5 Najboljih Hrana za Brže Sagorijevanje Sala na Trbuhu

Kako pravilna prehrana može smanjiti opseg vašeg struka i koja je najbolja hrana za spaljivanje sala na trbuhu.

U ovom članku ćemo iznijeti 5 najboljih namirnica koje trebate jesti za sagorijevanje abdominalnih masnoća, kao i neke tehnike za pomoć kod gubljenja masti, tako da brže uočite rezultate!

Iako u pravilu ne postoji nijedan prehrambeni artikal koji ima direktni utjecaj na sagorijevanje tjelesnih masti, pojedina hrana ipak može više pomoći u odnosu na drugu.

Neke namirnice mogu uzrokovati povećavanje težine, ali ako znate koja hrana ima veći utjecaj na sagorijevanje trbušnog sala, vaše će tijelo biti u vrhunskoj formi i izgledati bolje.

maline i borovnice u bijelom tanjuru

Plan prehrane za spaljivanje abdominalnih masnoća

Prije nego što saznate kojih 5 hrana najbolje pomaže u topljenju trbušnih masti, pročitajte nekoliko savjeta kako podesiti plan prehrane, kako bi ova hrana imala najbolju moguću performansu.

Jedite 5-6 malih obroka svaki dan

Možda mislite da će preskakanje obroka smanjiti broj kalorija koje unesete u jednom danu, što će vam navodno pomoći da izgubite kilograme.

Pogrešno!

Jeste li ikada primijetili da kada preskočite obrok, jedete još više sljedeći put kada jedete?

Previše jedenja u jednom obroku uzrokuje to da vaše tijelo uzima koliko mu je potrebno a višak pohranjuje kao masnoću.

Jedenje malih obroka svaka 3-4 sata potiče ubrzavanje metabolizma i omogućuje tijelu da pravilno probavi sve što jedete i iskoristite za energiju – umjesto da višak hrane skladišti kao masnoću.

Pravilno žvačite hranu

Zvuči kao zdrav razum, ali iznenadili bi ste se. Kada ne žvačete hranu pravilno, to uzrokuje stvaranje plinova u vašem želucu, zbog čega se osjećate napuhano.

Popijte nešto vruće

Ako se ikada osjećate napuhano, posegnite za šalicom vrućeg čaja kako biste se brzo oslobodili tog osjećaja. Pijenje bilo čega uz Aloe Veru može vam pomoći smanjiti napuhanost.

Pazite na unos soli

Konzumiranje previše natrija nikada nije dobro. Zbog toga vaše tijelo zadržava vodu i čini da vam trbuh i noge budu natečeni.

Zamjena soli sa drugim začinima poput limuna, estragona ili bilo čega drugog što vam se stvarno sviđa može pomoći u ravnanju trbuha.

Također bi trebalo izbjegavati namirnice poput svinjetine (da, žao mi je, ali to uključuje slaninu), slanu ili dimljenu ribu, kobasice i slani sir, jer sadrže visoku količinu natrija.

Sada kada znate kako smanjiti tu masnoću oko struka, hajde da pojačamo taj gubitak masnoće u trbuhu sa ovih 5 namirnica koje će vam pomoći da sagorijete masnoće u trbuhu.

5 Najboljih namirnica za topljenje trbušnog sala

1. Jaja

I mislimo na cijelo jaje; žumanjak i sve! Jaja su puna bjelančevina i vitamina i minerala koji pomažu vašem tijelu da brže sagorijeva masti. Preporučuje se tvrdo kuhano.

Žumanjak sadrži većinu masti i kalorija, ali sadrži i više od 90% proteina i drugih dobrih stvari, tako da ih ne izbacujte iy prehrane.

2. Maslinovo, kanola ili šafranovo ulje

Ova dobra ulja sadrže dobre masti koje su potrebne vašem tijelu, a mogu upaliti i metabolizam kako bi vam pomogle da sagorite dodatne kalorije.

3. Cimet

Ne samo da pomaže poboljšati probavu, nego također pomaže u regulaciji šećera u krvi, snižavanju kolesterola i pojačavanju metabolizma.

Cimet možete dodati u doste stvari koje jedete (to stvarno dobro ide s piletinom ili orasima) ili možete kupiti dodatke prehrani od cimeta u specijaliziranim trgovinama.

4. Bobice

Borovnice, ribizle, jagode, maline, kupine; sve su ovo sjajne namirnice za vaše opće zdravlje kao i za gubitak masti. Prepune su vitamina i minerala za koje već znate da su dobri za vas.

Također sadrže mnoštvo antioksidanata, što pomaže da se oslobodite od trbušne masti. A odličan su izvor vlakana, pa vas dugo drže sitim. Bobice su također odličan zalogaj ako volite slatko.

5. Orašasti plodovi

Bademi, orasi, kikiriki i orašasti plodovi makadamije, kao i svi drugi, sadrže omega masne kiseline koje su potrebne vašem tijelu i koje pomažu u mršavljenju.

Orašasti plodovi također su prepuni bjelančevina i pomažu vam da budete siti duže vrijeme.