7 Najboljih Stranica za Test i Mjerenje Brzine Interneta

Brzina kućnog interneta nužnost je modernog života, te igra veliku ulogu u vašem iskustvu pregledavanja weba, bez obzira koristite li mrežu za svoje osobne ili za poslovne potrebe.

Ne postoji ništa više frustrirajuće od stranica kojima treba vječnost da se učitaju kada gledate svoj omiljeni film ili glazbeni video.

Da ne spominjemo online posao od kuće – ne možete si priuštiti spori Internet ako želite imati maksimalnu produktivnost na kraju dana.

Zbog toga je vrlo važno odabrati pružatelja usluga koji je pouzdan u brzinama prijema i veze.

Odabir stabilnog internet plana možda je jedan od najvažnijih poteza koje ćete napraviti za svoje kućanstvo, pa bi trebali osigurati da imate barem normalnu brzinu interneta.

Sat za mjerenje brzine koji ilustrira mjerenje brzine interneta

U slučaju da koristite već postojeću mrežnu uslugu i uočili ste da vam veza često stvara latenciju dok surfate, mjerač brzine interneta može vam pomoći da provjerite jeste li iznad ili ispod trake kada je konekcija u pitanju.

U nastavku saznajte sve informacije o tome kako izmjeriti brzinu interneta, te koje su najbolje web stranice za testiranje brzine interneta koje biste trebali koristiti.

Kako napraviti provjeru brzine interneta

Brzinomjer interneta biste trebali testirati u uobičajenim radnim uvjetima.

Pod tim se podrazumijeva da, prilikom mjerenja ne biste trebali odstupati od radnih normi ili aktivnosti (na primjer, skidanja muzike u susjednoj sobi), osim ako ne eksperimentirate kako biste provjerili pruža li nova postavka bržu vezu.

 • Izvršite nekoliko testova: Pojedinačni test ne bi trebao potrajati, pa vam preporučujemo da izvršite nekoliko testova kako biste osigurali točnost.
 • Provjeravajte tijekom dana: Vaš trenutni davatelj internetskih usluga možda sada sjajno funkcionira, ali vrlo dobro može usporiti vašu vezu tijekom večernjih sati dana. Testirajte tijekom dana nekoliko puta i provjerite kako se slažu rezultati.

Što treba potražiti na stranici za test brzine interneta

 1. Jednostavnost upotrebe: Ne želite potrošiti petnaest minuta učeći kako izmjeriti brzinu interneta.
 2. Preciznost: Ako web mjesto nije precizno, nema smisla ga koristiti.
 3. Maksimalni uvjeti stvarnog testiranja: Što bolje web lokacija može precizno simulirati uobičajene situacije (poput sportskog streaminga ili preuzimanja filma), to je korisnija. Testiranje pod optimiziranim uvjetima može biti korisno za neke ljude, ali većina korisnika poželjet će web mjesto koje stvarne i točne rezultate.
 4. Jednostavan dizajn: Komplicirani dizajn s bilo kojim dodatnim alatima ili oglasima koji se prikazuju u pozadini može utjecati na vaše rezultate, posebno ako je veza spora. Želite raditi sa web stranicom koja je jednostavna i usmjerena.
 5. Širok raspon poslužitelja: Ako web mjesto ima poslužitelje samo u jednoj regiji, rezultati će biti iskrivljeni po regijama. Odaberite brzinomjer koje ima poslužitelje širom zemlje kako bi vam pružilo točno očitanje.
 6. Sloboda od pristranosti: To ne znači da tvrtka ne može stvoriti test (netko ih mora napraviti), ali smetnje su prirodno neprihvatljive za bilo koji test i kao takvi željeli smo biti sigurni da bilo koji naš odabir nema uočljivih pristranosti.

Najbolje online stranice za mjerenje brzine interneta

1. SpeedTest.Net

Speedtest stranica za testiranje internet brzine
Speedtest by Ookla

SpeedTest.Net (u vlasništvu Ookle), jedan od najpopularnijih i najstarijih, i dalje je fantastična opcija za testiranje brzine interneta, bez obzira na kojoj se platformi nalazite.

Usluga ima masivan popis poslužitelja sa sjedištem u cijelom svijetu, što vam omogućuje izvođenje preciznijih testova bez obzira na udaljenost koju tražite. Također će vam preporučiti najbliže kad se prebacite, čineći korisničko iskustvo malo lakšim.

Ono što je posebno kod SpeedTest internet brzinomjera jest sposobnost korisnika da vode evidencije i prethodne podatke za usporedbu. Kao i da koriste bazu podataka kako bi saznali više o statistikama veza iz cijelog svijeta.

To ga čini izvrsnom opcijom za profesionalce ili jednostavno znatiželjne kućne korisnike koji žele primijetiti trendove i obrasce u svojoj internet vezi. Rezultati su također lako podijeljivi, ako je to važan faktor za vas.

2. Xfinity Speed Test

Xfinity online test brzine interneta
Xfinity Speed Test

Činjenica je da se o Xfinity Speed ​​Testu nema što puno za reći.

Nema ometanja i nema skočnih prozora ili nepotrebnih informacija koji zasipaju zaslon. Dizajn je elegantan i lak za čitanje, s modernom grafikom u mobilnoj i stolnoj verziji programa. Dobit ćete najbržu brzinu preuzimanja, a zatim najbržu brzinu prijenosa i to je to.

Očitavanja su točna i dosljedna. Postoji i nekoliko dodatnih značajki, poput mogućnosti promjene lokacije domaćina i slično. Po potrebi možete i promijeniti protokol. Pruža nekoliko savjeta ako trebate pomoć u postizanju točnih rezultata.

Xfinity Speed ​​Test izvrstan je alat želite li promijeniti vezu ili želite optimizirati onu koju već imate. Nedostaje način memoriranje testova, ali za prosječnog korisnika ovo je jedan od najboljih izbora.

3. SpeedOf.Me

SpeedOf.Me web aplikacija za provjeru internet brzine
SpeedOf.Me

Na prvi pogled SpeedOf.Me ne izgleda kao druge stranice za testiranje brzine mreže, a to može biti dobro.

Test se s vremenom prikazuje na grafikonu, omogućujući vam da vidite ne samo ukupne brzine, već i dosljednost veze, što ga čini izvrsnim izborom za online igre.

Ova platforma za mjerenje brzine interneta radit će na većini uređaja bez potrebe za aplikacijom što ga čini izvrsnim za brzu provjeru korištenjem HTML5 za provođenje testa.

SpeedOf.Me ne pruža mnogo istaknutih poslužitelja u usporedbi sa nekim drugim stranicama, što bi bilo izvrsno s obzirom na način kako prikazuje informacije.

No bez obzira na to, mnogim će korisnicima ovo biti odabrani internet brzinomjer.

4. SpeedSmart

SpeedSmart web aplikacija za mjerenje brzine interneta
Speedsmart

SpeedSmart web aplikacija za mjerenje brzine interneta temeljena na HTML5-u, jednostavna je za upotrebu i univerzalno dostupna opcija koja pruža točne rezultate. Također će vam pružiti ping informacije, što je izvrsno za one koji imaju vezu s malim zakašnjenjem, poput korisnika video chata ili gamera.

Kao i nekolicina ostalih mjerača na ovom popisu, ovaj vam omogućuje stvaranje računa i provjeru prethodnih testova na svim uređajima. To vam omogućuje laku provjeru internet brzine ne samo jednog uređaja već i cijele mreže u kući ili uredu.

Speedsmart je izvrsno sveobuhvatno web mjesto za test brzine interneta za prosječnog korisnika koji možda želi informacije o pingu povrh brzina prijenosa i preuzimanja.

5. Internet Health Test

Internet Health Test besplatni internet brzinomjer
Internet Health Test

Internet Health Test mnogo je sveobuhvatniji brzinomjer od većine, ako ne i svih ostalih izbora na ovom popisu. Za sve koji traže što više informacija prikupljenih iz cjelovitog i višestupanjskog postupka testiranja, Internet Health Test je mjesto na koje želite ići.

Učinkovito će pokretati vašu vezu kroz zapreke poslužitelja, situacija i lokacija tako da ćete dobiti skup podataka koji je mnogo bliži stvarnom rezultatu od nekih drugih web mjesta koja se testiraju u idealnim okolnostima.

Potrajat će malo dok se uspoređuju s testovima od najmanje minute koje druge web stranice koriste, ali istodobno dobivate šest testova.

Također je jednostavnog dizajna, nudi vrlo malo dodatnih značajki i nema previše postavki koje možete promijeniti.

Najbolje djeluje kada je uparen sa drugom uslugom radi usporedbe i u slučaju da su vam potrebne neke od tih značajki.

Međutim, omogućuje vam objavljivanje rezultata na društvenim mrežama ili slanje e-pošte sebi (ili nekome drugome) za buduću evidenciju. Ovo bi moglo dobro doći IT stručnjacima.

6. TestMy.net

TestMy.net web platforma za testiranje brzine interneta
Testmy.net

Testmy.net jedna je od najopsežnijih web stranica za testiranje brzine interneta, a svoje su procese fino prilagodili do savršenstva. Neovisan je i pouzdani davatelj usluga koji radi na HTML5 i radi točno ono za što je stvoren, bez nepotrebnog ometanja.

Za ljude koji traže usporedbu, pruža statistiku vaše brzine u usporedbi s prosjecima vašeg davatelja internetskih usluga, grada i drugih. To će vam točno reći gdje stojite i za to vam neće trebati uložiti dodatni napor.

Također možete stvoriti račun za spremanje zapisa i provjeriti rade li prilagodbe ili dali je doba dana važno za vašu vezu.

7. Fast.com

Fast.com aplikacija i mjerač brzine interneta
Fast.com

Netflixov Fast.com je povezan s onim za što očekujemo da ga koristi mnogo ljudi. Netflix troši 15 posto svjetske propusnosti, pa imaju dobar razlog pružiti ljudima aplikaciju za testiranje brzine.

Kad koristite Fast.com, ne treba vam ni dugme za pokretanje. Dobivate uglavnom bijeli zaslon i neke rezultate u stvarnom vremenu prije nego što se smiri na konačnoj procjeni vaše internet brzine.

Ipak, nemojte dopustiti da vas prvi dojam zavara. Još uvijek ima mnoštvo opcija, poput mogućnosti odabira nekoliko paralelnih veza i uvijek prikazivanja svih relevantnih mjernih podataka ako vas smeta početni dizajn pokretanja.

Ne bismo ga nužno preporučili za cjelokupni test brzine, ali za Netflix? To je upravo ono što tražite.

Dodatne napomene za mjerenje brzine mreže

Ovaj popis nikako nije iscrpan. Postoje deseci drugih web stranica koje možete koristiti za provjeru brzine interneta, a većina će ih funkcionirati sasvim u redu.

Ipak, nakon testiranja otkrili smo da su gore navedeni odabiri postigli pravu ravnotežu u smislu jednostavnosti upotrebe, preiznosti, jasnoće dizajna i slobode od pristranosti.

Također bismo napomenuli da naš najbolji izbor možda nije najbolji za vaše potrebe. Možda vam je potrebno izuzetno rigorozno testiranje sa više detalja iz profesionalnih IT razloga. Razmotrite svoje potrebe i krenite od tamo.

Što može uzrokovati sporu Internet brzinu?

Jednom kada testirate internet vezu, možda ćete otkriti da ne postižete željenu brzinu. Nakon dvostruke provjere i ponovnog pokretanja testova, morat ćete istražiti dalje.

Krivac bi mogao biti jedan ili više sljedećih razloga:

 • Previše korištenja mreže odjednom.
 • Prekid u području uzrokovan održavanjem ili lošim vremenskim uvjetima.
 • Modem ili kabel ne rade ispravno ili se pregrijavaju.
 • Vaš WiFi signal djelomično je blokiran.
 • Vaš davatelj internetskih usluga ograničava vašu vezu.
 • Vaše je računalo možda zaraženo zlonamjernim softverom ili virusima.

Što učiniti kod spore brzine Interneta?

To u potpunosti ovisi o izvoru problema. Ponekad je odgovor novi hardver, a ponekad trebate samo promijeniti mjesto modema.

Moglo bi vam pomoći i čišćenje vašeg sustava. Ako su krivi ISP-ovi, morat ćete ih kontaktirati. Ako vas ovo nikamo ne vodi, morat ćete promijeniti dobavljača, što nažalost može biti zamorno bez pravih resursa.

Zaključak za online mjerenje brzine Internet veze

Nadamo se da će vam gore navedene stranice za mjerenje brzine interneta pomoći da otkrijete problem koji tražite, bez obzira što je to.

Očekujemo da ćemo ovaj popis ažurirati u budućnosti, pa ćemo uvijek biti oprezni ako se pojavi bolja opcija ili neko od gore navedenih mjesta više ne bude u funkciji.

Nadamo se da će vam gore navedeni podaci pružiti sve potrebne informacije.