Smoothie Recept za Dizanje Energije: Durian, Banana i Jabuka

Durian, banana i jabuka bogati su vitaminima, mineralima i visokim izvorom energije zbog čega smo ga nazvali smoothie za dizanje energije.

Ovo je voće također bogato dijetalnim vlaknima i ima sadržaj koji pomaže u zaštiti našeg debelog crijeva kako bi se spriječio rak. Dobar su izvor antioksidansa „Vitamin C“ koji štiti naše stanice od djelovanja slobodnih radikala koji mogu oštetiti naše stanice.

Durian, banana i jabuka sadrže tri prirodna šećera saharozu, fruktozu i glukozu u kombinaciji s vlaknima i s nešto jednostavnih masti koje nadopunjuju energiju.

smoothie recept za dizanje energije

Kako napraviti energetski smoothie

Sastojci:

  • 1 šalica duriana
  • 1 cijela banana, oguljena
  • 1 cijela jabuka crvena ili zelena, oguljena ili ne oguljena
  • Iscijediti limunov sok ili kalamansi
  • Zgušnjivač, poput leda ili jogurta 1 1/2 šalice
  • Tekućina koja će vam pomoći kod miješanja, poput mlijeka, vode ili soka od 2-4 unce
  • Žličica cimeta ili meda (neobavezno)

Postupak:

Stavite sve sastojke u blender i blendajte sve dok vaš smoothie ne postane gladak.

Kakav je okus voća durian

tropsko voce durian

Durian ima pet komora koje su svilenkasto bijele iznutra i napunjen je masom čvrste, krem ​​boje celuloze koja sadrži oko tri sjemena svaka. Ova je kaša jestiva, a njena konzistencija i okus su neopisivi.

Bogata krema sa vrlo aromatiziran bademima daje najbolju opću ideju o tome kakvog je durian okusa, no postoje povremeni valovi okusa koji mogu podsjećati na krem-sir, umak od luka, šer-vino i druga neugledna jela.

Voće durijan nije ni kiselo, ni slatko, ni sočno; ali ni ne treba ni nijednu od tih svojstava, jer je samo po sebi savršeno. Ne uzrokuje mučninu ili neki drugi loš učinak, a što ga više jedete, manje ćete se osjećati sklonima prestati.

U stvari, jesti durijan nova je senzacija koju vrijedi doživjeti kao putovanje na istok… Kao hrana vrhunskog ukusa, ona je nenadmašna.

Durian “Kralj voća” lat.Durio zibethinus Murr., je prepoznatljivo azijsko sezonsko voće. Stablo je u visini do 30 metara s crveno-smeđom korom koja se redovito ljušti. Ima listove ovalnog oblika koji se slažu naizmjenično, a cvijeće je bjelkaste i zelenkasto bijele boje.

Plod duriana je zelene do smeđe boje i oblikovan je kao jaje s oštrim trnjem, sposobnim prodrijeti kroz kožu. Meso emitira karakterističan miris, dovoljno jak da može prodrijeti van čak i ako je ljuska netaknuta.

Možete izdržati okus voća duriana, ali miris. Miriše na pakao, ali ima okus kao raj.