9 Najboljih Online Platformi za Trgovanje Dionicama

Zanima vas ulaganje u market, ali ne znate odakle početi?

Internet platforme za trgovanje dionicama olakšavaju učenje i investiranje u udobnost vlastitog doma više nego ikad prije.

Međutim, trebali bi znati da trgovanje dionicama znači da postoji mogućnost da na kraju dana završite sa miješanim emocijama.

Vjerojatno ćete biti vrlo uzbuđeni gledajući kako vaš novac raste, preplavljeni brojem dostupnih opcija dionica, ali isto tako i frustrirani ako imate problema sa vašom prvom investicijom.

Pored toga, ne želite se osjećati kao da vam vaša online trading platforma uzima previše novca. Provizije, troškovi održavanja računa i druge skrivene naknade mogu se brzo umnožiti i utjecati na smanjenje vaše zarade.

Osoba prati tržište dionicama na mobitelu

Kao i svaki novi trgovac, možda se već osjećate prilično neodlučno da započnete sa ulaganjem, ili možda niste sigurni kojem posredniku vjerovati i koje dionice vrijede ponuđene cijene.

Srećom, ispod navedene brokerske kuće prepoznale su taj strah i stvorile potpuno besplatne platforme kako bi privukle i pomogle novim trgovcima uštedjeti više novca za početak uspješnog trgovanja.

Dakle, u nastavku pogledajte naš popis najboljih platformi za trgovanje dionicama online za početnike ili iskusne trgovce. Odaberite jednu za sebe i krenite stvarati pasivni prihod već danas.

Najbolje platforme za trgovanje dionicama preko interneta

1. TD Ameritrade

TD Ameritrade platforma za internetsko posredovanje dionicama

TD Ameritrade jedan je od najvećih diskontnih brokera koji nudi online platformu za trgovanje financijskom imovinom, uključujući obične dionice, povlaštene dionice, opcije, kriptovalute ili uzajamne fondove.

TD Ameritrade je najbolji svestrani izbor za početnike jer pruža najbolju kombinaciju jednostavnosti upotrebe, obrazovnog sadržaja i alata za istraživanje koji novi investitori trebaju da bi uspjeli. Još bolje, trgovanje dionicama je besplatno.

S obzirom na mnoštvo izvještaja o istraživanju i napredne alate za trgovanje kojima se TD Ameritrade može pohvaliti, sasvim je očito da se lijepo uklapa u shemu naprednih trgovaca.

Istražite TD Ameritrade, najbolju platformu za trgovanje dionicama preko interneta, dugoročno ulaganje i planiranje umirovljenja.

2. Fidelity

Fidelity platforma za online trgovanje za početnike

Fidelity je naša druga preporuka za početnike. Ova online platforma za trgovanje nudi investitorima savršen spoj jednostavnosti upotrebe, izvrsnih istraživačkih alata, kao i sjajan obrazovni centar.

Također, tu je i njihova izvrsna mobilna aplikacija za svakodnevne investitore. Mobilna aplikacija Fidelity odličan je izbor za investitore jer je jednostavna za upotrebu, prepuna istraživanja tržišta i uključuje širok spektar alata za trgovanje.

Fidelity Investments ima snažnu reputaciju svojih uzajamnih fondova i nudi provizije za trgovanje dionicama od 0 USD, mnoštvo ponuda za istraživanje i platformu jednostavnu za upotrebu koja se također može prilagoditi naprednijim trgovcima.

3. Firstrade

Firstrade broker za male investitore

Firstrade je savršena platforma za trgovanje dionicama za male investitore koji se sami usmjeravaju i traže konkurentne cijene izvan robo-savjetnika. Bez minimalnog depozita početnog računa i besplatno trgovanje na gotovo svim ponudama, Firstrade se ističe među ostalima.

Firstrade klijentima nudi proviziju od 0 USD za online trgovanje bez skrivenih naknada. Iskoristite ovu ponudu sa bilo kojeg mjesta pomoću Firstradeove opsežne i dobro prihvaćene trgovačke platforme i mobilne aplikacije koja omogućuje trgovanje u produženom radnom vremenu.

Platforma Firstrade također sadrži istraživanja i izvješća sa magazina za trgovce poput Benzinge i Briefing.com kako bi vas obavještavali kako biste najbolje trgovali za svoje financijske ciljeve.

4. TradeStation

Tradestation brokerska platforma za napredne trgovce

TradeStation je za napredne trgovce kojima je potrebna sveobuhvatna platforma. Posredništvo nudi impresivan raspon imovine koja se može investirati. Česti i profesionalni trgovci cijene njegov širok raspon alata za analizu. Aplikacija TradeStation također je jednako učinkovita i nudi pune mogućnosti platforme.

TradeStation nudi dvije različite vrste računa: osnovni TS GO račun za nove trgovce i detaljniji TS Select za napredne trgovce kojima trebaju opsežni alati i mogućnosti istraživanja.

Ne postoji minimalno stanje na računu potrebno za otvaranje TS GO računa. Za račune TS Select potreban je minimalni depozit od 2.000 USD.

Ako ste početnik u trgovanju, svidjet će vam se TradeStationov alat za simulirano trgovanje. Omogućuje vam vježbanje unošenja naloga za kupnju i prodaju pomoću TradeStation-ovog paketa alata za grafikone i analizu i korištenje vaše strategije trgovanja bez riskiranja vlastitog novca.

5. E*Trade

E*TRADE aplikacija i platforma za trgovanje dionicama

Ako ste čest trgovac kojem trebaju i mobilne i mrežne platforme, E * TRADE je dobar izbor.

Početnim investitorima svidjet će se modernizirana platforma za trgovanje E * TRADE, mnoge mogućnosti trgovanja bez provizije i širok izbor uzajamnih fondova bez provizije, koji čine diverzifikaciju jeftinijom i jednostavnijom.

Otvorite besplatni račun i za samo nekoliko minuta imat ćete mogućnost trgovanja dionicama, opcijama, uzajamnim fondovima, ETF-ovima i obveznicama.

6. Moomoo

Moomoo besplatna brokerska kuća za ulaganje i trgovanje vrijednostima

Moomoo-ovi detaljni, prilagodljivi alati za trgovanje dionicama čine ovu moćnu platformu prvim kandidatom za najbrže trgovanje. Moomoovi trgovinski kanali i mogućnosti obrade narudžbi odgovaraju svim razinama investitora sa njegovom intuitivnom i moćnom online platformom za ulaganje.

Dobivate besplatan pristup tržišnim podacima koji prikazuju ponude i zahtjeve u stvarnom vremenu. Možete odrediti ulazne ili izlazne točke koje osiguravaju likvidnost potrebnu za završetak vaših poslova.

Moomooov prilagođeni zaslon omogućuje provjeru zaliha kako biste mogli dobiti ono što vam treba – odmah, onako kako želite! Također, Moomoo ne naplaćuje proviziju za američke dionice, ADR-ove, ETF-ove i opcije.

7. Interactive Brokers LLC

Interactive Brokers online platforma za napredne i aktivne trgovce

Interactive Brokers vrhunska je brokerska platforma za napredne i aktivne trgovce opcijama. Zapravo nudi više vrsta računa, uključujući one za profesionalne i stalne trgovce.

Iako nisu besplatni, korisnici plaćaju samo 1 USD najviše po trgovini dionicama i 0,70 USD po ugovoru o opcijama. Te su provizije u prosjeku za oko 4 USD niže od većine konkurenata, što je čini jednom od najjeftinijih online platformi na tržištu.

Većina investitora i trgovaca možda se želi prijaviti za IBKR Lite račun, koji uključuje besplatne dionice, ETF trgovanje i bez osnovne naknade za trgovanje opcijama. IBKR Lite ima fiksne cijene opcija. Ako ste trgovac velikom količinom, možda ćete htjeti nadograditi na IBKR Pro. Pro nivo pruža vam pristup fiksnim ili stupnjevitim opcijama cijena i duljem radnom vremenu.

Ako ste aktivni trgovac i tražite pojedinačne poslove, Interactive Brokers najbliže je besplatnom trgovanju na profesionalnoj razini.

8. Charles Schwab

Charles Schwab najbolja bespltana platforma za internet brokere

Ako želite besplatno ulagati u ETF-ove, Charles Schwab ima na raspolaganju jedan od najopsežnijih izbora.

Schwab nudi 200 ETF-ova bez provizije. Korisnici mogu stvoriti sveobuhvatnu i raznoliku zbirku sredstava bez plaćanja naknada koje dolaze uz kupnju pojedinačnih dionica. Charles Schwab također nudi preko 4.000 uzajamnih fondova bez provizije, što je ravnopravno s konkurencijom.

Iako se računi kod Charlesa Schwaba obično isporučuju s minimalnim iznosom od 1000 USD, brokerska kuća često provodi akcije koje nude odricanje od tog minimuma ako se prijavite za automatsko ulaganje od 100 USD mjesečno.

Iako je kupnja ETF-ova i uzajamnih fondova besplatna, važno je napomenuti da trgovci podliježu proviziji od 5 USD prilikom kupnje ili prodaje pojedinačnih dionica i opcija.

9. Robinhood

Robinhood aplikacija za besplatno trgovanje dionicama

Zlatni standard besplatnog trgovanja dionicama, Robinhood je jedinstvena aplikacija koja korisnicima omogućuje kupnju širokog spektra fondova i dionica kojima se trguje na burzi.

Aplikacija za mobilno trgovanje također je predstavila kriptovalute sa svojim zadnjim ažuriranjem iz 2019. godine.

Platforma naplaćuje 0 USD provizije i nema naknade za održavanje računa ili neaktivnosti zbog kojih ćete morati brinuti.

Ako tražite istraživanje i alate, Robinhood nudi informacije o tvrtki, grafikone i druge alate. Posrednik unatoč tome nudi točno ono što obećava – istinski besplatan obrt i više od 5000 dionica koje možete izabrati.

Karakteristike uspješnog online trgovca

Iako svaki trgovac ima svoj vlastiti skup financijskih i osobnih ciljeva, najuspješniji trgovci dionicama ulaze na tržište sa sljedeće 3 karakteristike:

  1. Predanost obrazovanju. Najuspješniji trgovci nikada ne kupuju dionice na temelju “osjećaja”. Oni istražuju, promatraju povijest tvrtke i njezino vodstvo te odabire temelje na čvrstim podacima i perspektivama stručnjaka iz industrije. Također su u toku s političkim događanjima u zemlji i inozemstvu te uzimaju u obzir utjecaj novih zakona i propisa na tržište.
  2. Upotreba pravih alata. Najbolji trgovci dionicama koriste prave alate koji im stoje na raspolaganju.
  3. Realna perspektiva. Postoji puno tečajeva za trgovanje dionicama koji trgovce podučavaju tajnama koje profesionalci u industriji “skrivaju” od šire javnosti i skočnih prozora na web stranicama koji kažu da će sljedeći kupiti Amazon ili Bitcoin.

Najbolji trgovci znaju da su to u najboljem slučaju pretjerane tvrdnje, a u najgorem slučaju otvorene prevare. Prije nego što započnete trgovanje, provjerite svoje ciljeve zarade i uvjerite se da su oni realni – priče o milijunašima preko noći su rijetke.

Kako odabrati brokersku platformu za posredovanje?

Iako većina platformi za trgovanje dionicama naplaćuje naknade za održavanje računa i provizije, pronaći ćete brojne brokere koji će vam omogućiti da trgujete besplatno.

Neke karakteristike koje dijele sve pouzdane platforme za slobodno trgovanje uključuju:

  • Intuitivno trgovačko mjesto. Brokerska tvrtka nije jako korisna ako ne možete razumjeti kako započeti. Pogledajte nekoliko YouTube vodiča ili pregleda web stranica kako biste stekli osjećaj za platformu prije nego što počnete. Ako platforma nije intuitivna, provjerite mogućnosti usluge brokerskih usluga. Odzivni tim stručnjaka za korisničke usluge možda će vam moći pomoći da shvatite kako upravljati složenijom platformom.
  • Jasno i lako razumljivo slobodno trgovanje. Iako će vam neke platforme omogućiti besplatnu neograničenu trgovinu, neke mogu dopustiti trgovanje bez provizije u ograničenom roku nakon otvaranja računa. Kada se prijavite za račun na platformi za besplatno trgovanje, obavezno pročitajte uvjete pružanja usluge da biste razumjeli koliko besplatnih trgovanja imate sa svojim računom. Brokerske kuće koje pokušavaju sakriti ove podatke mogu “podvaliti” njihov novac korisnicima da misle da je trgovina neograničena na neodređeno vrijeme, da bi ih kasnije prikrile visokim naknadama skrivajući klauzulu u sitnom tisku.
  • Realne tvrdnje. Platforme za trgovanje koje iznose nerealna potraživanja (poput obećanja prinosa u dolaru ili tvrdnje da imaju “tajne” koje drugi brokeri skrivaju) više nego vjerojatno samo pokušavaju uzeti vaš novac uz skrivenu naknadu ili proviziju. Zapamtite, ako zvuči predobro da bi bilo istina, vjerojatno i nije.

Krenite sa internet trgovanjem dionica već danas

Započnite sa našim popisom vrhunskih brokerskih platformi da biste pronašli uslugu koja vam odgovara. Solidno posredovanje također vam može pomoći biti u toku s tržištem i pametno donositi odluke o kupnji i prodaji.

Teško je pronaći cjelovitu platformu za besplatno trgovanje. Međutim, bilo koja platforma online brokera koju vrijedi koristiti ponudit će vam besplatno razdoblje za isprobavanje proizvoda i korištenje njegove obrazovne ponude.

Namočite noge i isprobajte nekoliko mogućnosti kako bi krenuli sa stvaranjem zarade online već od danas.