9 Najboljih Besplatnih Alata za Izradu Web Stranica u 2024.

Ne znate ništa o kodiranju i programiranju a želite izraditi web stranicu ili blog? U ovom članku pogledajte 9 najboljih besplatnih alata za izradu web stranica.

Alat za izradu web stranica (website builder) mrežni je alat koji pojedincima ili tvrtkama omogućuje izradu web stranica bez potrebe za ručnim pisanjem koda.

Ove platforme nude niz predložaka, sučelja za povlačenje i ispuštanje i mogućnosti prilagodbe za brzo i jednostavno stvaranje web stranice.

U ovom ćemo se vodiču kretati kroz najbolje besplatne programe za izradu web stranica, pokazati vam koje značajke imaju, koliko su fleksibilni i za koje potrebe su prikladni.

Bilo da ste poduzetnik, kreativni profesionalac ili ambiciozni bloger, ovaj će vam članak biti koristan. Započnimo.

Evo našeg popisa:

  1. Wix
  2. Dorik
  3. Site123
  4. WordPress
  5. GoDaddy
  6. Weebly
  7. Webflow
  8. PageCloud
  9. Webador
Osona na kompjuteru radi sa alatima za izradu web stranice
Alati za izradu web stranice

9 najboljih besplatnih alata za izradu web stranica

Sastavili smo popis od 9 najboljih alata za izradu web stranica koji nude svoje usluge besplatno i imaju neke od najboljih značajki koje će vam pomoći da započnete s izradom web stranice.

1. Wix

Wix je okarakteriziran kao svestran alat za izradu web stranica koji je namijenjen i početnicima i iskusnim korisnicima.

Wix je poznat po svom intuitivnom sučelju za povlačenje i ispuštanje i nudi širok raspon predložaka koje možete jednostavno prilagoditi za izradu vizualno privlačnih web stranica, čak i bez znanja kodiranja.

Platforma ima veliko tržište aplikacija koje korisnicima omogućuje besprijekornu integraciju dodatnih značajki i funkcija.

Wix je poznat po svom intuitivnom drag-and-drop korisničkom sučelju, koje je dostupno čak i početnicima bez znanja kodiranja.

Wix nudi širok raspon predložaka i elemenata dizajna za prilagodbu vaše web stranice.

=> Posjeti Wix

2. Dorik

Dorik je odličan alat za izradu web stranica koji se ističe svojim intuitivnim sučeljem za povlačenje i ispuštanje, što početnicima i iskusnim korisnicima čini izuzetno lakim stvaranje vizualno privlačnih web stranica bez potrebe za znanjem kodiranja.

Minimalistički dizajn i čisto sučelje pojednostavljuju proces izrade web stranica i omogućuju korisnicima izradu responzivnih i modernih web stranica u tren oka.

Sučelje je poznato po jednostavnosti korištenja, što ga čini prikladnim za početnike ili one bez tehničkog znanja o web dizajnu.

Platforma pruža brze i učinkovite alate za izradu web stranica, omogućujući korisnicima izradu web stranica u relativno kratkom vremenskom roku.

=> Posjetite Dorik

3. Site123

Site123 je besplatan alat za izradu web stranica namijenjen svima koji traže jednostavnu i intuitivnu platformu za stvaranje prisutnosti na webu.

Njegova jednostavnost korištenja čini ga održivom opcijom za početnike i vlasnike malih tvrtki kojima nedostaje tehničko znanje.

Uz razne predloške i mogućnosti prilagodbe, korisnici mogu brzo izraditi web stranicu profesionalnog izgleda bez potrebe za znanjem kodiranja. Povuci i ispusti sučelje platforme pojednostavljuje proces i omogućuje brze promjene dizajna.

Site123 nudi vrlo intuitivno i jednostavno sučelje koje je dostupno čak i početnicima bez znanja kodiranja.

Platforma omogućuje korisnicima brzo postavljanje web stranice, zahvaljujući jednostavnom dizajnu i unaprijed izrađenim predlošcima.

=> Posjeti Site123

4. WordPress

WordPress stoji kao kamen temeljac u području besplatne izgradnje web stranica, nudeći impresivan spoj fleksibilnosti, snage i jednostavnosti upotrebe.

Kao sustav za upravljanje sadržajem otvorenog koda (CMS), WordPress omogućuje korisnicima stvaranje raznolikog raspona web stranica, od jednostavnih blogova do složenih platformi za e-trgovinu, a sve bez potrebe za opsežnim znanjem kodiranja.

WordPress nudi intuitivno sučelje, što ga čini dostupnim početnicima s minimalnim tehničkim znanjem.

Obilje tema i dodataka omogućuje široku prilagodbu i funkcionalnost, zadovoljavajući različite potrebe web stranica.

WordPress je dizajniran imajući na umu SEO, omogućavajući bolju vidljivost i rangiranje na tražilicama.

=> Posjeti WordPress website builder

5. GoDaddy

GoDaddyjev alat za izradu web stranica svestrana je i korisniku prilagođena platforma koja služi i početnicima i onima koji traže brz i jednostavan način za stvaranje online prisutnosti.

Sa svojim intuitivnim sučeljem za povlačenje i ispuštanje, GoDaddy nudi niz predložaka i mogućnosti prilagodbe koje vam omogućuju stvaranje web stranica profesionalnog izgleda čak i bez opsežnog tehničkog znanja.

Robusne značajke platforme također uključuju mogućnosti e-trgovine koje tvrtkama omogućuju neometano postavljanje internetskih trgovina.

GoDaddyjev alat za izradu web stranica nudi jednostavno sučelje koje se lako koristi, tako da ga početnici mogu koristiti bez tehničkog znanja.

Platforma nudi dobar izbor unaprijed dizajniranih predložaka koji pokrivaju različite industrije i vrste web stranica, omogućujući korisnicima da započnu svoj proces dizajniranja.

=> Posjeti GoDaddy Website builder

6. Weebly

Weebly stoji kao besplatan alat za izradu web stranica koji pojedincima i tvrtkama omogućuje stvaranje profesionalnih web stranica s iznimnom lakoćom.

Weebly nudi intuitivno sučelje za povlačenje i ispuštanje, što početnicima olakšava izradu web stranica bez ikakvog znanja kodiranja.

Platforma nudi niz vizualno privlačnih i odgovarajućih predložaka koji se mogu prilagoditi različitim potrebama, od osobnih blogova do poslovnih web stranica.

=> Posjeti Weebly

7. Webflow

Webflow je sofisticiran i moćan alat za izradu web stranica namijenjen dizajnerima i programerima.

Webflow nudi jedinstvenu ravnotežu između vizualnog dizajna i prilagodljivog koda, omogućujući korisnicima stvaranje profesionalnih, responzivnih web stranica bez potrebe za opsežnim znanjem kodiranja.

Webflow nudi visoku razinu prilagodbe, dopuštajući korisnicima fino podešavanje elemenata dizajna i pristup osnovnom kodu za naprednije promjene.

Web-mjesta stvorena s Webflowom su sama po sebi responzivna, što znači da izgledaju i rade dobro na različitim uređajima i veličinama zaslona.

=> Posjeti Webflow

8. PageCloud

PageCloud je svestran alat za izradu web stranica jednostavan za korištenje koji korisnicima omogućuje stvaranje vizualno zadivljujućih i vrlo prilagodljivih web stranica bez potrebe za znanjem kodiranja.

PageCloud nudi intuitivno povuci i ispusti sučelje, što ga čini nevjerojatno lakim za korištenje, posebno za one bez znanja kodiranja.

Korisnici imaju visoku razinu kontrole nad dizajnom svoje web stranice. Platforma omogućuje precizno pozicioniranje elemenata, omogućujući korisnicima stvaranje visoko prilagođenih i vizualno privlačnih web stranica.

PageCloud nudi široku lepezu prilagodljivih predložaka, pružajući polazište za različite vrste i stilove web stranica.

=> Posjeti PageCloud

9. Webador

Webador je svestran alat za izradu web stranica koji pojedincima i tvrtkama omogućuje stvaranje svoje internetske prisutnosti bez napora.

Sa svojim intuitivnim sučeljem za povlačenje i ispuštanje i širokim rasponom prilagodljivih predložaka, Webador zadovoljava najrazličitije potrebe, bilo da želite stvoriti web mjesto za e-trgovinu, portfelj ili profesionalno poslovno mjesto.

Webador nudi intuitivno i user-friendly sučelje koje je dostupno čak i početnicima bez tehničkog znanja.

Platforma nudi širok raspon predložaka i opcija prilagodbe koje korisnicima omogućuju da dizajniraju svoje web stranice prema svojim potrebama.

=> Posjeti Webador

Besplatni alati za izradu web stranica

U današnjem online svijetu, web stranica je važan dio vođenja poslovanja, predstavljanja vašeg portfelja ili promoviranja vašeg brenda i usluga.

9 alata za gradnju web stranica prikazanih u ovom članku nude sve, od intuitivnih sučelja za povlačenje i ispuštanje do robusnih značajki za različite potrebe.

Ovi graditelji značajno su smanjili prepreku ulasku za pojedince i tvrtke kako bi stekli uporište na mreži bez velikih financijskih ulaganja.

Dok su se neke platforme isticale svojim zadivljujućim predlošcima dizajna, druge su blistale značajkama e-trgovine ili robusnim SEO alatima.

Koji je alat za izradu web stranica “najbolji” ovisi o individualnim zahtjevima korisnika, vještinama i specifičnim ciljevima.

Nadamo se da ćete iskoristiti neku od ovih usluga koristili za izradu vlastite web stranice.