10 Najboljih Besplatnih Aplikacija za Trčanje i Hodanje

Trčanje, brzo hodanje, pa i sama šetnja, sjajan su način da ojačate vaše zdravlje i budete fit, a mobilne fitness aplikacije mogu poslužiti kao super koristan alat za maksimiziranje svakog treninga.

U osnovi, aplikacije za mjerenje fizičke aktivnosti su poput osobnog trenera u vašem džepu.

One mogu pratiti vaše korake, pretrčanu udaljenost, potrošene kalorije, predlagati rute i staze za trčanje i hodanje.

Također mogu pružati motivaciju i još mnogo toga, a sve to kako bi vam pomogle da postignete sve svoje zacrtane zdravstvene ciljeve.

Ženska osoba hoda i gleda aplikaciju za trčanje na mobitelu
Popis Najboljih Besplatnih Aplikacija za Trčanje i Hodanje

Da bismo vam pomogli pronaći najbolju opciju za vašu razinu treninga, napravili smo popis kandidata u potrazi za aktivnim aplikacijama koje nude zanimljive značajke, kako za početnike tako i za one napredne maratonce.

Dakle, pogledajte najbolje besplatne aplikacije za trčanje i hodanje na koje se možete osloniti u 2021. godini, dostupne za sve Android i iPhone pametne telefone.

Najbolje aplikacije za brzo hodanje i trčanje

1. Strava

Strava aplikacija za hodanje
Strava

Izuzetno popularna među biciklistima i trkačima, Strava je izvrstan izbor za rekreativce i profesionalce zbog svojih naprednih značajki GPS praćenja.

Besplatna aplikacija pruža osnovnu statistiku poput brzine, visine, pretrčane udaljenosti, korake, otkucaje srca, itd.. Strava se također fokusira na zajednicu i možete se povezati sa svojim kontaktima i Facebook prijateljima.

Poznata je i po popularnoj značajci segmenata koji pokazuju kako se slažete sa ostalim trkačima na istoj ruti. Korisnici također dobivaju pristup Beacon sigurnosnoj opciji koja omogućava tri određena kontakta da nadgledaju vašu lokaciju dok trčite.

Ako se odlučite za premium članstvo Strava Summita, ovo vam daje detaljniju analizu trčanja, kao i pristup sigurnosnoj značajci koja dijeli vaše mjesto s određenim kontaktima dok ste u pokretu.

2. C25K

C25K fitness aplikacija
C25K

Ako se želite dovesti u bolju formu, ali ne znate odakle početi, prvo što trebate je preuzeti Couch to 5k aplikaciju. U ovoj fitness aplikaciji za početnike pronaći ćete program koji je lako pratiti i traje nešto više od 9 tjedana, te ga možete u potpunosti raditi vlastitim tempom.

Ako odlučite točno slijediti program, svaki tjedan izvodit ćete tri vježbanja u trajanju od 30 minuta, što uključuje hodanje, brzo hodanje, trčanje i odmaranje. Kako tjedni odmiču, program se nadograđuje tako da sve više vježbate a vrijeme odmora se smanjuje.

C25K App također uključuje obilje podrške i motivacije sa zvučnim ažuriranjima za upute i riječi ohrabrenja, kao i mjerač vremena koji će vam pokazati koliko ste daleko otišli sa treningom.

Čak i ako ste apsolutni početnik i nikada u životu niste trčali, besplatna aplikacija Couch to 5k sve to možete promijeniti u nešto više od 9 tjedana.

3. Nike Run Club

Nike Run Club besplatna aplikacija za trčanje i hodanje
Nike Run Club

Jedna od najboljih besplatnih aplikacija za trčanje i hodanje je Nike Run Club. Dizajnirana za početnike i veterane trkače, ova aplikacija je sveobuhvatan tracker, glazbeni uređaj i alat sa društvenom mrežom.

Aplikacija mjeri razne mjerne podatke kao što su tempo, pretrčana udaljenost i podjele kilometara; uključuje i razne planove treniranja koji se prilagođavaju vašim kondicijskim ciljevima i napretku.

Pored osnovnih statistika, estetika aplikacije je lijepa i laka za navigaciju. Značajke uključuju trofeje i značke koje dobivate za postizanje ciljeva poput najdužeg trčanja ili najbržeg osobnog tempa.

Osim ugrađenog glazbenog playera i mogućnosti spajanja na Spotify, NRC aplikacija također omogućuje slušanje audio bodrenja koje su poslali vaši prijatelji, kao i bodrenje Nikeovih profesionalnih sportaša.

4. Adidas Trčanje

Adidas Trčanje aplikacija
Adidas Trčanje

Više poznata po Runtasticu, svom nekadašnjem imenu, Adidas Running ostaje jedna od najboljih aplikacija za trčanje, posebno ako tražite alat koji mapira vaše vježbe i prati razne mjerne podatke o trčanju i hodanju.

Adidas Running mjeri vaše vrijeme, brzinu i udaljenosti, a istovremeno pruža prilagođeno treniranje uz glasovnog trenera i bodrenje kako bi vam pomogla motivirati vas da više napredujete.

Konfigurabilna nadzorna ploča omogućuje vam praćenje samo onih podataka koji su vam važni. Značajke, izazovi i ciljevi zajednice mogu pružiti dodatnu motivaciju za trčanje.

Adidas Running aplikacija je besplatna, ali premium pretplata također uključuje planove treninga, planiranje rute, intervalni trening i još mnogo toga.

5. Runkeeper

Runkeeper aplikacija za mjerenje koraka
Runkeeper

Višegodišnji favorit među trkačima, Runkeeper koristi GPS vašeg telefona za praćenje trčanja, biciklizma, hodanja, planinarenja i ostalih aktivnosti na daljinu.

Ova besplatna aplikacija broji vaše korake, bilježi vaš tempo, udaljenost, ukupno vrijeme vježbanja, potrošene kalorije i druge korisne mjerne podatke. Također isporučuje razne planove treninga, zajedno sa podsjetnicima i gamificiranim izazovima.

Korisnici mogu besplatno preuzeti mape i slijediti popularne rute trčanja. Možete mjeriti svoj napredak i pratiti povijest vježbanja, kao i sinkronizirati se sa brojnim drugim aplikacijama i uslugama i primati detaljna izvješća o praćenim aktivnostima.

Runkeeper također radi sa raznim pametnim satovima i uređajima za fitnes kao što su Apple Watch i Wear OS uređaji.

6. Pacer

Pacer app za brojanje prijeđenih koraka
Pacer

Pacer aplikacija više je usredotočena na hodanje i broj prijeđenih koraka, ali je možda najbolja polazna točka i za razvoj navike trčanja za početnike. Kao i čovjek, Pacer radi u pozadini, bilježeći vaše prehodane korake tijekom dana dajući vam sliku vaše razine aktivnosti.

Korisnici Pacera mogu pratiti povijest i trendove svojih aktivnosti, pregledavati rute, stvarati prilagođene ciljeve u fitnesu i sudjelovati u izazovima i motivacijskim skupinama kako bi dodali društveni aspekt vježbanju.

Aplikacija je također dobro povezana sa drugim fitness centrima kao što su Apple Health, MyFitnessPal i Fitbit, što vam omogućuje sinkronizaciju podataka sa Pacera.

Pacer aplikacija je besplatna, iako premium pretplatnici dobivaju dodatne značajke poput vođenih treninga ili planova mršavljenja.

7. Map My Run

Map My Run aplikacija za trčanje
Map My Run

Tražite novu stazu za trčanje? Izaberite jednu od 70 milijuna ruta na MapMyRunu.

Ova sveobuhvatna Under Armour aplikacija najbolja je za praćenje i mapiranje poput trčanja, hodanja, ukupne prijeđene udaljenosti, tempa, nadmorske visine, potrošenih kalorija i još mnogo toga koristeći GPS i druge senzore vašeg telefona.

Ova aplikacija omogućuje integraciju sa My Fitness Pal, tako da možete sinkronizirati podatke o prehrani i vježbanju kako biste dobili jasniju sliku o svom zdravlju.

Aplikacija prikazuje statistiku u stvarnom vremenu i ukupne podatke o kraju prikazivanja. Korisni dodaci uključuju podršku za razne fitness trackere i senzore otkucaja srca, podršku za Wear OS i praćenje prehrane.

Premium pretplata omogućuje glasovno podučavanje i dijeljenje lokacije te uklanja oglase.

8. Pumatrac

Pumatrac aplikacija za mjerenje trčanja i hodanja
Pumatrac

Pumatrac aplikacija ubacuje neke slatke dodatke zajedno sa standardnim mnoštvom alata za mjerenje trčanja i hodanja.

Ova aplikacija bilježi sagorijevanje kalorija, prijeđene udaljenosti, mapira stazu za trčanje, itd. Pumatrac također bilježi i čitav niz drugih stvari, poput vremena, doba dana, mjeseca i još mnogo toga.

Uz to, Pumatrac generira i druge personalizirane uvide na temelju vašeg trčanja, napominjući trčite li dalje slušajući rock ili pop, petkom, ponedjeljkom, vikendom i još mnogo toga.

Najnoviji dodaci uključuju tjelesne izazove koji će vas držati motiviranima i angažiranijima.

9. Runcoach

Runcoach app za trčanje za početnike
Runcoach

Najteži dio bilo kojeg fitness programa započeti je taj prvi korak.

Runcoach vas najbolje priprema za trčanje ako ste početnik, sa rasporedima treninga koji su prilagođeni vašoj razini kondicije i onome što nastojite učiniti, bilo da želite popraviti liniju ili se pripremate za 5K.

Aplikacija postavlja raspored trčanja ili hodanja na temelju podataka koje unesete, uključujući koliko dana u tjednu možete trenirati. Od tamo vam Runcoach pomaže u izgradnji kilometraže, a omogućuje vam i podešavanje rasporeda treninga ako ste preskočili dan.

Podaci koje skupite mogu se sinkronizirati sa HealthKit-om, Garminom, Fitbit-om, Stravom i Runkeeper-om.

Runcoach je besplatan za upotrebu, ali plaćeno članstvo je dostupno ako želite ući u naprednije treninge.

10. Zombies, Run!

Zombies, Run! najbolja besplatna aplikacija za trčanje za početnike
Zombies, Run!

Ne možemo završiti članak koje su najbolje besplatne aplikacije za trčanje za početnike a da nismo u popis stavili Zombies, Run!. Ako tražite aplikaciju koja će vam dati poticaj da ubrzate, ne možete naći bolju od ove!

Osim što ima 8-tjedni program sličan C25K, ova aplikacija ima i jedinstvenu liniju priča koja se temelji na “bježanju” od zombija i prikupljanju zaliha za preživljavanje.

Sve što morate učiniti je staviti slušalice, a zatim će vam aplikacija dati zvučne upute o tome kada treba šetati, hodati, trčati i odrađivati ​​istezanje. Ali iskreno, upute nisu posve potrebne jer kad jednom čujete kako vam se približavaju zombiji, pokreće vam se instinkt i pobijedit ćete svoj tempo, a da to uopće ne shvatite.

Ne samo da je ovo dobar program trčanja za početnike, već je i kreativan, zabavan i potpuno se razlikuje od svih ostalih. Osim toga, u slučaju da se zombi apokalipsa zaista dogodi, bit ćete dobro pripremljeni.

Ako mislite da bi bilo zabavno pokrenuti ovu aplikaciju kada je vani mrak, pobrinite se da vam je sigurnost na prvom mjestu.

Dali su ove besplatne aplikacije za trčanje dobre za početnike?

Većina gore predstavljenih aplikacija za brojanje koraka i trčanje imaju prilagođene programe za sve vrste sportaša, pa tako i za početnike.

Također, različite se aplikacije usredotočuju na različite stvari. Neke su najbolje za mjerenje koraka i hodanje, neke za prehranu i kalorije, dok su neke fokusirane na fitness i vježbanje.

Dakle, odabir najbolje aplikacije za vaše potrebe uvelike ovisi o tome za što ih želite koristiti.