešće korištenih aplikacija za skeniranje bez pretplate, sa više od 10 milijuna korisnika. Brzo je i jednostavno skenirati dokument, kao što naziv govori. Uključena je većina standardnih značajki aplikacija za skeniranje.

Pomoću Fast Scannera možete brzo skenirati bilo koju vrstu dokumenta i poslati ga kao elektronički dokument ili sliku izravno putem e-pošte u formatima PDF ili JPEG.

Zbog njegove mogućnosti za više stranica, možete skenirati i prenijeti dokument s nekoliko stranica u jednoj datoteci.

Dokument se također može spremiti na vaš pametni telefon i čitati pomoću bilo kojeg programa za čitanje PDF-a koji ste instalirali.

Dodatno, postoji opcija slanja skeniranih dokumenata na vanjske usluge pohrane u oblaku kao što su Google Drive ili OneDrive.

U slučaju da trebate faksirati papire, program uključuje i radnu aplikaciju za slanje faksa.

Preuzmi:

3. Adobe Scan

Adobe Scan aplikacija iznimno je jednostavan besplatni skener za korištenje, a skeniranje izgleda sjajno.

Vaše se skenirane slike automatski spremaju na Adobe Document Cloud, tako da im možete pristupiti s bilo kojeg telefona, tableta ili računala. Besplatno je i pouzdano.

Možete besplatno preuzeti Adobe Scan kako biste svoj pametni telefon pretvorili u sposoban skener.

Možete organizirati, izraditi digitalne datoteke iz svojih papirnatih dokumenata, a on automatski identificira tekst (OCR). Sve se može skenirati i pretvoriti u PDF ili JPEG datoteke koje se mogu koristiti na računalu, tabletu ili pametnom telefonu.

Bilo koja slika ili PDF može se rotirati, pregledavati i mijenjati redoslijed. Osim toga, možete promijeniti veličinu i boju, popraviti nedostatke i riješiti se mrlja, bora, pa čak i rukopisa. Čak se i posjetnice mogu analizirati, koje zatim možete brzo spremiti u kontakte na telefonu.

Osim toga, Adobe Scan vam omogućuje kombiniranje brojnih datoteka u jedan PDF. Možete odlučiti potpisati i papirologiju prije nego što nastavite. Također možete jednostavno nastaviti snimati slike i dodati ih u privremeni projekt.

Preuzmi:


MOŽDA VAS ZANIMA:


4. Genius Scan

Genius Scan je besplatni softver za vaše Android i iOS uređaje koji skenira dokumente u PDF pomoću kamere vašeg mobilnog uređaja.

Osnovna verzija Genius Scana najbolja je besplatna aplikacija za skeniranje za Android bez pretplate.

Genius Scan čini skeniranje jednostavnim poput snimanja fotografije tako da napravi snimku dokumenta, izreže ga i zatim očisti sliku. Također, sadrži detekciju dokumenata i ispravljanje izobličenja.

Osim toga, možete brzo skenirati desetke dokumenata pomoću značajke skupnog skeniranja.

Nakon što ste spremili dokument, možete ga poslati drugim aplikacijama kao što su Dropbox, Google Drive ili podijeliti putem e-pošte ili tekstualne poruke.

S milijunima preuzimanja ova aplikacija ruši sve dosadašnje rekorde i pripada među najbolje besplatne aplikacija za skeniranje mobitelom.

Preuzmi:

5. CamScanner

CamScanner također spada među odlične aplikacije za besplatno skeniranje slika i papira.

Potvrde, pisma i drugi bitni dokumenti mogu se skenirati u visokoj kvaliteti, a zatim se za njihovo čuvanje može koristiti integrirana pohrana u oblaku aplikacije.

S CamScannerom možete fotografirati dokumente svojim telefonom, izbrisati neželjene pozadine i stvoriti PDF datoteke visoke rezolucije ili druge vrste datoteka.nSvakoj slici može se dodijeliti naslov i oznaka, što rezultira pretraživim zbirkama značajnih dokumenata.

Osim izvoza fotografija kao PDF datoteka i slanja putem e-pošte ili druge usluge za pohranu u oblaku, kao što je Google Drive, možete dijeliti pohranu u oblaku s drugim ljudima.

Možete slati faksove u više od 30 zemalja i regija, dijeliti sa svojim kolegama putem grupne suradnje, e-pošte, Whatsappa, ili poveznica na druge platforme društvenih medija.

Naravno, tržište je puno drugih aplikacija s usporedivim značajkama. CamScanner, s druge strane, ima intuitivno korisničko sučelje i širok raspon kompatibilnosti.

Preuzmi:

6. Microsoft Office Lens

Microsoft Lens je alat za skeniranje za iOS i Android pametne telefone koji korisnicima omogućuje snimanje slika pisanih materijala uključujući bilježnice, tiskane papire i bijele ploče, a zatim koristi OCR za pretvaranje tiskanih riječi u tekst koji je moguće uređivati, bez plaćanja.

Slike se mogu spremiti kao PDF, OneNote, OneDrive, Word ili PowerPoint dokument. Međutim, korisnici ne moraju koristiti nikakve Microsoftove usluge u oblaku: možete samo spremiti u galeriju fotografija na telefonu.

Microsoft Lens može se koristiti za digitalizaciju bilješki u učionici ili bilješki učenika, spremanje i organiziranje bilješki, papira i računa, snimanje radnji na kraju sastanka, skeniranje zapisnika sa sastanka za uređivanje i dijeljenje s kolegama i skeniranje posjetnica izravno u aplikacije za kontakte .

Datotekama iz programa OneNote možete pristupiti na računalu i bilo kojem drugom uređaju s instaliranim programom ako se prijavite na svoj Microsoftov račun.

Office Lens je nedvojbeno vrijedan za korisnike Androida koji koriste Microsoft Word Mobile ili OneNote.

Preuzmi:

7. TapScanner

Korisnici mogu ispisati i dijeliti bilo koji dokument kao PDF pomoću TapScannera. Dobivate pristup svakom skeniranju koje ste ikada napravili s TapScannerom.

TapScanner generira detaljne skenirane dokumente dok istovremeno snima tri slike. Dodatno, ima sposobnost inteligentnog prepoznavanja granica tijekom skraćivanja fotografija.

Uz to, dobivate integraciju u oblak, dobre mogućnosti OCR-a i mogućnost izvoza dokumenata u PDF, JPG ili PNG formatima. Digitalno potpisivanje vaših PDF dokumenata ono je što TapScanner izdvaja od drugih programa slične prirode.

Osim toga, TapScanner vam daje veću kontrolu nad izgledom vaših fotografija dopuštajući vam da potpuno uredite sliku ili pregledate izbor od pet mogućnosti kako biste odabrali onu koja najbolje odgovara vašoj slici.

Dodatno, TapScanner nudi devet različitih opcija filtra koje možete odabrati i omogućuje vam promjenu svjetline i kontrasta do razine postotka.

Preuzmi:

8. SwiftScan

SwiftScan olakšava snimanje fotografija ispisanih dokumenata, poput pisama, ugovora ili izvješća. Brojni korisnici smatraju ga privlačnim zbog svoje jednostavnosti upotrebe i robusnog skupa značajki.

SwiftScanovo automatsko snimanje najvažnija je od ovih funkcija. SwiftScan će automatski otkriti granice lista papira, fokusirati sliku i skenirati ako ga usmjerite prema njemu.

Pomoću aplikacije možete skenirati papire, račune, crteže, bijele ploče, posjetnice, naljepnice, QR kodove i crtične kodove. Nakon skeniranja objekta, možete birati između pet postavki boja kako biste optimizirali njegov izgled.

Dokumenti se mogu spremati kao PDF ili JPG datoteke, koje zatim možete prenijeti na brojne poznate pružatelje usluga oblaka poput iCloud, Google Drive, Dropbox, itd., i Box od strane SwiftScana.

Među 50 zemalja, možete brzo faksirati dokumente sa svog mobilnog uređaja ako želite koristiti SwiftScan u komercijalne svrhe.

Preuzmi: