5 Najboljih Besplatnih GPS Navigacija za Auto Bez Interneta

Digitalne karte potpuno su promijenile način na koji istražujemo i povezujemo se sa svijetom oko nas.

Danas, ako želite nekamo ići, jednostavno uzmite vaš mobitel i upišite adresu i karta će vam pokazati put s jasnim uputama korak po korak.

Karte su olakšale istraživanje novih mjesta i omogućile trenutni pristup mnoštvu informacija samo jednim klikom.

Većina nas koristi karte online. Ali što se događa kada smo na mjestu gdje je internetski signal slab ili kada uopće nemamo internetsku vezu?

Ne brinite, postoje mnoge aplikacije koje nam omogućuju korištenje GPS-a čak i kada smo bez interneta.

U ovom postu predstavit ćemo vam 5 najboljih besplatnih aplikacija za auto navigaciju za Android i iPhone koje možete koristiti i bez Interneta.

Ove aplikacije nude detaljne upute, planiraju rute i pružaju informacije kao što su zanimljiva mjesta, znamenitosti i restorani bez potrebe za internetskom vezom.

Prednosti offline navigacijskih aplikacija za auto

  • Ne treba vam Internet: najveća prednost korištenja karata izvan mreže je ta što vam za njihovu upotrebu nije potrebna internetska veza. Možete jednostavno preuzeti karte i preko mobitela navigirati do različitih mjesta, planirati rute i još mnogo toga bez potrebe za internetskom vezom.
  • Štedi vaše podatke: Izvanmrežne karte se preuzimaju i pohranjuju lokalno na vašem mobitelu, tako da ne morate potrošiti svoje podatke za pregled određenih lokacija ili planiranje rute.
  • Brzo učitavanje: U usporedbi s online kartama, offline karte se učitavaju vrlo brzo. Ne morate čekati da se preuzmu s interneta što je bitno kada ste na putu u automobilu.
  • Štedi bateriju: kada koristite navigacijske karte, baterija se obično brže prazni. Ako karte koristite izvan mreže, možete malo uštedjeti bateriju.
  • Veća privatnost: neke aplikacije poput Google karata pohranjuju vašu povijest lokacije. Kada koristite offline karte, ne šaljete svoju lokaciju putem interneta. Tako da je malo privatnije.
Unutrašnjost automobila sa zaslonom GPS navigacija bez interneta
GPS Navigacija za Auto Bez Interneta

Najbolje izvanmrežne mobilne GPS navigacije

1. Google Maps

Google Maps najpopularnija je besplatna navigacija za auto koju koriste milijarde ljudi diljem svijeta.

To je zadana navigacijska aplikacija za većinu ljudi, osobito za korisnike Androida. Google karte dostupne su u više od 220 zemalja i teritorija, a usluga pruža mogućnost preuzeti na mobitel određeno područje, poput grada ili mjesta.

Dakle, možete odabrati bilo koje područje na karti i preuzeti ga za upotrebu onda kada ste u automobilu bez interneta.

Možete tražiti mjesta, pronaći tvrtke i dobiti upute za vožnju dok koristite Google karte izvan mreže.

Značajke kao što su biciklističke rute, upute za pješačenje i informacije o prometu nisu dostupne kada Google karte koristite izvan mreže. No značajka skretanje po skretanje podržana je u offline načinu rada.

Preuzmi Google Maps ovdje.

2. Sygic GPS navigacija i karte

Aplikacija Sygic odlična je offline GPS navigacija za putnike i profesionalne vozače.

Ima informacije o prometu u stvarnom vremenu, najbržu korekciju rute i druge značajke kao što su upozorenja o ograničenju brzine, glasovnu navigaciju, mobilnu kameru za mjerenje brzine i još mnogo toga.

Karta također radi offline bez internetske veze. Možete birati među kartama za više od 200 zemalja i spremiti karte koje trebate na svoj mobitel.

Sve značajke karata, kao što su izvanmrežne karte visoke kvalitete ili softver za izračun rute, pohranjuju se na vašem telefonu i omogućuju vam navigaciju do različitih mjesta bez interneta.

Sygic offline karte također uključuje popularne znamenitosti, restorane i još mnogo toga. Aplikacija također omogućuje pretraživanje mjesta i zanimljivih točaka u izvanmrežnom načinu rada.

Sygic GPS navigacija dostupna je na iOS i Android mobitelima.

Preuzmi Sygic GPS navigaciju.

3. MAPS.ME

MAPS.ME još je jedna popularna aplikacija za GPS navigaciju razvijena za upotrebu kada ste bez interneta.

Aplikacija je besplatna i pruža offline karte temeljene na podacima OpenStreetMap.org koje svakodnevno ažuriraju milijuni suradnika OpenStreetMapa.

Aplikacija vam također omogućuje dodavanje, spremanje, brisanje, uvoz i izvoz omiljenih mjesta ili odredišta na mobitel.

Možete provjeriti i preuzeti karte iz cijelog svijeta. MAPS.ME je dostupan u 345 zemalja diljem svijeta.

Pomoću ove navigacije možete odabrati rute za vožnju automobilom, biciklizam ili pješačenje u načinu rada bez mreže. Možete tražiti određenu lokaciju i preuzeti karte za offline upotrebu.

MAPS.ME je dostupan na iOS i Android platformama.

Preuzmi MAPS.ME

4. HERE WeGo

HERE WeGo je još jedna jednostavna aplikacija za GPS navigaciju koja podržava karte kada ste bez interneta.

Aplikacija nudi jednostavno sučelje koje se lako koristi. Pomoću njega možete preuzeti offline karte za cijelu zemlju ili karte za određenu lokaciju.

Možete prijeći na offline značajku karte, potražiti zemlju ili određenu lokaciju i kliknuti gumb za preuzimanje kako biste ju preuzeli na vaš mobitel.

Aplikacija vam omogućuje planiranje ruta izvan mreže. Možete postaviti svoju lokaciju, navigirati do odredišta i vratiti se na početnu točku bez internetske veze. Možete odabrati lokacije na karti ureda i dobiti detaljnu navigaciju. Također možete dodirnuti bilo koju lokaciju i dobiti više informacija o njoj.

Trenutačno aplikacija podržava samo izvanmrežne karte za automobilske, pješačke i biciklističke rute. Štoviše, u izvanmrežnom načinu rada karta također prikazuje benzinske crpke, restorane, parkirne garaže i još mnogo toga.

HERE WeGo je dostupan na iOS i Android platformama.

Preuzmi HERE WeGo

5. OsmAnd – Maps i GPS bez interneta

OpenStreetMap (OSM) jedna je od najpopularnijih i najboljih besplatnih GPS navigacija koje možete koristiti bez interneta.

Nudi izvanmrežne karte visoke kvalitete i glasovnu navigaciju od skretanja do skretanja i pruža milijune točaka interesa u offline načinu rada.

Slično drugim aplikacijama, možete preuzeti i spremiti podatke karte na mobitel izvan mreže i koristiti kartu kada ste bez aktivne internetske veze. Možete preuzeti neograničen broj izvanmrežnih karata, a preuzete karte su istaknute u pregledu karte.

Možete planirati rutu do lokacije bez internetske veze. Aplikacija nudi prilagodljive navigacijske profile za različita vozila, uključujući automobile, motocikle, bicikle, javni prijevoz itd.

Također pruža informacije o ruti, kao što su udaljenost, brzina, preostalo vrijeme vožnje, udaljenost do skretanja i više.

OsmAnd – Maps i GPS offline navigacija podržava Android i iOS sustave.

Preuzmi OsmAnd – Maps

Isprobajte offline GPS auto navigacije preko mobitela

Ovo su bile neke od najboljih besplatnih offline GPS navigacija za auto koje podržavaju Android i iPhone, te funkcioniraju i kada ste bez interneta.

Izvanmrežne karte su vrlo korisne, posebno u područjima sa slabom ili nikakvom internetskom vezom.

Popularne aplikacije poput Google Maps nude offline karte koje vam omogućuju pretraživanje i preuzimanje određenog područja na karti.

Aplikacije poput Maps.me i Sygic Maps dizajnirane su za izvanmrežnu upotrebu. Pomoću ovih aplikacija možete izvanmrežno preuzeti cijelu kartu zemlje ili države.

Prednosti izvanmrežnih karata su očite, ali dolaze i s nekim ograničenjima, poput nedostatka ažuriranja u stvarnom vremenu poput prometa, zatvaranja cesta i drugih dinamičkih promjena na lokaciji, prostora za pohranu potrebnog za preuzimanje karte, učestalosti ažuriranja, ograničene navigacijske značajke i više.

Pazite da izvanmrežne karte često ažurirate kako ne biste propustili nijednu važnu promjenu karte.