10 Najboljih Besplatnih Aplikacija za Prepoznavanje Muzike

Sigurno ste nekoliko puta bili u situaciji da vam neka nova super pjesma zapne za uho dok slušate radio u kafe baru, ali taman dok ste pitali par ljudi oko sebe tko je izvođač – voditelj na radiju je već prešao na na drugu stvar…

Kako bi vam se to prestalo događati, u ovom članku ćemo vam pokazati neke besplatne aplikacije pomoću kojih možete prepoznati gotovo sve moguće glazbene izvođače jednostavno preko svog pametnog telefona.

Ove aplikacije uglavnom rade na principu prikupljanja uzoraka preslušane glazbe i uspoređivanja zvučnih uzoraka sa ogromnom mrežnom bazom pjesama na internetu, što ih čini izvrsnim alatom za prepoznavanje željenih pjesama u svega nekoliko sekundi.

ekvilajzer u bojama na aplikaciji za prepoznavanje glazbe

Dakle, u nastavku pogledajte popis od 10 najboljih besplatnih aplikacija za prepoznavanje muzike u 2024. dostupnih za Android i iOS.

Najbolje aplikacije za identifikaciju pjesama

1. Shazam

Shazam aplikacija za prepoznavanje muzike
Shazam

Shazam je jedna od najpopularnijih aplikacija kada je u pitanju prepoznavanje muzike. Aplikacija je dostupna za Android, iOS i Windows uređaje i vrlo dobro funkcionira.

U stvari, čak i Siri koristi Shazam bazu podataka za identificiranje pjesama. Sa Shazamom možete lako prepoznati glazbu oko sebe, pronaći pjesmu, pa čak i stihove kako biste mogli pjevati zajedno.

Ako ne želite koristiti Siri, Google Now ili Cortanu da biste saznali koja se pjesma svira oko vas, Shazam je vjerojatno najbolja aplikacija koju možete koristiti. Nadalje, Shazam čak pamti prepoznate pjesme i može funkcionirati čak i kada niste povezani s mrežom.

Dakle, bez obzira imate li podatkovnu vezu ili ne, nikada se nećete zapitati “koja je to pjesma?”.

Preuzmi besplatno: Android / iOS

2. SoundHound

SoundHound apk za raspoznavanje glazbe
SoundHound

SoundHound je još jedna zaista sjajna aplikacija za prepoznavanje muzike. Jedno od područja gdje je SoundHound mnogo bolji od Shazama je to da čak možete i pjevati melodije da biste pronašli pjesmu.

Aplikacija funkcionira vrlo dobro čak i ako samo pjevate dio pjesme koju želite prepoznati. To je izuzetno korisno kad se ne sjećate tekstova za pjesmu, a to je samo pjesma po kojoj ste zapamtili melodiju. Jednostavno pokrenite SoundHound i pustite melodiju. Radi vrlo dobro i može prepoznati muziku koju tražite gotovo svaki put, što je prilično sjajno.

SoundHound je brz kao i Shazam kada je u pitanju prepoznavanje pjesama i odličan je program za prepoznavanje glazbe.

Preuzmi besplatno: Android / iOS

3. Beatfind

Beatfind app za prepoznavanje pjesama

Beatfind aplikacija je najbolji način prepoznavanja pjesama oko vas, te je vrlo jednostavna i lagana za korištenje. Pomoću Beatfind identifikatora pjesama možete istražiti pjesme albuma, pročitati biografije umjetnika ili otkriti najbolje zapise prepoznatog muzičara.

Beatfind omogućuje reprodukciju pregleda glazbe na identificiranom zapisu i daje vam mogućnost slušanja cijele pjesme na uslugama streaminga Spotify, Deezer i Youtube.

Također, možete pretražiti prepoznati zapis na internetu bez pisanja bilo koje riječi, brzo i jednostavno.

Preuzmi besplatno: Android / iOS

4. Musixmatch

Musixmatch aplikacija koja prepoznaje ime pjesama
Musixmatch

Još jedna aplikacija koju možete koristiti za raspoznavanje glazbe – Musixmatch, je aplikacija pomoću koje možete brzo otkriti izvođače pjesama koje se reproduciraju oko vas.

Ovo nije samo aplikacija za prepoznavanje muzike, već i glazbeni uređaj koji možete koristiti za reprodukciju vlastite glazbe.

Ako želite koristiti ovaj app, možete dodirnuti ikonu izbornika hamburgera, a zatim “prepoznati tekst”. Musixmatch zatim pokušava prepoznati glazbu koja se reproducira i pronaći pjesmu koja odgovara zvučnom otisku. Prepoznavanje pjesme u Musixmatchu pokreće ACRCloud i dobro funkcionira.

Preuzmi besplatno: Android / iOS

5. MusicID

Music ID mobilna aplikacija za prepoznavanje glazbe
MusicID

MusicID je još jedna aplikacija za identifikaciju muzike koju možete koristiti za otkrivanje pjesme koje sviraju oko vas. Nakon što je omogućena opcija “slušaj u startu”, aplikacija funkcionira savršeno u redu. Možete ju jednostavno pokrenuti i ona počinje pokušavati prepoznati pjesme koje se reproduciraju oko vas.

Nakon što aplikacija posluša pjesmu koja se reproducira, pokazuje rezultat i čak sprema pretraživanje u aplikaciji, tako da kasnije možete proći kroz nju. Prepoznate pjesme spremaju se u odjeljak “Profil” aplikacije koji je vidljiv na samoj početnoj stranici.

Dodirnite spremljene pjesme, donosi niz drugih pjesama sličnih onima koje je prepoznala aplikacija, zajedno sa vezom za kupnju pjesme na Amazonu.

Preuzmi besplatno: Android / iOS

6. Music Detector

Music Detector besplatna aplikacija za prepoznavanje muzike
Music Detector

Prepoznajte svaku pjesmu u samo nekoliko sekundi. Svi se susrećemo sa situacijama kada slušamo pjesmu, ali ne znamo pjevača / benda ili imena pjesme.

Music Detector je aplikacija stvorena posebno kako bi vam pomogla što brže prepoznati muziku. Znamo koliko vam je teško usredotočiti se na prepoznavanje glazbe pa vam ova aplikacija može pomoći odmah.

Sve što trebate učiniti je pustiti muziku svom pametnom uređaju, Music Detector će je poslušati i tada će vam dati ime pjesme, ime pjevača i sve ostale informacije koje želite. Ovo je sjajna aplikacija za traženje glazbe samo zato što rijetko prepoznate pjesmu koja se već reproducira sama.

Preuzmi besplatno: Android / iOS

7. Genius

Genius app za traženje i prepoznavanje pjesama
Genius

Genius je još jedna aplikacija za traženje pjesama koju možete koristiti za prepoznavanje muzike koja svira oko vas. Aplikacija se otvara na početnom zaslonu gdje će vam se prikazati popis pjesama koje su najviše identificirane na Geniusu.

Možete dodirnuti bilo koju od ovih pjesama, vidjeti njihove tekstove i reproducirati ih, ako želite. Aplikacija vam također daje mogućnost preuzimanja tekstova ili dijeljenja pjesme s nekim drugim.

U donjem desnom dijelu aplikacije nalazi se i plutajući gumb za prepoznavanje glazbe. Možete ga jednostavno dodirnuti da aplikacija prepoznaje melodiju ili dodirnite ikonu izbornika hamburgera i dodirnite prepoznavanje pjesama da biste utvrdili koja se pjesma reproducira.

Aplikacija dobro funkcionira, ali za razliku od ostalih aplikacija poput Shazam i TrackID, ne sprema pjesme koje ste identificirali sa aplikacijom. Dakle, ako je to značajka koju morate imati, Genius nije za vas.

Preuzmi besplatno: Android / iOS

8. Google Now Playing

Google now play prepoznavanje muzike
Google Now Playing

Google Now Playing je Googleova interna značajka prepoznavanja glazbe. Omogućuje vam prepoznavanje pjesama na Googleu.

Kao i druge aplikacije, Google Now Playing ne prikazuje nijednu ljestvicu najpopularnijih pjesama ili izvođača.

To je jednostavna značajka koja se koristi samo za prepoznavanje pjesama. Međutim, učinkovit je i većinu vremena daje točne rezultate. Nakon što se pjesma identificira, Google će dati rezultate gdje je možete reproducirati na YouTubeu, potražiti tekst itd.

Najbolja stvar kod Google Now Playing je da ne morate preuzimati nikakvu aplikaciju. Unaprijed instalirana Google aplikacija na vašem telefonu učinit će sve umjesto vas.

9. Siri

siri
Siri

Ako ste korisnik iPhonea, možete koristiti Siri za prepoznavanje pjesama. Uz ostale nevjerojatne stvari, Siri također može prepoznati pjesme i glazbu.

Kada čujete dobru pjesmu, sve što trebate učiniti je pokrenuti Siri i pitati “koja pjesma trenutno svira?” i neka Siri učini ostalo. Možete dodirnuti pjesmu u rezultatima da biste je vidjeli i na Apple Musicu.

Korištenje Siri možda je najbolji i najlakši način za prepoznavanje pjesama na iPhoneu. Uklanja potrebu za preuzimanjem bilo koje aplikacije treće strane na vaš telefon.

Također, besplatan je za korištenje.

Preuzmi besplatno: Siri

10. Alexa

Alexa glasovni asistent za prepoznavanje pjesama.
Alexa

Alexa je još jedan glasovni asistent kojeg možete koristiti za prepoznavanje pjesama.

Prema korisnicima, bolji je od Siri kada je u pitanju prepoznavanje pjesama. Ali problem je što može identificirati samo glazbu koja se reproducira na Amazon Music.

Međutim, ako ste lojalni korisnik Amazona i imate niz Amazonovih uređaja poput Echoa, Alexa će vam biti korisna.

Da biste Alexi omogućili prepoznavanje pjesama, prvo morate omogućiti značajku ID pjesme. To možete učiniti tako da kažete: “Alexa, uključi ID pjesme.” Nakon toga možete zamoliti Alexu da identificira pjesme koje želite.

Preuzmi besplatno: Alexa

Koristite ove metode za prepoznavanje muzike

Možete koristiti bilo koju od ovih sedam aplikacija za prepoznavanje muzike navedenih u ovom članku.

Čak i ako vam jednostavno zaglavi neka melodija u glavi, neke od spomenutih aplikacija mogu prepoznati pjesme čak i ako samo otpjevate melodiju.