4 Najboljeg Zelenog Povrća za Detoksikaciju Organizma

Kada ste zadnji puta jeli neko zeleno lisnato povrće? Možda već i znate da je zeleno povrće vrlo dobro za vaše zdravlje, ali ne znate i zašto?

Određeno zeleno povrće ima najveću koncentraciju lako probavljivih hranjivih tvari, spojeva za spaljivanje masnoća, vitamina i minerala kako bi zaštitilo ili liječilo vaše tijelo.

Ako ste u procesu detoksikacije, zeleno povrće je od vitalne važnosti u pomoći da povećate vaše detox rezultate

Određene zeleno povrće obiluje klorofilom – pigmentom koji daje biljkama njihovu zelenu boju.

Molekularna struktura klorofila je vrlo slična onoj u ljudskoj krvi kada se konzumira jer povećava proizvodnju hemoglobina u krvi. Što je više hemoglobina u krvi to je više je stanica obogaćenih kisikom.

4 najbolje zelene namirnice za detoksikacijsku dijetu

1. Mlada pšenica

Mlada pšenica koristi tijelu pružajući svaku aminokiselinu, vitamine i minerale neophodnu za prehranu ljudi. Još uvijek niste uvjereni? Mlada pšenica je super alkalizirajuća te je odlična za zdravlje krvi.

Ona potiče stimuliranje metabolizma koji pomaže u probavi i potiče gubitak težine zbog visokog sadržaja enzima i učinka čišćenja. Pretvorite mladu pšenicu u sok ili ju dodajte u salate ili zelene smoothije.

zeleno lisnato povrće za detoksikaciju

2. Ječam trava

Brzo, što sadrži 11 puta više kalcija nego kravlje mlijeko, 5 puta više željeza nego špinat i 7 puta više vitamina C i bio-flavonoida nego sok od naranče? Ječam trava svakako!

Ječam trava također sadrži visoke količine vitamina B12, vitamin koji je jako važan u vegetarijanskoj prehrani. Sok od ječmene trave posjeduje anti-virusne aktivnosti i neutralizira teške metale u krvi poput žive.

3. Divlje plavo-zelene alge

Divlja plavo-zelena alga je fito-plankton, a sadrži gotovo svaki nutrijent. Sastoji se od 60% proteina i više potpunih aminokiselina od govedine ili soje. Sadrži vitamine iz skupine B i klorofil.

Divlje plavo-zelene alge su jedan od najboljih prehrambenih izvora beta karotena. Osim toga, ona pomaže u poboljšavanju funkcije mozga i pamćenju, jača imunološki sustav, u borbi s virusima, prehladom i gripom. 

Uglavnom, trebate alge u svom životu.

=> VIŠE O ZDRAVOJ PREHRANI

4. Spirulina

Dodajte spirulinu u svoje obroke, molim. Spirulina potiče prirodni proces čišćenja, što znači da ćete se osjećati snažniji, sretniji, i imat ćete imati više energije. Što više možete tražiti?

Spirulina također ubrzava metabolizam, jača vaše tijelo prirodnim obrambenim mehanizmom, te pomaže tijelu da se oporavi brže nakon napora. 

Spirulina također može pomoći u snižavanju razine šećera u krvi i žudnji za hranom koja je ključna za dijabetičare, a može se koristiti kako bi se pomoglo kod mršavljenja i kao dodatak u hrani.